Šta je novo?

HP D5160 problem sa crnim kertridžom

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Pre par dana sam normalno štampao i nivo boje je bio nešto malo ispod polovine. Danas kada sam probao da štampam prijavljuje grešku na crnom kertridžu i nivo boje je na nuli?!?
Ubacio sam mu foto kertridž i odštampao sam par strana, tako da nije problem do štampača (bar predpostavljam)
Da li je moguće da je na neki način izgubio (ispustio) boju ili je u pitanju elektronika kertridža?
Kako se resetuje kertridž za HP D5160 (oznaka kertridža je 339)?

Pozdrav

ako printer neće da prihvati kertridž ili su kontakti na kertridžu zaprljani ili je prošao rok trajanja kertridža. U prvom slučaju prebriši bakarne kontakte na prednjoj strani kertridža i trebalo bi da proradi a ako neće onda je crkao, te će kupovina novog riješiti problem.
Nema potrebe za resetovanjem on radi bez problema iako je nivo nizak, svakako ako je kertridž ispravan i pun.

Pre svega hvala na odgovoru.

Upravo sam doneo kertridž sa punjenja (navodno je bio prazan) i štampač i dalje prijavljuje grešku da je kertridž prazan. Kada ubacim foto kertridž normalno ga prepoznaje i prikazuje nivo boje i hoće da štampa, ali čim ubacim crni štampač prijavljuje grešku.

Neko od učesnika foruma je postavio link kako se resetuje nivo boje ali za kertridže za HP 5150. Raspored pinova nije isti kao na kertridžima za HP 5160 pa je taj tutorijal neupotrebljiv u mom slučaju.

Da li neko zna kako se resetuje nivo boje u kertridžima za HP 5160?

Da li postoji način da ga nateram da štampa i ako ne prepoznaje crni kertridž (ili ako nema boje) - to sam svojevremeno mogao na D820?

Pozdrav

au al si ti naporan ne prijavljuje gresku nego pokazuje da je prazan.
pocni da se pravilno izrazavas.
kad prijavljuje greshku na kertridzu, stampac uopste nece da stampa i svetli crvena sijalica koja prikazuje greshku i napishe ti monitor program
there is a error with black print cartridge blablhbalbla
iskljuchi opciju da ti prikazuje kolicinu mastila jer taj program pamti kertridz po serijskom broju a ne meri koliko zaista ima mastila unutra.
nemoj da se zezas sa resetovanjem cesto izgori kertridz u procesu tom.

au al si ti naporan ne prijavljuje gresku nego pokazuje da je prazan.
pocni da se pravilno izrazavas.
kad prijavljuje greshku na kertridzu, stampac uopste nece da stampa i svetli crvena sijalica koja prikazuje greshku i napishe ti monitor program
there is a error with black print cartridge blablhbalbla
iskljuchi opciju da ti prikazuje kolicinu mastila jer taj program pamti kertridz po serijskom broju a ne meri koliko zaista ima mastila unutra.
nemoj da se zezas sa resetovanjem cesto izgori kertridz u procesu tom.

Čemu takav ton?!?

Ovo je poruka koju dobijam kada postavim kertriž:
Print Cartridge(s) Problem
The following print cartridge has a problem:
Black
Refer to printer documentation.

Da, kada ubacim crni kertridž svetli crveni znak uzvika na štampaču.

U Toolbox-u sam pod konfigurisanjem dečekirao Display Ink Status Window ali se ništa što se funkcionalnosti štapača nije promenilo. Crvena lampica i dalje svetli i štampač neće da štampa.

Da li je na neki drugi način moguće isključiti proveru nivoa mastila i kako?

Pozdrav

Na zalost, cini se da ti je elektronika pregorela, svidelo se tebi to ili ne, surova realnost...:( To vise nema veze sa prikazivanjem nivoa mastila, samo kupovina novog kertridza i nazad na posao.:wave:

Nazad
Vrh Dno