Šta je novo?

Hp Compaq NX 7400 problemi

pedjulino

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2002
Poena
604
Ovako je pocelo,
samo od sebe od pre 2-3 dana baterija nije htela da se puni.
Izvadio sam bateriju, stavio je opet nazad, i da upalim nece.
Spojim adapter i pocinje da radi laptop. Digne se win, vidim baterija stoji na 88% i ne pomera se, ne vidim da se puni. Prosvrljam po netu, vidim da neki kazu resetuj BIOS.
Ugasim laptop, skinem tastaturu, izvadim bateriju na 15 min i vratim je nazad.
Nece da se upali sa baterijom, moram staviti adapter.
Stavim adapter, upalim, trazi da podesim vreme, krene da bootuje windows i eto vraga PLAVI EKRAN.
Kaze kao da ne vidi HDD. Udjem u BIOS, podesim boot sa cd-a da instaliram novi win.
Eto opet problema, dodje loadovanja i treba da krenem sa instalacijiom kad opet kaze proveri da li imas HDD unutra.
Mislio sam da je i hdd crkao, spojim ga na moj desktop racunar i hdd radi normalno.
Vratim na laptop i ne radi opet isti problem.
Ljudi sta raditi?
Sta je sada sa baterijom i sto nece da digne OS sada?

hvala svima.

evo nekako sam digao windows sada. aj bar to sam resio.
Kako sad da vidim zasto mi adapter tj zasto se baterija ne puni?
Ako je nesto otisli na bateriji, jel moguce da je softwerski repariram?

hvala svima.

Plavi ekran ti se javljao posle resetovanja biosa zato sto je po defaultu namesteno Sata native mode koji si samo trebao da iskljucis i sve bi ti proradilo i bez reinstalacije. Skini sa HP sajta program HP batery check i vidi sta ti on prijavljuje za bateriju, mozda je zrela za zamenu.

Plavi ekran ti se javljao posle resetovanja biosa zato sto je po defaultu namesteno Sata native mode koji si samo trebao da iskljucis i sve bi ti proradilo i bez reinstalacije. Skini sa HP sajta program HP batery check i vidi sta ti on prijavljuje za bateriju, mozda je zrela za zamenu.

hvala ti, to sam nasao slucajno na netu i u pravu si samo sam trebao to srediti u BIOSU i radi.
E sad sto se baterije tice, skinuo sam HP battery tool
pokrenuo ga i pise da treba da se menja baterija, kao da neke celike ne rade.
Sto je najgore nemam garanciju a laptop nema ni 200 radnih sati.
Skoro neverovatno da je prdnula baterija :(
Ili mozda i nije?

Pa sta ti jos treba? Kupi novu bateriju a staru baci u kontejner. Ako nista drugo, sad barem znas zasto nisi dobio garanciju.

hahaha :) dobro kazes.
Mamicu im nova baterija 170 EUR. :wall:

Vrh Dno