Šta je novo?

HP Compaq 6720s

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Kupljen pre dva dana nov. HD formatiran, napravljena jedna (C:\) particija veličine 114Gb i podešena kao Active. Kada Windows XP Professional originalni CD završi kompletan load, ponudi opcije za instalaciju, startovanje Recovery Console i izlaz, odaberem install opciju. Dobijem poruku sledeće sadržine:

"Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.

Make sure any hard disk are powered on and properly connected to your computer, and that any disk related-hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.

Setup cannot continue. To quit setup, press F3."

Šta raditi?

@Administratoru i moderatorima: Otvorio sam thread ovde i u Računari> Laptopovi podforumu. Vi odlučite gde joj je mesto i višak obrišite. Hvala.

Pretpostavljam da je to problem sa drajverima za SATA disk. Pogledaj u BIOS lapija i vidi mozes li ga prebaciti u legacy mod. Ako mozes uradi to, instaliraj XP, instaliraj SATA drajvere i onda ponovo u BIOS-u se prebaci na native mod.

Na mom lapiju 6715b ne moze da se bira native/legacy (bar koliko sam ja uspeo da vidim). Ako i kod tebe ne moze, ima ona fora sa skidanjem drajvera i ubacivanje istih u instalaciju XP uz pomoc nlite. Ima dosta o tome u okviru foruma. E sada da li ima nekih problema na relaciji originalni XP - nlite to ne znam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno