Šta je novo?

HP Compaq 6720s

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Kupljen pre dva dana nov. HD formatiran, napravljena jedna (C:\) particija veličine 114Gb i podešena kao Active. Kada Windows XP Professional originalni CD završi kompletan load, ponudi opcije za instalaciju, startovanje Recovery Console i izlaz, odaberem install opciju. Dobijem poruku sledeće sadržine:

"Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.

Make sure any hard disk are powered on and properly connected to your computer, and that any disk related-hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.

Setup cannot continue. To quit setup, press F3."

Šta raditi?

Hard ti je u ahci modu, u biosu stavi "native moe" za hard na disabled pa probaj onda. Ja ga imam i vista radi fino, tako da ako hoces razmisli i o tome.

U System Configuration> Device Configurations postoji opcija SATA Native Mode i setovana je na Enabled. To je jedina opcija koja ima neke veze sa "mode"-om.

To treba setovati na Disabled?

Poslednja izmena:
Setovao sam "SATA Native Mode" na Disabled i instalacija je pokrenuta. Hvala!

Hvala na linkovima. Tek sada vidim... Sasvim staloženo sam rekao prijatelju da ne kupuje taj laptop... I da ima patetičnu grafiku... Nije me poslušao. Na sve to je počašćen drajverima koji postoje samo na internetu...

Ronnie, ne vidim problem u tome što drajveri ne dolaze na CD-u. Od skoro koristim VAIO TX, došao bez i jednog CD-a. Podrška na sajtu proizvođača odlična. Meni je to OK, šta znam. Valjda te tako teraju da uvek skidaš poslednje verzije.

sad sam instalirao xp i drajvere sa HP sajta na HP 6720s, i sve sljaka, ali u device manager/other devices imam jos jedan zuti znak pitanja kod "unknown device" i nemam pojma sta je to, a ni automatski preko neta nemoze da nadje drajvere....., znaci chipset, audio i update, graphics, lan, wifi i modem, sve instalirano sem ove jedne nepoznate.... ima li ko pojma sta je to i sta da skinem od drajvera?

Ja svojevremeno resio tako sto sam skinuo ama bas sve sa sajta u nekom net kafeu pre nego sto sam i kupio komp :) i nema problema. glavne drajvere si skinuo. ostala ti je neka sitnica. pogledas specifikaciju kompa, pogledas sta sve imas, nadjes sta postoji od drajvera jos u ponudi i malo izuporedjujes.. Nije to neki problem, samo malo strpljenja - a nije ni frka jer ti komp radi i imas net.

Poslednja izmena:
sad sam instalirao xp i drajvere sa HP sajta na HP 6720s, i sve sljaka, ali u device manager/other devices imam jos jedan zuti znak pitanja kod "unknown device" i nemam pojma sta je to, a ni automatski preko neta nemoze da nadje drajvere....., znaci chipset, audio i update, graphics, lan, wifi i modem, sve instalirano sem ove jedne nepoznate.... ima li ko pojma sta je to i sta da skinem od drajvera?

da li si instalirao drajvere za touchpad?

A da baciš pogled ovdje?

@RCW

E,molim te,aje vidi koja je verzija BIOS-a na tvom HP-Compaq 6720S.

poz

mogu li ja samo da pitam, na koje drajvere mislite kad kažete "chipset"?

@oogabooga taj zuti znak ti je najverovtnije "hp quicklaunch buttons".

E sada posto je bilo dosta rasprave oko treperenja monitora cisto da javim da je resenje pronadjeno, potrebno je instalirati zadnji f.09 bios i zatim f.09 beta bios koji hp jos oficijelno nije okacio ali je svima (koji su se javili) resio probleme oko treperenja monitora, ako nekom treba taj beta bios neka mi posalje pm pa cu mu poslati na mail posto ovako nema da se skine na hp-ovom sajtu a ja nisam bookmarkovao link sa kojeg sam ga skinuo. Meni lap radi i sa oficijelnim f.09 bios-em bez treperenja, cisto da javim posto sam ja juce uradeo update iz dosade i za sada sve sljka kako treba, pu pu...:d

Vrh Dno