Šta je novo?

HP Compaq 6220 Power On password reset???

Proximus

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
619
dali postoji neka druga fora za otkljucawanje doticnog lap topica?

probao sam owu iz manuala pise da je za reset bios passworda al ne znam dal wazi i za power on password...

1–4 Maintenance and Service Guide

1.2 Resetting the Computer
If the computer you are servicing has an unknown password, follow these steps to clear the password. These steps also clear*CMOS:
1.Prepare the computer for disassembly (refer to Section 6.3, “Preparing the Computer for Disassembly,” for more information).
2.Remove the real-time clock (RTC) battery (refer to
Section 6.24, “System Board,” for more information on removing and replacing the RTC battery).
3.Wait approximately 5 minutes.
4.Replace the RTC battery and reassemble the computer.
5.Connect AC power to the computer. Do not reinsert any battery packs at this time.
6.Turn on the computer.
All passwords and all CMOS settings have been cleared.

Zavisi od toga da li je u pitanju BIOS sifra (ukoliko si postupio po tekstu koji si naveo iste si morao da se resis) ili sifra hard diska. Ukoliko je ovo drugo u pitanju imash 3 solucije:
1. da se setis sifre
2. da nadjes firmu koja moze da skine sifru sa hard diska
3. da kupis novi hard disk

Poz

probao sam da startujem komp bez hdd-a i opet isto...

napominjem da na pozadini lap topa pishe oznaka HP Data Mobile Protection System... mozda to ima neke weze...

napomena i da lap top nema u sebi famozni "TPM Security Module Chip" to mesto na ploci je prazno...

i da u specifikacijama pishe da postoji opcija za drivelock... dali bi pomoglo da ubacim hdd sa nekog drugog lap topa i resetujem bateriju pa pokrenem...?

Citao sam dosta na netu o tome, ali nisam kompetentan da odgovorim na to pitanje. Neki ljudi su prijavljivali zakljucavanje i novog hard diska koji bi bio ubacen u masinu. Moj savet ti je ili da nadjes nekog ko se bash razume u to, ili da provedes dan-dva googlajuci, pa da nadjes odgovor.

Igor

probao sam wec ne ide... al sam pricao sa ljudima koji se reklamiraju na netu "otkljucawanje lap topowa i slicno" i traze mi 40e za otkljucawanje... rekao mi je da ne moze baterija da skine taj pass... wec neka operacija na nekom chipu....

hard disk mi nije zakljucan probao sam ga na drugom lap topu...

Vrh Dno