Šta je novo?

HP 6735s

Ovako: digitalac mi ostao kod žene tako da od slika ništa, ali evo jedne koja odgovara u potpunosti ovom modelu:

b1ca6d6ea4.jpg

-rezultati za grafičku: 3DMark

2001: 7430
2005: 2153
2006: 1218

Grafička po defoltu "uzima" 384Mb sistemske memorije.

WPrime:

32M: 83.578sec
1024M: 2657.219sec

Kvaliteta izrade je veoma dobra ali se vidi da je ipak malo iza 6715b. Tastatura se ne ugiba nigde i oduševila me. Nema "kvačice" kad zatvarate i otvarate monitor i to je minus po meni.
Pošto sam imao pored sebe i HP 530, vidi se da mnogo liče u dizajnu. Oko LCD-a je sjajna crna plastika(neko reko Toshib?).Uglovi gledanja bolji nego na 6715b ali ne tako oštra slika. Driveri za XP postoje na sajtu Hp-a i nema frke oko instalacije. Integrisana kamera je odlična(za moje potrebe).
Ventilator coolera ume da bude bučan dok ne istera topli vazduh.
Sve u svemu, prezadovoljan. Posebno što Leopard klizi, naravno, moram da proradim na nekim driverima čim uhvatim vremena.
6715b je ipak malo bolji, drugačiji dizajn i deluje nekako..."jače izrade".

Win XP driveri:

http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...sId=3687621&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093

Sad instal Viste 64bit...

Poslednja izmena:
Kao što sam napisao, ekran i nije baš bolji. Za zvuk nisam baš stručnjak i uvek koristim bolje zvučnike na lapu il slušalice ;)

Da li vredi 100e više za 6715b?...vreme će pokazati. :)

Jednostavno težina poklopca plus neki sistem opruge, bem li ga. Ima određeni hod, pa kad dirneš "klapće" par milimetara i to mi se ne sviđa. Kao da bi moglo s vremenom da se rashaba više.

ima i 6735b, on bi trebao da resi nedoumicu izmedju 6715b i 6735s |))
po meni puma definitivno |), e sad dal vredi dati vise para za B...
b model je uvek bolje odradjen, kvalitetnija plastika, malo robusniji, baterija itd.. za ekran ja nisam primetio znacajnu razliku, ali nisam nikad imao 6715b na duze ispred sebe, tako daje vise subjektivan osecaj po secanju u odnosu na moj hp530...

sto se mehanizma tice zatvaranja tice, ako je isti kao na hp530 nema brige, nije to bas tako kilavo kako si opisao |)
uzmite u obzir da su ovo i dalje entry masine za cca 500e i da nisu bas za heavy duty nosanje, ali svakako za intenzivniju upotrebu vredi dati vise novaca, tim pre sto se dobija i vise rama i trebalo bi bolja baterija...

realno nekom stvarno nedostaje tv izlaz ali to je neshto shto izumre kao recimo IR port koji se ranije ugradjivao na vecinu laptopova. sve je vishe velikih monitora i lcd tv-a koji se kache preko d-sub il dvi konektora tako da je izostavljanje s-vhs izlaza opravdano donekle

Testova nema jer se igram sa Leopardom a dual boot je koma tj. nemoguć za moju malu sivu masu:smoke:

Kako nemoguc? Wingrub i sve je reseno :)

Jesi li uspeo da podesis mreznu na leopardu? Videh da je skoro izasao leo4all 4.1 za amd, je l' to instaliras?

Kad bih znao da moze da se podesi bar mrezna otisao bih i kupio taj HP, buduci da vec dugo merkam sta uzeti, a entry laptopovi sa intelom su mi svi redom krs... Ovo je bas fina masinica.

Ajde jos jednom za sve one koje poseduju ovaj laptop,
pls. odradite benchmark sa Half-Life 2-om i FarCry-om (u 1024x768) i sa
Sisoft Sandrom. U toku su neke akcije sa snizenim cenama za
ovaj model i stvarno me zanima gde moze da se pozicionira IGP HD3200
u odnosu na, recimo, 9600xt i obican 6600. Ako moze da im parira,
onda je ovo vise nego dobra kupovina.

taj hd3200 je isti kao sto ja imam u masini vec duze i sigurno je najbolja integrisana grafika dosad...
i mada mislim da ne moze da se poredi sa nekim jacim grafikama, subjektivno mi je u rangu sa 7600gs koji sam imao jedno vreme u masini...
koliko se secam ima 1500 markova u 3dmark06... i vidjao sam po benchmarcima da je u rangu sa x1600 i gf 6600...

Ovo nije lap za igranje, tako da zaboravite 3DMarko-ve.
"b" ima jače kućište od "s" i kvalitet izrade na višem nivou.

Danas kad je 1Gb mem za lap 1200din, potpuno je nevažno koliko dobiješ kad ga kupiš. Gledaj kvalitet izrade i da ima sve ono što tebi treba.

Treba li instalirati sve ove drajvere? Konkretno, za BIOS i Audio postoje po dva drajvera. Koje od njih instalirati? Takodje, ima i nekoliko drajvera koji se odnose na Software - Security, update itd. Sta od tog da instaliram?
Posebno vazno pitanje: Da li se instalacijom AMD SATA ANCHI Controller Driver-a resava problem instalacije XP-a na SATA HD ili se ovaj drajver pomocu nLite-a mora najpre ubaciti u instalaciju XP, pa tek onda instalirati?

Unapred se zahvaljujem!

Za bios ti ne treba ništa, za audio samo ovaj ispod:

ADI SoundMAX AD1984A Audio Driver
ATI Video Driver and Control Panel (skini nove sa Ati-jeve strane + microsoft framework 2.0)
Marvell Yukon Gigabit Ethernet Controller Driver
Chicony Camera Driver + HP Webcam Softvare
Broadcom Wireless LAN Driver
High-Definition Audio (HDA) Modem Installer and Driver
HP Integrated Module with Bluetooth Wireless
HP Wireless Assistant
SCR33x USB Smart Card Reader Driver
AMD Processor Update for Microsoft Windows XP
AMD SATA AHCI Controller Driver...i to je to.
+ po želji:
HP ProtectTools Security Manager Suite i
Synaptics Touchpad Driver

Edit: čitač otiska prsta nema, "b" serija da ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno