Šta je novo?

HP 6735s power managment software

• Začetnik teme dawson
  • Datum pokretanja
D

dawson

Guest
zna li neko neki dobar pgoram kojim bih mogao iz windowsa da smanjujem performanse laptopa da manje trosi bateriju ? u njegovom biosu ne vidim nista za to a ni na oficijalnom sajtu za njega ne vidim takaf njihov software.zna li neko nesto ?

Upravo sam ga instalirao na HP 6715b. Nisam siguran šta je uradio drugačije nego što to XP radi, ali sam skinuo punjač i predviđa mi skoro 4h kada je osvetljenje ekrana na minimumu. Na mreži sam preko UTP-a, WiFi/BT je isključen.
Povećao sam svetlo na oko 40%, jer tu inače držim na baterije i procena je pala na 3.20 i "pošteno" skida minut za minut koliko vidim....

Max koji sam ja izvukao iz ovog nootebook-a sa svetlom na minimumu i uključenim WiFi je bilo 3h i nešto sitno,....pre nekih godinu dana...sada je baterija sigurno slabija, iako NHS pokazuje da je izgubila svega 3% fabričkog kapaciteta.

Čini mi se da će ovaj prgić da ostane na mom HDD:

moja preporuka je RightMark CPU Clock Utility, jer se NHC pokazao da ne radi sa VISTA SP1.
mada najavljuju verziju NHC 3 vec nekoliko meseci.

Klik na ikonu u systrayu batery imas da biras 3 moda, max performance, max battery i balanced.

zar ta opcija nije samo za to da se podesava za koliko vremena da se ugasi monitor hddovi hibernacija i slicno mislim da ovo nema veze sa produzetkom baterije dok covek radi na laptopu ima samo onda ako slucajno odes od lapa a on ostane ukljucen pa da ti se ne trosi dzabe baterija.....ako ja dobro razumem tu opciju u win XP ?

Poslednja izmena:
Ja ne mogu tacno da ti kazem da li je to deo XP-a ili nekog od programa koji ide uz drajvere za ovaj lap. Ja imam Vistu x64 i kada sam sve instalirao od drajvera sa HP sajta, dobio sam ikonu u systrayu na koju mogu da biram ove 3 opcije. Na max battery mi prikazuje kad je baterija puna oko 3 sata a na max performance malo vise od 1 sata. Na max battery HD filmovi seckaju ko ludi, nisam gledao opcije u cpu-z, ali verovatno radi nesto na fazon C&Q, obara mnozilac i napon procesora.

CnQ podigne sve na max, kad za tim ima potrebe, tako da nema seckanja u filmovima. Ne znam zasto taj ne podize performanse kad ti zatrebaju, vec moras rucno.

Ja ne mogu tacno da ti kazem da li je to deo XP-a ili nekog od programa koji ide uz drajvere za ovaj lap. Ja imam Vistu x64 i kada sam sve instalirao od drajvera sa HP sajta, dobio sam ikonu u systrayu na koju mogu da biram ove 3 opcije. Na max battery mi prikazuje kad je baterija puna oko 3 sata a na max performance malo vise od 1 sata. Na max battery HD filmovi seckaju ko ludi, nisam gledao opcije u cpu-z, ali verovatno radi nesto na fazon C&Q, obara mnozilac i napon procesora.

dA DA i ja sam cuo da vista radi to sa performansama kada se namesti u sys tray medjutim u xpu to nije slucaj u xpu taj program koristi samo za podesavanje kada ce se gasiti monitor hdd i ostalo...

Nazad
Vrh Dno