Šta je novo?

hp 6735s nece da upali... :(

Kolence

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2005
Poena
319
dobar dan :)
e pa ovako,od juce lap nece da se upali tj. upalim ga svetle sve lampice caps lock upali 5 puta aj i to da pomenem mozda ima nekog smisla,al nema slike,e ovako sta je probano:
optika je vadjena pa probano bez nje jer je kucala kad se upali i nece
mem i hdd i nece takodje aj da napomenem da hdd kad se izvadi valjda bi trebalo da pisti al nista se ne desava kao i da ga nisam izvadio nosem u servis oni isto uradili kao i ja :) kazu 90% maticna,e sad sta mene zanima je to dal je mozda neko imao slican problem da nije mozda mat. ili zna mozda resenje istog
hvala unapred...da napomen jos nesto isto je i sa bat, i bez mislim sto vise info bolje...jos jednom hvlaa

Meni crko skoro isti model. Napajanje otislo
Kolko se ja secam, nije ni reagovao na dugme za paljenje (nisu svetlele lampice itd.)
Ako kad se pali pa se ugasi cujes onaj zvuk kao kad nestane struje (zuuuuuuuvm...) onda crklo napajanje xD

Došla 3 kom. na servis, isti kvar kao gore-opisani. Kod zvaničnih i "nezvaničnih" servisa je ista konstatacija kvara.

Meni su crkla 3 napajanja , prvo u garantnom roku, drugo je kupljeno, treci put kada je crklo malo bolje su pogledali i ustanovili da je problem u nekom cipu koji kontrolise napon na samoj maticnoj ploci te da je usled toga vuceno vise struje trece napajanje jos uvek radi.....

Poslednja izmena:
Kod mene na poslu dva laptopa sa identicnim simptomima, kod oba je bilo napajanje u pitanju.

Koja je cena opravke i gde da ga najbolje odnesem? Identičan problem imam

Mislim oko 9k zajedno sa novim napajanjem, hp je firmin tako da ne zanm tacno koji je servis u pitanju posto je sve islo preko posrednika

Imam isti problem kao Kolence sto je naveo u prvom postu. Nisam skapiro komentare ostalih koji imaju problem sa napajanjem, da li i oni misle na isti kvar (nece da se upali, blinka...) ili na neki drugi? I ako neko zna da kaze koji servis popravlja ovakav kvar.

Evo ga jos jedan.. 6735s :D

S tim sto se ovaj "pali" ali nema slike. I vent pocinje da radi na 100%.

Prikljucivao na externi monitor nema nista. Ram mjenjao sve isto. Post debug kartica ne prijavljuje nista.

Gde ga odnjeti pre nego sto ga raskomadamo :D

Meni se desila slična situacija (ali Bogu hvala da je lap bio u garanciji)! Greškom sam pri flešovanju ubio BIOS, pa su mi u servisu zamenili celu matičnu ploču. Koliko se sećam, pri startovanju laptopa, samo je blinkalo plavo svetlo na ulazu za adapter, bez da se bilo šta drugo palilo.
A uspeo sam da u garantnom roku sj.eb.em i adapter, i bateriju, tako da je sada sve ko novo na laptopu :eyebrows: . Drži baterija sada 2,5h bez problema!
Ali, kada sledeći put kupujem laptop, to sigurno neće biti HP!!!:trust:

@ ixtis - Nije problem u HP, ja imam HP550 i prezadovoljan sam. Stvar je u seriji, koja je dosla na nase trziste ko zna odakle. 6735s i 550 su fizicki slicni, zaobljeni, isti raspored hladjenja, harda, poklopaca, tastature... a opet kvatiteti nebo i zemlja, 550 daleko kvalitetnije uradjen. Kvalitetniji u smislu kvalitet plastike, 550 ceo oblozen bakrom dok je 6735s izlepljen komadima al-folije, na 6735s se raspala zvaka koja leze na grafu...

Nemam ja nista protiv drugih brendova ali pre bi HP nego Asus ili MSI. A i posle 5-o casovnog korsicenja, toliko je radio (dell mini 1018 pasivno hladjenje), mozda ni dell.

A i nije ni bitno koji je proizvodjac jer ce uvek (kod nas) presuditi cena :(

@ ixtis - Nije problem u HP, ja imam HP550 i prezadovoljan sam. Stvar je u seriji, koja je dosla na nase trziste ko zna odakle. 6735s i 550 su fizicki slicni, zaobljeni, isti raspored hladjenja, harda, poklopaca, tastature... a opet kvatiteti nebo i zemlja, 550 daleko kvalitetnije uradjen. Kvalitetniji u smislu kvalitet plastike, 550 ceo oblozen bakrom dok je 6735s izlepljen komadima al-folije, na 6735s se raspala zvaka koja leze na grafu...

Nemam ja nista protiv drugih brendova ali pre bi HP nego Asus ili MSI. A i posle 5-o casovnog korsicenja, toliko je radio (dell mini 1018 pasivno hladjenje), mozda ni dell.

A i nije ni bitno koji je proizvodjac jer ce uvek (kod nas) presuditi cena

Sa ovim se slazem.Ne moze se optuziti HP zbog lose serije.Mada razumem nekog ljutog korisnika.Verovatno bi i ja bio ljut na HP da mi se desilo to kao vama.Medjutim to je sve zato sto mi nemamo para da kupujemo kvalitet pa normalno ono sto platimo ocemo da nam traje.Kaze neko sica je 40 soma.Pa nije nista sica.Neko radi danas za 20 soma i njemu je to da odvoji 2 mesecne plate.Na primer ja sam licno za moj laptop stedeo dosta vremena i to da mi igrom srece nije uleteo neki poslic ne bi ga nikad ni kupio......

Onda normalno kad damo taj novac i kad ti rikne laptop u prvih 2 dana kao sto je meni bilo sa MSI, onda normalno da si ljut i da ne mozes reci "Bas me briga".Pa ako cu baciti u smece tih 40 soma onda bolje da uzmem pa da potrosim u kafani ili odem lupam negde napolje za vikend pa potrosim kes.Bolje to nego da lupam glavu i saljem u servis svaki dan.*** sa pojavom Kine i masovne proizvodnje svi brendovi su da bi opstali poceli da stancuju jeftnije modele.Jedino se jos drze apple i sony i donekle nekako toshiba i dell da nemaju ultra jeftnije modele.Eto na primer MSI nudi za 30 soma laptop.Eto kod mene u radnji najeftnija masina dekstop je negde oko 20 soma plus monitor da kupis to je 10 soma i mis tastatura to izadje oko 31 000 din.A imas da kupis MSI laptop za iste pare tj 1000 din jeftnije.

To nije bilo NIKAD ljudi.Iz tog razlog je puko kvalitet lapova.Realna cena laptopa nekad je bila oko 1000 evra a danas je 300 evra.Ja sam platio 1 rezac 50 evra a danas je 15.Nekad je pioneer 107D trajao po par godina a danas svaki drugi SATA rezac se baca.......Kod lapa bar imas da biras.Kod rezaca nemas.Zato *** ko zeli HP mora da izdvoji nekih lupam bar 50-tak soma i uzme neki probook.Evo citam ovde vecina je prezadovoljna.Ili eto uzmes kao ja malo matoriji model dell XPS-a ili toshiba pro ili toshiba tectra, dell studio, HP elitebook i.....Ne kazem da ce sve to da traje vecno ali je manji % da ti zapadne lomina koju ces da vuces po servisima.Ko nema kesa za nesto skuplje *** on mora da uzme jeftino pa da moli boga da ce bar garanciju da prodje bez nosenje u servis a posle sta mu bog da.

Posto je komp potrosna roba i ne mozes ga koristiti 10 godina po mojoj nekoj proceni ako danas uzmes laptop maximum posle 5 godina je vec zreo za menjanje jer ce ti sve biti tromo i sporo.I moj desktop iz 2004 je onda bio masina a sad ne moze ni XP da tera sa novim programima.Samo FF , jodownloader i MSN zauzmu preko 1 gb ram-a plus CPU je kilav tako da dzaba kvalitet kad je lomina :)

Poslednja izmena:
izvadi bateriju/punjac,i drzi power dugme 15ak sek,nakon toga vrati bateriju/punjac i probaj da upalis.

Potpuno isti problem ima moj kum. Crkla mu je ploca. Popravka 150e ***.

probaj umesto 8 minuta 16 minuta na 170c,
Ono sto najcesce ode je grafički čip, tj. dobije ladan lem...rerna rešava ove slučajeve, s tiom da uglavnom na 170c 8 minuta je dovoljno...ali imao sam slučaj gde sam pokusao 8min, nije uspaelo pa 16 min, i onda je uspelo...

Ali pre rerne probaj da otkačiš tastaturu i da bez nje podigneš računar...mogao bi da se iznenadi'.

probaj umesto 8 minuta 16 minuta na 170c,
Ono sto najcesce ode je grafički čip, tj. dobije ladan lem...rerna rešava ove slučajeve, s tiom da uglavnom na 170c 8 minuta je dovoljno...ali imao sam slučaj gde sam pokusao 8min, nije uspaelo pa 16 min, i onda je uspelo...

Ali pre rerne probaj da otkačiš tastaturu i da bez nje podigneš računar...mogao bi da se iznenadi'.
Ma fora je u tome da uopste nije lem, nego je prso neki tranzistor (bar u mom slucaju). A i da je lem, ne znam koliko je to trajno resenje! A iskreno i nemam zelju da se vise bakcem, zato sam ga prodao u delovima za 50e, a nesto zadrzao sto mi treba za drugi lap (HP 550)

Vrh Dno