Šta je novo?

HP 6720s - ptrgrevanje.

• Začetnik teme Začetnik teme mr.no.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mr.no.

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Izvinjavam se ako je već bilo reči u ovome, ali nešto nisam uspeo da isčačkam. Lap-top se za neke moje pojmove dosta greje čak i kad je samo kucanje u pitanju ili korišćenje net-a. WTM može da pokazuje samo 10-20% CPU usage kada nešto radim, a temperatura ide i preko 80 stepeni što svakako nije normalno. Instaliran je WIN 7 i par programa jer ga koristim samo za posao i net. Može li se nešto ručno tu uraditi i ima li svrhe da ga nosim negde u servis da ga očiste, promene pastu ili i kuler (inače radi kao turbina) eventualno? Pozdrav.

To je relativno star model i verovatno je hladnjak pun prašine. Ako ne umeš sam da ga očistiš odnesi ga u neki servis i sigurno će biti hladniji. Imam na poslu nekoliko tih 6720s i nisu neki preterani "grejači"

Najbolje je rešenje da se očisti u stilu ne može da škodi, ak obi i posle toga bilo problema onda treba tražiti i neke druge mogućnosti

Da li bi, recimo, imalo efekta da tražim da zamene i termalnu postu, ne samo da ga "izduvaju" prašinu? Pretpostavljam da je sam vent na kuleru teže zameniti jer nisu standardni za sve? Probaću danas u toku dana prvo sam da ga otvorim, ako uspem bez "nenasilne komunikacije".

Pored čišćenja koje su ti Kritika i Vuk predložili... možda bi mogao da uzmeš i nešto ovako?
Nemoj samo davati puno novca, ako se odlučiš za postolje, pošto i kinezi rade identičan posao... (ionako se tamo i prave svi :d)

Pored čišćenja koje su ti Kritika i Vuk predložili... možda bi mogao da uzmeš i nešto ovako?
Nemoj samo davati puno novca, ako se odlučiš za postolje, pošto i kinezi rade identičan posao... (ionako se tamo i prave svi :d)

jednom prilikom sa brisao dosta nepotrebnih fajlova, uglavnom sitnih i HP se dosta usijao. Uzeo sam neki stari vent 12'ica (od ventilacije 😀) ali koji radi na struju i stvardno duva, postavio ispod. I pored svega toga nije sinuo za 2-3 stepena. Podnožje ću neko svakako uzeti, ali i rasklapanje mi sigurno ne gine.

Imao sam taj model. Krsina uvlaci mnogo prasine. Odnesi nekome ko zna sta radi i problem ce biti resen.

Nazad
Vrh Dno