Šta je novo?

HP 6715b GC049ES

madness99

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
319
Planiram da kupim laptop i ovaj mi je zapao za oci sta mislite jel vredi ovoliko novaca>?Jel imate nesto u toj klasi ili bolje al priblizno ovoj ceni.Evo specifikacije

AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-56 1.8GHz
Memorija 1024MB DDR2 667MHz
HDD 160GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800
Grafička karta ATI Radeon Xpress 1250 - do 512MB share-memorije
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija do 220 minuta
Težina 2.59kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Fingerprint Reader Integrisan
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 5-1 čitač kartica
Docking Konekcija 1
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
FireWire (IEEE 1394) 1
PC Card Slot 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
TV Out 1
Dodaci Poklon HP Torba
Garancija 12 meseci (Mogućnost produženja garancija na 36 meseci, uz doplatu)

Cena 54000

uff... niko da ti odgovori :)
Pazi i ja sam u slichnoj dilemi, i izgleda da cu da uzmem HP, iako toshiba proizvodi generalno "bolje" laptopove, ta Satelite verzija je home, a ovaj HP je polupro.... shto je valjda bolje.
Kazhi kako ti si chini HP, da li radi svoj posao ? :)

odlican je,drzim Vistu Ultimate na njemu.Ja oduvek koristim Toshibu i bolja je al sad laptop koristim kuci i dok ne krenem na fax ovaj ce biti dobar ja licno vise volim toshibu.Al ovaj je odlican.

I ja se dvoumim između Toshibe i ovog HPa, ali će moj izbor najverovatnije ipak biti Toshiba. Ono što me interesuje je koliko od prilike traje baterija na ovim laptopovima sa Turionom X2?

Koliko ja znam ovaj HP spada u grupu polu poslovnih laptopova, shto znaci da je kvalitetniji od obicnih kucnih verzija, poput HP sa oznakom S.
Toshiba nema poluposlovne laptopove, vec samo kucne varijante i one dosta skuplje poslovne.
Shto se tice baterije pise da traje do 220 minuta, to je naravno u savrsenim uslovima, ja ne mogu da ti kazhem koliko baterija bolje drzhi u odnosu na druge laptopove, mada sam prijatno iznenadjen baterijom, za moje potrebe je i vishe nego dovoljno.

I ja sam primetio da plastika ume da skripi, ali to je kada se bash pritisne, a tastatura i plastika se uopste ne ugiba, shto je na drugim laptopovima default opcija.
Uglavnom svaka pohvala za HP.

btw Zna neko shta bi trebalo da predstavlja onaj slot shto se izvlaci sa leve strane :D

Ako misliš na onaj odmah dole sa leve strane (sa 4 rupe) to je PCMCIA (sam uopšte tačno napisao) slot za karticu, ono što recimo telenor reklamira za net, Sonny ericsson model. Inače to su kartice kojima je ranije dodavan modem, mreža itd. Ova za mobilni je jedino što sam primetio da trenutno ima neke svrhe, inače sve opcije su integrisane.
Da li neko zna kada je već ovaj laptop u pitanje da li je neophodno instalirati SATA drajver, našao sam uputstvo ali ne kapiram koji drajver da skinem, intelov ili neki drugi.
Inače ja sam zadovoljan ovim modelom, nemam zamerki na nikakva škripanja, možda je za niajnsu topliji od intel-a. Inače u ovom cenovnom rangu ima najjače zvučnike u odnosu na modele koje sam imao prilike da pogledam.

Bilo je dovoljno da u search upišete HP6715b i da dobijete topic u kome smo razgovarali o ovom modelu pre manje od mesec dana :)

Elem, baterija za Turion mšinu drži odlično. Ja sam online 45 minuta, sve vreme ide muzika, ja kucam mailove, a pozadi ide DL. NET i MP3 idu preko wireless-a, svetlo ekrana mi je na 8 crtica. Predviđa još 2:30 minuta. Neka potraje još 90 minuta, pa je OK.

Sa 1GB radi korektno, pod XP-om, tako da dodatni GB bih okarakterisao samo kao bespotrebnog potoršača baterije :)
Nisam siguran kada sam ga ja uzeo, ali gledao sam 10-15 dana pre toga okolo i stavrno nije bilo šanse da nađem bolju mašinu za ove pare.

Ako nekoga interesuje nešto konkretno - pitaj.

FN+F9 i F10...i u dnu ekrana ti prikaže skalu.
Jesi li instalirao drajver za hotkeys? Možda je u njima, jer sada gledam spisak šta sam instalirao i ne vidim šta bi još moglo da bude.
Kada pojačavaš/utišavaš zvuk na hot key tasterima, da li vidiš skalu ili ne?
Ako ne vidiš, to je to.
Skala za osvetljenje ekrana je identična kao i za volume, samo što na krajevima nisu zvučnici, već sunce.

Pazi ja nemam FN za jačinu zvuka nego na crnoj plastičnoj providnoj ploči nacrtane prekidače (u liniji sa dugmetom za paljenje koje je skroz levo dok je za jačinu zvuka desno) inače mi radi FN sa F9 i F10 ali nemam skalu. Instalirao sam sve što sam našao na HP sajtu ali nisam video za hotkeys drajver.

Pazi ja nemam FN za jačinu zvuka nego na crnoj plastičnoj providnoj ploči nacrtane prekidače (u liniji sa dugmetom za paljenje koje je skroz levo dok je za jačinu zvuka desno) inače mi radi FN sa F9 i F10 ali nemam skalu. Instalirao sam sve što sam našao na HP sajtu ali nisam video za hotkeys drajver.

Nisam ni rekao FN, vec HoteKeys. Kada pojačavaš zvuk preko "crne plastične providne ploče", da li ti se pojavi na dnu ekrana mala skala koja pokazuje koliko si pojačao ton?

Nisam te dobro razumeo pa gledao šta ima farbano u plavo :))
Najgore je to što nemam indiikaciju osim kada imas pokrenut program, recimo powerDVD ali to je njegova indikacija. Na aceru to uredno pokazuje ali je stigao uz njega i cd sa drajverima, uz ovaj nije ništa išlo pa sam skidao sa neta, HP sajt - drivers&software, skinuto je skoro sve redom za XP, naročito je bilo zanimacije oko drajvera za parkiranje glave :)
Nije mi nešto preterano bitno ali mi je glupo da stalno brojim, držiš fn i udri F9 jednom, dvaput ... :)

Plave su ti crtice između malih zvučnika? Kod mene se oni još nikada nisu uključili, a vidim da su kao ledovi. Elem, kada povučeš prstom po tim svetlećim linijama da pojačaš ili utišaš zvučnike, da li ti se na dnu ekrana, odmah iznad task bara, pojavi slika dva zvučnika i između njih zelena skala?

Torba je pristojna, ali kao da je predviđena za nošenje notebook bez punjača.
Ne mogu da verujem da HP pravi ovakve džombe od punjača. Na Sony-ju sam pre 7 godina imao em daleko manji punjač, tanje kablove i traku sa čičkom da sve to upakuješ da bude malo veće od prosečnog miša.

Pazario sam ovaj laptop pre nekoliko dana,instalirao vecinu potrebnog softvera i imam par pitanja:
1)Ne znam kako da pokrenem HP HELP AND SUPPORT jer bih hteo da ukljucim Fingerprint reader(a i treba mi i zbog drugih stvari).Pretrazio sam sve sto ima veze sa HPom na racunaru,ali ne mogu da nadjem.Vista mi je instalirana u radnji gde sam kupio laptop.Pretrazio sam sajt HPa uzduz i popreko,ali jos nisam nasao resenje
2)Ako se to vec sredi imam pitanja o samom Fingerprintu.Traze se dva razlicita otiska prsta-jel to znaci da mogu da npr iskoristim moj i burazerov jer ce i on povremeno koristiti racunar,odnosno da li se pri uklucivanju racunara traze oba otiska?
3)Da li vam se cini da se adapter suvise brzo ugreje?Da li je nocu bezbedno ostaviti laptop prikljucen na napajanje(jel i sam predje u stanje mirovanja posle odredjenog perioda)?
4)kolika vam je ocena Performance-a?

jedno pitanje vezano za operativni sistem.Da li je uopste potreban Nero ako je vec ponudjena opcija Burn preko samog Windows-a?

Fingerprint reader radi sasvim korektno kada se instaliraju potrebni drajveri i (mislim) HP protection tools.
Nikako mi nije jasno zašto su postavili reader na takvom mestu da ga stalno kačiš u toku rada, tako da je dobio jedan disable od mene (dobio bi ga u svakom slučaju :)).

Upravo sam pipnuo adapter da proverim temperaturu :)
Možda jeste malo topliji nego ovaj od štampača, skenera, otkud znam, ali sumnjam da može da mu škodi. Ja svoj ne siključujem osim akda ga pakujem.
Ako crkne za godinu dana - pod garancijom je (valjda :)), a ako preživi godinu, radiće i dalje :)

Nero ti nije potreban, jer možeš da instaliraš mnogo drugih programa za rezanje :) ili ili da koristiš taj windows-ov (ne znam kako je u Visti, XPov mi se ne sviđa).

Hvala na savetima,upravo sam sve "sredio".Proteklih nekoliko dana sam imao problema na HPovom sajtu jer nikako nisam mogao da "pokupim" drajvere,jer je stalno izbacivalo "we 're sorry for inconvinience blah blah blah...,ali su juce linkovi konacno proradili

Dvoumim se oko kupovine ovog modela, i ono shto me interesuje, premda nisam neki gamer(PES i manager su jedino shto igram), jeste to da li je ova mashina u mogucnosti da pokrene novije, neshto zahtevnije igre ?

pa zaista je mnogo da ocekujes od laptopa za ove pare da moze da potera novije igre.
ja sam samo probao max payne keca i on lepo ide.ali nesto ne verujem da moze da se izbori sa icim novijim (mada opet,neverujem da ce imati preblema sa menadzerom).

nego,meni je jedina mana ovog laptopa sto se previse greje (a samim tim je i dosta bucniji nego sto bi trebao da bude).navikao sam da se laptop bukvalno ne cuje pri radu (na oborenim performansama),ali ovome se fan gasi izuzetno retko.nasao sam neke programe za kontrolu fana,ali sam onda shvatio da,ako nastavim da ih koristim,laptop ce uskoro postati topliji od sporeta,tako da sam se pomirio sa bukom.

inace,za ove pare,sve ostalo je super.

Nazad
Vrh Dno