Šta je novo?

HP 6715 b

davids

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
304
E pa ljudi kupio sam ovaj lap ali sam naisao na veliki problem ,drivere. Nailme, poskidao sam sa HP ovog sajta sve sto se skinuti moze ali ipak nesto nece da radi. Znaci na forumu sam nasao kako je korisnik napisao da se na ovom modelu mora prvo instalirati driver za video i za sound zato sto on sadrzi driver od chipseta. Molio bih vas za bilo kakvu pomoc u vezi ovog problema.

Sta ti kada sve instaliras izbaci jedan unknown driver?Ako je tako ja isto nisam mogao da nadjem i ubacio sam vistu ultimate i isto je izbacivao i pustim ga da nadje na netu i fali drajver za onaj finger print.Jel ti skripi plastika malo kada pritisnes izmedju onog touchpada i leve strane znaci negde na sredini?

E zaboravi na PM da napisem za one drajvere mora da ti bude XP SP2 obavezno tj. pise tako pa pogledaj koliko ti je win star i da li imas sve to. poz

Za taj jedan unknown device treba da instalirate HP ProtectTools Security Suite!!!
Pozdrav

I da, kod mene posle dva meseca intenzivnog koriscenja i nosenja nista ne skripi ili ti krcka!

a meni samo ova tacka iznad onih lampica kada bas pritisnem onda se cuje ovako nista ne skripi,ne znam dal ovi kada su ugradjivali memoriju nisu mozda neki sraf ostavili a da nisu dobro zavrnuli

Isti problem, instaliram sve sa HP-ovog sajta ali mi stoji "unknown device". Nasao sam neko programce koje mi taj uredjaj indentifikuje kao ATI-jev cipset sto znaci da drajveri za cipset ne valjaju za WinXP. Da li neko ima ideju gde da nadjem drajver koji radi?

ja sam stim poludeo,al na visti sve ok radi.Nije mi jasno zasto pravi problem sa XP-om

Pa verovatno im je M$ uvalio ogromnu kolicinu para da NE napisu drajver za XP da bi ljudi kupili Vistu.

Nije to to. Ovaj program sto preporucujes skida iste drajvere koje vec imam, samo je preglednije nego download strana na sajtu.

Da li ste uspeli da resite problem drajvera na ovom modelu?

Imao taj laptop, svi drajveri i za WinXP i za Vistu postoje na sajtu i ako se ispostuje procedura nema nikakvih problema, nema unknown device-ova itd. sve radi kako treba!

Poslednja izmena:
Ja sam dobio HP 8710w sa vec preinstaliranim XP SP2 i recovery particijom. Pomocu programa Driver Extractor uspeo sam da izvucem sve instalirane drivere koji nisu Microsoftovi. Zatim sam pomocu nLite-a slipstrimovao instalacioni CD i napravio bootabilni CD sa XPSP2 koji kada instaliram na ovaj laptop svi uredjaji budu automatski prepoznati. Ima samo jedan problem.. zvucna nece da radi pa moram da poteram setup od drivera za zvucnu i onda je sve OK. Da ne zaboravim... potrebno je ubaciti i text-mode-driver za HDD kontroler da bi XP setup prepoznao sata disk.

Jos jedna interasantna stvar.. sa donje strane laptopa se nalazi nalepnica WinXP sa serijskim brojem.. kada ukucam taj broj setup odbija da ga prihvati. Inace, preinstalirani XP ima drugaciji serijski broj od onog sa nalepnice !?

Broj ne odgovara, zato što uz laptope dolaze OEM verzije za koje ne odgovaraju "obični" serijski brojevi, kao onaj sa donje strane laptopa (koji je unikatan).

ja na xpu nemam nekih velikih problema sa driverima,ali imam jedan drugi problem.
jel zna neko neki software za kontrolisanje brzine fanova.nijedan koji sam proba (ukljucujuci i fanspeed) uopste ne registruje nijedan fan.laptop je sa vremena na vreme potpuno nebucan (kada oborim cpu clock),ali se opet sa vremena na vreme dosta cuje,pa bi najbolje bilo kada bih mogao fan speed manuelno da menjam,a ne da se automatski podesava u odnosu na temp komponenti...

Juce sam kupio laptop. Radi sjajno. Dvoumio sam se izmedju Acera i HP, i ipak sam se na kraju odlucio za HP. Za sada, racunar radi odlicno. Bez drajvera za Speedstep/PowerNow baterija je prijavila 2h 20 min rada, a sada kada sam sve instalirao mogu da ocekujem jos i vise :)

Da li je neko na ovom racunaru instalirao Vistu? Uskoro treba da mi stigne legalna Vista&Office, pa me zanima kako ce to funkcionisati.

imam ja vistu.sve sljaka dobro,samo je mnogo malo 1GB rama za vistu...mnogo bolje ide na XPu.

nego,jel zna neko da bi pomogne za ono sto je napisano malo iznad.treba mi neki program sa kojim cu moci da kontrolisem brzinu fanova na lapu.jel uspeo neko da odradi tako nesto.nijedan za sada nije uspeo da registruje nijedan fan.

U Pakomu sam za 20 evra dokupio jos 1 GB rama. Uz onako dobru uslugu, cena je vise nego fer.

Angazovacu se oko toga, sigurno postoji resenje. Primetno je, cudi me da PJ nije to spomenuo, u jednom od topica je bas dosta pricano o ovom kompu. Puno pozz :)

aj care,stvarno bi bilo super kada bi nasao neko resenje za buku.prekopao sam internet i nisam nista uradio.probao sam nasumice par programa za kontrolu fana,ali opet isto.nijedan ne vidi nijedan fan.

treba dosta da ucim pored ovog laptopa,i zaista me buka ubija.

Ljudi imam takodje problem sa drajverima, nakon instalacije XP SP2, i svih drajvera sa HP-ovog sajta i dalje imam cak 3 unknown device. Sta da radim? Jos jedno pitanje, kako ste podesili citac otiska prsta? Unapred hvala.

Nisi sve instalirao!
Evo ti redosled!

chipset + graphic

uaa + adi soundmax + hd modem installer

fingerprint driver

hp quick launch buttons

ethernet, wifi

hp mobile data protection

Mogu li sada tim redosledom samo da "pregazim" drajvere ili moram uraditi ponovo instalaciju OS pa onda drajvere tim redosledom? I odakle si skinuo hp mobile data protection?

Poslednja izmena:
Ja bi ti savetovao da sve drajvere skines pa ih ponovo instaliras ovim redosledom. Sve drajvere mozes skinuti sa HP-ovog sajta, ides na support pa tamo trazi. Ako ne mozes da se snadjes javi pa cu ti staviti link ovde.
HP Mobile Protection se nalazi takodje u support sekciji na HP-ovom sajtu.

Sve sam odradio kako si mi rekao, ali ne mogu da nadjem "hp mobile data protection". Sve ostale drajvere sam poskidao, ali taj ne mogu da nadjem. Ako mozes pomozi. Unapred hvala.

Bio sam druze na tom sajtu ali nemogu da nadjem "hp mobile data protection", ako znas gde je javi mi. Inace instalirao sam XP SP-2, i svi su mi drajveri prosli izuzev gore navedenog. Opet unapred hvala.

Interesuje me da li je neko instalirao AMD dual core optimizer drajver, skinuo sam ga sa AMD-ovog sajta. Obara procesor na 800 mhz u mirovanju i podiže prema potrebi. Ne znam da li sam dobro primetio da je laptop prilično hladniji i baterija duže traje a ne utiče mi na performanse značajno, zanima me ako je neko probao kakva su mu iskustva u vezi sa tim. Pomenut je u jednom postu "Speedstep/PowerNow", da li je to isto ili sam propustio neki drajver u vezi sa tim sa HP sajta.

Hvala svima na pomoci,a posebno Dark_AveNGER-u, resio sam problem sa drajverima. Ostala mi je jos nepoznanica oko nacina podesavanja biometrickog citaca otiska prsta.

Vrh Dno