Šta je novo?

HP 5740 inkjet - Utisci

Ebox2005

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2005
Poena
304
Da li bi neko ko poseduje ovaj model stampaca bio ljubazan da iznese svoje utiske? Hvala.

Ne posedujem ga, ali sam imao kontakta sa doticnim.Radi super.U svakom slucaju isplati se.Neves se pokajati ako imas nameru da ga kupis.

Ja ga imam, fino radi, brz je. Jedina mana po meni je kapacitet kolornog ketridza. Stize sa onim manjim od 7ml po boji, sto je smesno, manje je od 3xxx serije i njihovih koloraca ( 8ml).
Ima mogucnost stampe mez margina i na A4 formatu, a i bez toga moze stampati po 3mm od svake ivice, sto je meni bilo od izuzetnog znacaja za crteze; okvir na 20, 5, 5, 5 mm :)
Ako ga dopunjavas ( sto smatram jedinom varijantom, sve ostalo se ne isplati) nema problema sto je mali, kad nestane ( otprilike posle 40 listova A4 sa po dva omota za CD na svakom=50% popunjenosti) "uspricas" novu kolicinu, kako neki ovde rekose i po 10-15 puta ;)
Crni je kapaciteta 21ml ( kod 5150 je bio od 19ml ) i moze da "istera" 450-500 str. sa 5% popunjenosti ( prakticno "puna" strana teksta oko 10%, pa treba prepoloviti), a isto se lako puni, kazu 5-7 puta.
Jako mi se svideo fastest draft mod koji je za tekst potpuno upotrebljiv, sto nisam ocekivao, a potrosnja mastila je skoro prepolovljena.
Zakljucak bi bio sledeci:
Ako ti treba stampa bez margina u svim formatima ili ako stampas >500str mesecno onda definitivno 5740 ( ili ako nadjes negde 5150 ), ako ti ne treba stampa bez margina i ne koristis ga previse ( <500 str mesecno) uzmi neki jeftiniji model iz 3xxx serije.

Ja bas imam 5150.Verujte stampa mnogo vise od deklarisanih 400 stranica...

Sve sto ti treba ima na Digital casopis ovog meseca.
:wave:

geokal je napisao(la):
Sve sto ti treba ima na Digital casopis ovog meseca.
:wave:
Pa skoro sve, praksa je praksa, tj. skoro uvek vredi vise informacija od vlasnika nekog uredjaja nego li opis na 1 strani casopisa ;)

A da li se isplati prelazak sa 5550->5740.

dardza je napisao(la):
A da li se isplati prelazak sa 5550->5740.

Eventualno ako si 5550 dusu istisnuo od stampanja, pa da se na vreme pripremis za crkavanje ;)
Nemam nikakvih razloga....semo mozda estetskih...ali ne znam koji bi mi se gore uklopio...stari sajver ili nova kutija za hleb :d

hm, koliko sam uspeo da pokontam, 5740 koristi nove kertridze, koji bi trebalo da koriste i novu vrstu mastila... Kako se ponasa ovo sto moze kod nas da se nadje za punjenje doticnih? E da, 5550 ima o LPT :)

Jedna firma (ne znam da li je dozvoljeno da kazem ime firme?) koja radi refilovanje u Beogradu je 5740 uvrstila nedavno u cenovnik i cena je manje-vise ista kao i za druge hp kertridze iste zapremine.

zakon

canon pixma ip 4200 neznam da li moze bolje

Wolfman je napisao(la):
Ja bas imam 5150.Verujte stampa mnogo vise od deklarisanih 400 stranica...
I ja potvrdjujem isto,5150 je stvarno mono dobar pljuckavac :-devil-:

Da, stvarno je bio. U vreme kada je bio aktuelan. Pre godinu dana. Kada je ovaj thread i pokrenut. Oba su posta bas onako... sadrzajna. voksa razumem, verovatno juri magicnu cifru 50 da bi pao i neki oglas.

Vrh Dno