Šta je novo?

hp 530 zagrevanje

hercegovac

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2007
Poena
320
od pre nekoliko dana cooler stalno radi,inace je do sada bio tih. pogledam temperaturu procesora kad ono 72 u leru,zazuzece procesora 60%. Napominjem da ovaj lap imam oko godinu ipo,i bio nikakvih problema nisam imao.
Da li je moguce da je win nesto sj"#$, ili neki virus. Razmislajm da probam da reinstaliram win, da li ce to pomoci?

Moguce da se na kuleru nakupilo prasine, pa je zato porasla temp.. A jos nesto: 60% CPU zauzeca nije ler :)

pa znam da nije ler, ali nijedan program nije aktivan... zati upravo i mislim da je neka *******cija sa nekim virusom ili tako nesto. Da li bi na ovom lapu radiila 7. imam 2 giga rama, i core2duo.

ocisti prasinu, otvori ga ako treba...
radice ti 7ica...

Pokreni task manager i pogledaj koja aplikacija ti odvlači procesorsko vreme.

Ako je svchost, proveri sa SvchostAnalyzer da li su svi regularni ili ima neki koji nije MS-ov.

Pre neki dan sam imao jedan HP (sa AMD-om) koji se pregrevao pod XP-om, vratim image od pre godinu dana (OS+drajveri i ništa više), temperature identične, izduvava vreo vazduh.

Dignem W7, temperature niže za skoro 20C i vazduh koji izlazi mlak.

Vratim XP, opet pregreva. S obzriom da su bili dostupni i legalan XP i W7, objasnio sam čoveku da je vreme za tranziciju i da bi trebalo da počne da prai trendove i da se navikava :d
I onako samo čita poštu i po neki DOC i PPS...

Pokreni task manager i pogledaj koja aplikacija ti odvlači procesorsko vreme.

Ako je svchost, proveri sa SvchostAnalyzer da li su svi regularni ili ima neki koji nije MS-ov.

Pre neki dan sam imao jedan HP (sa AMD-om) koji se pregrevao pod XP-om, vratim image od pre godinu dana (OS+drajveri i ništa više), temperature identične, izduvava vreo vazduh.

Dignem W7, temperature niže za skoro 20C i vazduh koji izlazi mlak.

Vratim XP, opet pregreva. S obzriom da su bili dostupni i legalan XP i W7, objasnio sam čoveku da je vreme za tranziciju i da bi trebalo da počne da prai trendove i da se navikava :d
I onako samo čita poštu i po neki DOC i PPS...

Svaka cast na uvaljivanju w7, doduse w7 i nije tako los tako da i nije lose prosao.

Sto se tice problema vezanog za ovaj "thread", prvo kompresor u ruke i ocisti masinu, drugo ocisti kompjuter od spyware-a i ostalog djubreta.
Imas dosta besplatnih programa na raspolaganju, a probaj prvo sa recimo "Spyware Terminator".
Verujem da ce ti to odkloniti problem.

PJ rekao bih da ti je cnq bio iskljucen pod xp |) amd driver + power saving na minimal ili bolje...

U rebarca hladnjaka na drugom kraju heatpipe-a se uvuče prašina, pa je potrebno s vremena na vreme izduvati, pošto baš drastično smanji protok vazduha. Prvo probaj sa tim i sa čišćenjem kompjutera od digitalne gamadi, pa ćeš onda ili rešiti problem ili znati više o njemu.

Što se tiče W7 radiće ti sigurno, čak je upotrebljiv na mom laptopu koji je prilično slabiji.

Pa na xpu + amd po defaultu se ni ne ukljuci... znaci mroas da mu doinstaliras driver i da mu stavis powersaving...

Moguće da je bio promenjen power profile, ali svejedno vremenom je postao bučniji.

Verovatno je prasina u pitanju, jer moja keva ima hp530 i bas se malo zagreva, inace desilo mi se jednom da je poceo da se pregreva ali posle otvaranja i usisavanja prasine sve je bilo OK.

E kad smo kod kompresora... Moj drug je izduvavao laptop kompresorom, ali bez otvaranja laptopa, vec kroz one izduvne otvore.

I na kraju... ispostavilo se da je kompresor bio prejak i da je on malo "pregonio", pa je umesto prasine, pokupio i prasinu i ona rebarca sa ventilatora :D :D :D ja nisam mogao da se smirim od smeha kad sam mu video facu :D :D :D

i na mom hp temperatura u lejeru je 62,63 a pod primom stigne i do 90 stepeni.
otvorio sam ga ocistio od prasine, promenio pastu i temperature su ostale iste.

u lejeru,a ? resurrectujes temu staru skoro 2 godine...

moj hp530 se po mom subjektivnom misljenju nije preterano grejao... objektivno, tj koliko se secam, u "lejeru" je bio na 40-tak, a u full loadu oko 60... e sad moji laptopi NIKAD ne budu na mekoj ili prasnjavoj podlozi. Ako moram da ga drzim u krilu ili na krevetu uvek ima odgovarajucu podlogu, a trudim se da ih drzim na stolu i takvom praksom prasina generalno manje ulazi u racunar. Takodje podloge za hladjenje nisu uopste losa ideja...
Ako ti se posle ciscenja temperature nisu UOPSTE smanjile, onda si nesto zeznuo sigurno... ja promenom paste na cipsetu na destkop masini spustim 5c, a ne na laptopu koji je radio 2+ godine... nedavno sam zeninog msi winda rasklapao, koji takodje ne boravi na prasnjavim mestima, pa je u sebi imao da ne verujes sta... sad je daleko tisi i hladniji (plus sam mu ugradio +1gb rama).
To ti je jos jedna ideja, ako tvoj primerak ima manje od 2gb rama, dokupi jos 2gb (hp530 provereno radi sa 3gb), smanjices maltretiranje hard diska i samim tim zagrevanje.

nisam hteo da otvorim novu temu istu temu. moj primerak ima 1gb memorije, koja izgleda radi na 532mhz, ne znam kako da je podesim da radi na 667?
inace ni ja laptop ne drzim na prasnjavom mestu,on je tih ali mi core temp pokazuje 60c u leru. narucio sam jos 1gb memorije mozda ce se manje opterecivati.

Nazad
Vrh Dno