Šta je novo?

HP 530 GRAFIKA

operativan

Slavan
Učlanjen(a)
12.09.2006
Poena
301
Imam lap-top HP 530,sa grafickom koja radi na 128Mb.
kad sam ga kupovao, u specifikaciji je pisalo da je prosiriva do 224Mb
(224 shared system memory)... da li neko zna kako da prosirim memoriju?
U biosu nema opcija..... :wall:

Ako se ne varam graficka ce sama uzeti memoriju kada joj zatreba.

koliko imas rama?
graficka sama uzima,a li nece uzeti rpeko 128 ako imas 1gb...

inace toj grafickoj je i 64mb previse, jer je neupotrebljiva za sve osim za word... tako da ako si mislio da igras nesto sto trazi >128mb rama na grafici, nemoj da mislis...

Poslednja izmena:
koliko imas rama?
graficka sama uzima,a li nece uzeti rpeko 128 ako imas 1gb...

inace toj grafickoj je i 64mb previse, jer je neupotrebljiva za sve osim za word... tako da ako si mislio da igras nesto sto trazi >128mb rama na grafici, nemoj da mislis...
Kakva god da je ta grafika i koja god da je mocice da igra verovatno sve sto je izaslo do 2005 godine. Za word sa XP OS je dovoljan P3 i grafika tipa V3 ili GF1, TNT2 i sl. Ne preterivati, laptop svakako i nije za igranje.

obrati paznju na:

ako si mislio da igras nesto sto trazi >128mb rama na grafici, nemoj da mislis...

Nisam ja neki igrac_Bog zna sta, ali ako sam ga kupio i pise da moze do 224Mb, ima da ide do 224!

Probao sam FarCry - ne ide, secka, dok na desktopu sa grafickom od 128Mb ide redovno! I to me nervira!

Nema memorija mnogo s tim. To je ipak integrisana graficka...

Nisam ja neki igrac_Bog zna sta, ali ako sam ga kupio i pise da moze do 224Mb, ima da ide do 224!

Probao sam FarCry - ne ide, secka, dok na desktopu sa grafickom od 128Mb ide redovno! I to me nervira!

Kolicina vRama nema veze sa perfomansama u igri. Po tvojoj logici svi igraci bi trebali da imaju onu 9600GT sa 2Gb na sebi, a tu 9600GT bi 8800GT sa 256mb bi isprashio u svim igrama samo tako.

Druga stvar ako se nvaram na tom HP-u je GMA X3100? Ta grafika nije ni za shta sem za surfovanje i gledanje filmova. Drug sam instalirao Fifu 09 na takav laptop i sa minimlanim detaljima secka jer jednostavno chip nije sposoban da radi brze.

E sad ako si navalio da imash 224mb na grafici pogledaj u Bios-u da li mozesh da kontrolishesh kolichinu memorije koja je dodeljena, ako ne mozesh i grafika uzima sama po potrebi, onda ces morati prvo da dodash josh rama da bi grafika pochela da uzima vishe od 128mb :wave:

Instalirao sam Windows 7 i sada mi grafika radi na 251Mb! Da ne poverujes!

grafika je g950, a to je mnogo gori krs od x3100...
vista je maltretiranje za tu masinu... ja u mom imam 3gb rama i radi odlicno... naravno max igra je world of goo...

gore ste nabrojali gf1 i tnt2, mislim da su i te graficke jace od g950...

Ne verujem da su gore, sa ovom g950 mogu da igram FarCry, sa TNT2 nisam mogao ni u snu!
Kontao sam da dodam jos giga rama i raspitivao se za cenu, ali mislim da jos nema potrebe, posto mi optimalno system uzima nekih 60-70%, najvise 80%...

Radi Windows 7 kao lud, nije nikakvo maltretiranje za masinu, radi mi bolje od HP-a. Super radi na DuoCore procesorima.....

Warcraft 3 secka poprilicno sta vise reci na Intel X3100 integrisanoj,a igra izasla 2003 god.

Nazad
Vrh Dno