Šta je novo?

HP 350 - problem sa maskom

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Odvojila se maska u desnom cosku sa prednje i zadnje strane oko sarkice. Prepostavljam zbog jace pritegnute sarke i od otvaranja-zatvaranja popustila je plastika (kopce) od naprezanja i odvojila se i jako kvrcka.
Laptop je pod garancijom ali ovo ne spada pod garancijom. Ako bi menjao maske nisu jeftine oko 10k din. original. Sta god radio morace sarkica da se popusti taman tolko da se neznije otvara ali da stoji otvoreno i da se ne klacka. U suprotnom bi se sigurno opet isto dogodilo.
Koju soluciju predlazete? Jel ima neka jeftinija mogucnost sredjivanja? Eventualno da lepe plastiku. Ili mozda da potrazim sa nekog polovnog, ne znam da li kinezi (a kinezi i pravili, koja ironija) nesto imaju a i pitanje da li bi to naleglo kako treba.

380 pegleda...

Niko nije imao ovakav peoblem?
Popucala je plastika sto drzi navoje na masci. Puca i na drugoj strani. Odustajem od lepljenja. Eventlno na najskrnaviji nacin da se busi sa zadnje strane pa da se pritegne kroz sarke matica sa podloskom. Katastrofa! Novo je jako skupo, videcu da li ima nekih kopija, polovne,...

Taj problem je imao Lenovo G50 ako se ne varam. I to na baš dosta laptopova. Popucala je plastika (u Lenovo slučaju) na koju se šrafe šarke pa se ceo ekran se odvojio i počeo da odvaja masku pride.

Taj najskrnaviji način ti je inače i jedini iole dobar način. Par laptopova sam, da kažemo, "popravio" na taj način jer to jedino drži kako treba i posle godinu dana.

Kako pod garancijom, a ovo je ne pokriva? Slikaj da vidimo o cemu pricas.

Ne znam da li sam te razumio, imao sam slican problem na ranijim MSI laptopovima, zato sam odustao od njih.

Fora sto je prenaoregnuto, plastika trpi sile i puca sa zadnje strane. Davno je to bilo ali sjecam se da sam lijepio komad PC plastike (jer je zilava i nelomljiva) sa zadnje strane iza sarke. Takidje moraju se i sarke pipustiti da lakse ide, ja sam bio tiliko popustio da kad se spusti pod manjim uglom ekran pada.

Sjecam se da sam nesto i busio, ali bez slike nista.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Evo, jezivo ovo izgleda. Laptop nikada nisam ni spustio sa malo vece visine na krevet a kamoli da je pao. Imam ga manje od godinu ipo dana. Dnevno se otvori i zatvori 2,4 puta. A jedan period sam ga jako i slabo koristio. Priznajem da sam ponekada otvarao i zatvarao sa ivice ekrana ali uglavnom uvek po sredi sam ga hvatao da bi rasporedio silu.

Ovako je krenulo, to je sarka naprezala prilikom otvaranja dok nije pukla plastika u kojoj se nalazi matica

Kada se ponovo zatvori ovako izgleda, da se rukom vratiti na svoje mesto ali odma se "rascveta" kako krenem da ga otvaram.

Uzasno izgleda, nije mi jasno zasto mislis da garancija ovo ne pokriva? Ovo je serijska greska, ni manje, ni vise.

Zato sto sam zvao ovlasceni hp servis u BG-u i isao u ovlasceni servis za HP u NS-u. Tada je jos izgledalo bolje od ovoga. Pravdaju se da moraju da imaju legitiman razlog zasto je nesto pokvareno jer ako ne prodje kontrolu posle vracanja oni snose troskove. Politika je takva za ovakve i slicne probleme ne spada pod garancijom. Sto mi ne znamo dok nam se ne dogodi.
Ovo garantujem da se ne bi dogodilo da sarka nije prenategnuta. Nije to ekrancina neka sa gabaritnim kucistem da moraju tolko zategnute da budu ne bi li se dogodilo da ekran landara. Otvaranje po otvaranje krene da se trosi ova jeftina plastika i kako dobije luft na jednom mestu gde najvise trpi jacu silu dok ne pukne i tako krene lancano da kvrcka.

Stvarno tuzno, sad moras da ga kasapis da bi bio iole funkcionalan laptop.

Najgora od svega mi je ta garancija, koju mogu da odbiju za sta god pozele, sami proizvodjaci moraju da obrate vise paznje sa kim sklapaju ugovor I kome daju ovlascenje. Ista prica je I za Asus laptopove bila u jednoj drugoj temi.

Ako ima neko da je radio da pricvstri kroz kusicte sa podloskom i maticom zamolio bi da mi prosledi slike ili ako zna neku temu. Ja guglam pa valjda cu naci nesto. Moram sto pre da ga sredim, nisu ovakve popravke strana za mene, imam sve sto treba samo sto sam hteo da pokusavam sve sto mogu da izgleda normalno. Kasnije cu videti da porucim od preko. Video sam na ebay-u i aliju da ima ali ne mogu tolko da cekam a trenutno mi je neuptrebljiv laptop.

Inace smesno je da serviseri ne znaju da mogu da se popuste sarke, okrenuo sam za pola kruga i resio napregnutost.

Ovako to izgleda, samo sto cu ja to mnogo lepse da odradim :)
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebo...4-1065dx-left-hinge-broken/td-p/764061/page/2

==========
edit:
Evo ovde nesto od primera https://www.google.rs/search?q=lapt...G_l7XQAhWGKCwKHfB0DZoQsAQIKQ&biw=1745&bih=857

Poslednja izmena:
Vrh Dno