Šta je novo?

HP 15-d004sm wireless driver problem

Vuk_

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite B550
RAM
2X16 GB Kingston Fury
GPU
Manli GeForce RTX 3070
Storage
2TB Kingston SSD
PSU
Thermaltake Smart SE 730W
Monitor
27' LG IPS 1920X1080
Miš & tastatura
Razer Naga + Sandberg FireStorm
Laptop
Lenovo T460S
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Laptop danas kupljen. Uzeo ga kevi za rad, medjutim, nikako ne mogu da instaliram wireless realtek driver. Znam tacno koji je u pitanju - Realtek RTL8188EE 802.11bgn, medjutim, svaku verziju koju sam do sada skinuo windows ne prepoznaje i javlja "This software has not been properly installed" poruku. U device menageru sve stoje uzvičnici, a pokusaj da windows sam pronadje neophodni software takodje nije urodio plodom. Sad sam potpuno sludjen i nemam pojma vise sta da radim. LAN driver radi najnormalnije. Windows je 7 Ultimate 64 bita.

HP je zablokirao moze samo njihov drajver za wireless , nadji Hardware ids drajvera pa progooglaj prvi je bitan , evo primera:

Capture.PNG

Ako na google nadje Driver Identifier sajt vidi kompitabilne fajlove za tvoj Hardware Ids drajvera dosta puta mi je pomogao taj sajt!

Pomoglo bi da kažeš koje si to sve verzije drajvera isprobao.
Ovo su zvanični, probaj i njih ako nisi.
Takodje možeš i preko automatizovanih alata za pronalaženje drajvera da probaš, poput Driver Magician ili Driverpack Solution, naravno i ručno preko hardware id-a kao što je kolega već napisao.

Zvanicne drivere sam prvo probao i rade i za LAN i za graficku i za zvuk, samo ne rade za wireless. Pokusacu da sredim situacju sa Driverpack Solution, koji upravo skidam. Hardware ID nema sanse da uradim, posto windows uopste ne prepoznaje wireless network adapter.

Kakve veze ima Windows Update sa Hardware Ids , deski klik i copy na Hardware Ids i na google paste!

Hardware ID nema sanse da uradim, posto windows uopste ne prepoznaje wireless network adapter.
Ovo je ključno.
Mogao bi biti pokvaren.
Windows ga mora konstatovati kao uredjaj.
Ako ne uspeš da ga vidi, ne zamaraj se sa drajverima, džaba drajver ako je uredjaj nepostojeći za sistem.
Butuj live linux (Linux Mint recimo) sa flešića ili optike pa ako se ni tamo ne vidi wifi čip tada je laptop za reklamaciju.

Nisam baš najjasnije objasnio; naime windows vidi network adapter, ali ga nijedan driver ne prepoznaje, javlja grešku prilikom instalacije, a u device manageru su sve uzvičnici. :)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    226.6 KB · Pregleda: 143
Skni sp64996.exe sa zvanicnog sajta HP 15-d004sm Notebook PC Drivers , udji u C:\SWSetup\SP64996\RTWLANE_Driver\Wind7X64 to ti je drajver , nadji Realtek RTL8188EE 802.11b/g/n:

Capture1.PNG

Capture.PNG

Našao sam ga, već stoji kao instaliran, ali netork conection panel i dalje pokazuje samo lan adapter, a device menager je i dalje pun uzvičnika. :)

Prilozi

• Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    198.5 KB · Pregleda: 119
@Vuk_
Po slici koju si priložio izgleda da nisi instalirao ni chipset drajvere.
Moguće je da ti i to pravi probleme, kažem moguće je.
Uvek se prvo instaliraju chipset drajveri pa onda ostali drajveri, bilo da se odnosi na ovo situaciju ili ne ravnaj se po tome ubuduće.

Našao sam ga, već stoji kao instaliran, ali netork conection panel i dalje pokazuje samo lan adapter, a device menager je i dalje pun uzvičnika. :)

Šta stoji kao instaliran i kakve veze ima ova slika od LAN settings-a sa bilo čim sa wirelessom što ovde mi pišemo?

Ajde konektuj se preko LAN-a skini DriverMax http://download.cnet.com/DriverMax/3000-18513_4-10572602.html napravi besplatan nalog sticice ti kod za registraciju na mejl:

Capture.PNG

Posle idi na Scan for updates now nacice ti Network Controller i zvezdicu zutu pored nje , idi na Download i pocece da skida , idi dva puta na yes ceka ce 3 minuta...DriverMax ima tripove sa drajverima za USB 3.0 i Bluetooth meni ne rade i na bratovom kompu nisu radile , tako da ces te drajvere morati da skines sa HP zvanicnog sajta.

Uspeo sam da sredim situaciju sa driverima sa driver pack solutionom, no sad ponovo imam problem, pošto wireless adapter nikako ne vidi moj ruter. -_- Svaki telefon ga najnormalnije vidi, no laptop prijavljuje kao da nema nikakve wifi konekcije...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    179.9 KB · Pregleda: 103
Udji u Control Panel i nadji Windows Mobility Center vidi jel tamo iskljucen wireless

Jeste, ali mi uopšte ne daje opciju da ga upalim.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    159.7 KB · Pregleda: 126
Palas ga na nekom od F-ova F1 , F2 , F3 , F4 ,F5 , F6 , F7 , F8 , F9 , F10 , F11 , F12 , mozda treba da se drzi dugme FN dok se pritiska neki F od ponudjenih ali prvo probaj bez FN tastera posto mislim da HP laptopovi imaju u biosu automatki upaljen FN taster tako da nemoras na tastaturi da ga stiskaj dok stiskas neki od F-ova! Mislim da cak ima na F-ovima sitne slicice pa ces lako naci wireless on i off!

F12. To je bilo sve... Neverovatno koliko nemam pojma oko laptopova. :)

Hvala puno, btw. :wave:

Vrh Dno