Šta je novo?

HP 1018 ili HP 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Andrija1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A

Andrija1

Guest
Sta je bolje uzeti.Zanima me pre svega kvalitet stampe.

Ja imam 1020 i zadovoljan sam kako stampa.

A sad sto se razlike tice, evo detalja sa HP-ovog sajta:

HP LaserJet 1020 Printer:
• Black: Up to 15 ppm
• Resolution: 1200 dpi effective output quality (600 x 600 dpi)
• Paper trays: up to 1 (plus single-sheet priority input slot) input tray(s)
• Paper input capacity: Up to 150 sheets
• Monthly volume: Up to 5000 pages
The most affordable and compact HP LaserJet printer is a welcome addition to any office environment.

HP LaserJet 1018 Printer:
• Black: Up to 12 ppm
• Resolution: Up to 600 x 600 dpi (1200 dpi effective output)
• Paper trays: up to 1 plus single-sheet priority input slot input tray(s)
Create impressive documents with a very affordable HP LaserJet that's ideal for personal use.

Dakle, 1020 je brzi ako ti to sta znaci, 1018 je malo jevtiniji koliko vidim, ostalo im je uglavnom isto.

1022 imam ga na poslu, proguta ris papira dnevno, kvalitet štampe odličan.

Ja imam 1020 i zadovoljan sam kako stampa.

A sad sto se razlike tice, evo detalja sa HP-ovog sajta:

HP LaserJet 1020 Printer:
• Black: Up to 15 ppm
• Resolution: 1200 dpi effective output quality (600 x 600 dpi)
• Paper trays: up to 1 (plus single-sheet priority input slot) input tray(s)
• Monthly volume: Up to 5000 pages
The most affordable and compact HP LaserJet printer is a welcome addition to any office environment.

HP LaserJet 1018 Printer:
• Black: Up to 12 ppm
• Resolution: Up to 600 x 600 dpi (1200 dpi effective output)
• Paper trays: up to 1 plus single-sheet priority input slot input tray(s)
Create impressive documents with a very affordable HP LaserJet that's ideal for personal use.

Dakle, 1020 je brzi ako ti to sta znaci, 1018 je malo jevtiniji koliko vidim, ostalo im je uglavnom isto.

Po ovome ispade da imaju istu rezoluciju, tj. 600x600 dpi. Zar je ovo tacno? Mislio sam da je 1020 bolji od 1018 prvenstveno po rezoluciji.

Vjerovatno bi mu onda i cijena bila znatno veca da ima vecu rezoluciju.

Razlikuju se i u boji 1020 je sivkastiji 🙂

Au ala cete naje8ati sa tolikim obimom stampe na takvim stampacima.
Taj stampac je namenjen maloj kucnoj stampi iliti obim stampe 5000 stranica godisnje.
Prvo crkne termo folija cca 3000 din plus ruke pa onda polako ...

Neka me neko ispravi ako gresim, ali iz prakse znam da taj 1018 stize sa inicijalnim punjenjem tonera (u prevodu 500 strana moze da odstampa) i posle toga nov toner ima puni kapacitet (mislim da bese oko 2000 strana sa 8% pokrivenosti), dok 1020 dolazi sa punim tonerom (2000 strana 8% pokrivenosti). Zato je i razlika u ceni a nisam primetio da je 1020 nesto brzi.

Jok svi su sa inicijalnim tonerom u startu. A taj model 10xx radi oko 1500 sa 5% pokrivenosti.
Taj stampac je najgori HP koji sam ikad video al je 7000 dinara zato (((;

Brojač na HP1020 sa inicijalnim tonerom trenutno stoji na cifri od 4251 strana sa negde oko 3% pokrivenosti. I naravno ima još tonera!

Jok svi su sa inicijalnim tonerom u startu. A taj model 10xx radi oko 1500 sa 5% pokrivenosti.
Taj stampac je najgori HP koji sam ikad video al je 7000 dinara zato (((;

procitaj ovo dole!!!!!

Dzoni_m: Neka me neko ispravi ako gresim, ali iz prakse znam da taj 1018 stize sa inicijalnim punjenjem tonera (u prevodu 500 strana moze da odstampa) i posle toga nov toner ima puni kapacitet (mislim da bese oko 2000 strana sa 8% pokrivenosti), dok 1020 dolazi sa punim tonerom (2000 strana 8% pokrivenosti). Zato je i razlika u ceni a nisam primetio da je 1020 nesto brzi.

Dzoni_m apsolutno si u pravu, odlicno si objasnio i to je provereno u praksi

aham a ja sam majkl dzekson 🙂
Kad taj stampac bude uradio 4250 kopija sa jednim kertridzem ....

Drago mi je da smo se upoznali Majkl Džeksone:wave: pošto verovao ti ili ne on odštampa toliko! Naravno bez uključene opcije toner save, rezolucuja štampe je 600DPI. Jedino što na štampanim dokumentima nema nijednog grafika ili slike. Samo čist tekst.

Poslednja izmena:
Zato sto valjak u kaseti odradi nekih 2000 strana i posle se reciklira za jos 2000 strana. Ako se osvetlio 4000 puta potrosio se kao da je dva puta recikliran. Malo sam konfuzno napisao ali to je u sustini to. Ovo oko 42xx strana je vrlo moguce je je dovoljno da se na strani otkuca jedno slovo i odštampa štampač će registrovati jednu kopiju pošto se računa jedan prolaz papira ...

Ne nikako na jednoj strani nema jedno slovo već negde oko 3% pokrivenosti kao što napisah gore.
A da bi to slikovito dočarao strana ima pokrivenost tonerom koliko i izvod iz banke ili kursna lista u menjačnici/banci. A kako mi je rečeno inicijelni toner je deklarisan na 2500 str. sa 5% pokrivenosti.

Ali da ne idem dalje u offtopic za štampu teksta sa manjim obimom štampe bolji štampač ti i ne treba. Dok bi za bilo šta drugo trebalo izdvojiti više novca za neki kvalitetniji model.

P.S. Ja sam očekivao u realnom radu da izbaci maximalno do 2000str. tako da je sve preko bonus.

Poslednja izmena:
Ako ti kazesh onda tako mora biti. Nadam se da cesh uraditi josh toliko sa jednim kertridzem.
Al chisto da kucnem i ovo.

HP LaserJet Q2612A ultraprecise print cartridge produces output that is always clear, always sharp. It delivers the legendary quality and reliability of HP LaserJet printing. The easy-to-install cartridge and advanced toner work with the printer for cost-effective, reliable operation and sharp, professional results every time.

• Economical cartridge for excellent print value for low-volume users
• Ultraprecise advancements ensure professional-quality printing

Specifications

Average cartridge yield: 2,000 standard pages. Declared yield value in accordance with ISO/IEC 19752
Compatibility: HP LaserJet 1012, 3015, and 3030 series

A to se odnosi na standard do 5% pokrivenosti

@to3a
Ma ja cekam svakog dana da nestane još negde od 1500 kopija. I siguran sam 100% da neće izbaciti još puno strana. Već sam kupio novi toner čim počne da bledi otisak da ga menjam.

U svakom slučaju za obim štampe 16str. dnevno. I za to što ja štampam na njemu nije mi problem da uvek kupim nov toner. E sad i ja sam iznenađen možda i više nego ti sa brojem odštampanih strana. Ali sa ovim što ja štampam na njemu trenutno tako stoje svari. Naprimer na canon-u 1120 na kome štampam fakture toner menjam na nekih 1200-1300 strana maksimum i to je premija kad stigne do tog broja kopija.

P.S. to što sam lupio 2500 kopija, i sam sam rekao da mi je tako rečeno. A nisam proveravo informaciju jer mi nije ni preterano bitno.

Poslednja izmena:
ma nema frke
sa druge strane nemas potrebe da kupujesh nove kertridze mozesh kod fanatic-a ili mene sve jedno. sad imash novi i taj kad se isprazni napunish ipak je vishe nego 2x cena niza prilikom reciklaze a nema vremenskog upotrebnog roka.

a sta znaci ta razlika u memoriji izmedju 1020 i 1022 (to sto 1020 ima 2, a 1022 8 MB)?
i jel znate, jel 1022 opravdava tih 30 evra razlike? (jer sam na granici sa kesom vec i za 1020, a treba mi stampac poprilicno hitno)
hvala.

Za kucnu upotrebu sasvim ce ti biti dovoljan 1020.

Nazad
Vrh Dno