Šta je novo?

HP 1010 Vista x64

Bratislavr

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2007
Poena
319
Ima li neko pojma gde da nadjem drajvere za doticni stampac pod Vistom x64 na zvanicnom sajtu HP nema a ne verujem ni da ce da bude, postoji li neka emulacija ili nesto da nateram da to radi (emotivno sam vezan za doticni stampac ne bih da ga menjam)

Ima li neko pojma gde da nadjem drajvere za doticni stampac pod Vistom x64 na zvanicnom sajtu HP nema a ne verujem ni da ce da bude, postoji li neka emulacija ili nesto da nateram da to radi (emotivno sam vezan za doticni stampac ne bih da ga menjam)
Ne bih da se pravim (mnogo) pametan, ali da li si probao ovde?

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, isti problem, u Visti 32 sa uspijevao da stavim stampac u funkciju al odje nikako :S:. Ima li iko ko je instalirao 1010 na Visti x64 da nas posavjetuje ?

Nakon dosta čeprkanja po netu, namestio sam drajver za HP1015 i 1010 je proradio ... pre toga ni da čuje ...

valjda će da pomogne ... :wave:

Meni nikako nije polazilo za rukom. to sa drajverima za 1015 nisam probao... MS je bolje trebao da uloži 300 mil $ u optimizaciju i poboljšanje kompatibilnosti nego u marketing...

Nakon dosta čeprkanja po netu, namestio sam drajver za HP1015 i 1010 je proradio ... pre toga ni da čuje ...

valjda će da pomogne ... :wave:

Koji drajver za 1015, vidio sam i ja to al nije islo... Mozas li ostavit link ako ti nije tesko?

Link bi svakako bio od koristi.

Mozda i proradi moj Laserjet1000

Nemam link ... davno to bejaše ....

sad nešto čeprkam po starom bekapu i jedina stvar na koju sam naišao među skinutim stvarima na visti je drajver za HP1018 ... tako da sam vas možda i zeznuo za oznaku (izvinjavam se...) elem evo linka ka drajveru (3.6mb)

Poslednja izmena:
Nisam uspeo sa tim drajverima, ali sam onda uzeo da vidim šta već ide uz Vistu, i instalirao driver za 1015. Radi sve normalno! U pitanju je Vista 64.

nikad necu kupiti novi stampac izgleda... ne znam kako da izaberem vise... te smanjen broj kopija, te skup refil, te ne podrzava vistu... uhhhhhhhhhhhhh

Ljudi sto se ne podrzanih skenera tice resenje je u softveru VueScan on je profi softver za skeniranje i u sebi ima integrisanu ogromnu bazu drajvera. Mana je sto nema komfora da direktno importujete sken u PS vec u Vue-u skenirate pa naknadno sliku ucitavate u neki od programa za obradu :wave:

Nedavno sam instalirao štampač HP1010 na računaru koji pokreće 64bitna Vista (nemam pojam kako smo to uspjeli jer ni sa driverima skinutim sa HP sajta nije htio, no sada eto ipak radi), no sa radom pomenutog štampača ipak nijesam zadovoljan. Naime, on posle svake odštampane strane zastane nekih 20-30 sek, jednostavno kao da prima podatke za tu sledeću stranu. Veoma iritirajuće, pogotovo ako imate za štampati malo više strana.
Ima li neko ideju šta je u pitanju, neko podešavanje da se HP 1010 natjera na normalan rad?

Pozdrav

batric instaliraj xp
taj stampac nije namenjen da radi na visti.
drajveri koje koristish nisu od tog stampaca vec od srodnog i tu ti je problem.

batric instaliraj xp
taj stampac nije namenjen da radi na visti.
drajveri koje koristish nisu od tog stampaca vec od srodnog i tu ti je problem.
Mislim da me nijesi razumio. Štampač jeste stariji model koji je izašao prije viste, ali na HP sajtu stoji drajver za pomenuti štampač kako bi on radio na Visti. Isti drajver sam instalirao, ali nešto nije bilo kako treba i instalacija nije bila ok. Posle nekoliko pokušaja sa istim i drugim drajverima, štampač je proradio, no onako kako sam pomenuo u postu iznad. Mene zanima, dali imaju neka podešavanja da se obave i gdje, da bih HP1010 natjerao na korektan rad?

Poslednja izmena:
evo ja samo da javim ako nekome zatreba, da sam i ja instalirao za hp1015 ( a imam hp 1010) i da radi ok

Nema previse veze sa temom jer se ovde govori o visti x64, ali samo da javim da sam pod Wndows 7 x64 HP1010 radi savrseno sa instaliranim drajverom za HP LaserJet 2200 seriju. I to je drajver koji ima sam Windows 7. Nista nije skidano sa HP sajta.

Nemma vistu x64 tako da ne mogu da proverim da li i tamo tako radi, ali eto makar jos jedne ideje.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Vrh Dno