Šta je novo?

HP 1006 vs. Lexmark 350d vs. Xerox Phaser 3117

gosn_prirodni

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2004
Poena
610
Pozdrav svima.

Došlo je vreme da se pazari mono laser za kućnu upotrebu - povremeno štampanje nekih tekstova koje bih želeo da imam na papiru, supruga treba da radi diplomski rad itd... Znači ne mnogo zahtevna upotreba.

Pošto sam davno, kada mi je ink jet otkazao poslušnost, propustio priliku da pazarim hvaljeni 1020 rešio sam da kupim 1006 za koji sam čuo da ima manji kapacitet kasete nego 1020 - al šta da se radi. Taj model se na našem tržištu može naći, ako je verovati www.pcberza.rs, od 9.290 Din pa na više (mada sam ga ja viđao uglavnom za 11-12.000) a u nekom megamarketu čak i preko 13.000. U poslednje vreme video sam Lexmark 350d koji ima duplex štampu na akciji za 10999, kao i konačno vrlo povoljan Xerox Phaser 3117 za 5999,00 din.

Polse ovog dužeg uvoda, zanima me sledeće: kakav su izbor ovi štampači kada je u pitanju reciklaža, troškovi eksploatacije itd. Najviše bih voleo kada bi mi ovaj Xerox bio ok, ali da li je?

Možda bi mogao da razmisliš o Samsung štampaču ML1640.
Cena mu je nešto malo niža nego nova toner kaseta za HP P1006, tj. vidjao sam cenu ispod 6.000,00 dinara.
Korektno izgleda otisak posle punjenja, nisam siguran da li se može videti razlika u jačini crne izmedju originalnog i punjenog tonera.

Kod HP P1006 mi se ne dopada što još uvek nema, kolio sam ja informisan, korektnog praha za punjenje pa je otisak posle punjenja vidljivo svetliji nego original.
Ovo ne mora da je tačno, proveri.
Meni tonere puni jedna sasvim ozbiljna firma i situacija je trenutno takva da oni, navodno, ne mogu da nabave korektniji toner prah koji bi davao otisak na nivou originala.

Koliko sam ja saznao do sada, Xerox 3117 je potpuno isti kao i Samsung ML-1610. Toner nema zaštitu tako da bi trebalo da se relatiivno lako reciklira.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno