Šta je novo?

Hp са 5150 проблема

Učlanjen(a)
13.05.2004
Poena
665
После више година доброг рада, штампач ми је пао у кому. Није радио 4 недеље (и пре је неколико пута толико био искључен) и када сам га покренуо почео је да ради неконтролисано: увуче папир до пола и стане, неће да очисти дизне, неће да поравна кертриџе, диоде се пале и гасе к'о блесаве,... свакојаке комбинације су могуће. Сваки 50-и пут одштампа оно што сам му задао. Избацује грешке да нема папира, да не може да се штампа, да је кертриџ лоше постављен... Пробао сам више кертриџа и све је исто. Кад се реши да одштампа нешто, неки пут добро штампа а неки пут штампа као да му фали мастила.

Мислим да је довољно за почетак.

Pa otislo je nesto sigurno
a mi odavde iz price nema sanse da pogadjamo i gatamo sta je
nosi u servis pa vidi

Има ли неки сервис који детектује квар за џабе? Небих волео да дам 10-15 евра па да ми кажу да му нема помоћи. Или, можда, то сви раде бесплатно?

Ne vredjaj 5150 :D.
Salim se, ja sam zaljubljen u taj stampac ;) . Inace, meni su se desavale slicne gluposti, a problem je bio jedan omot od zvake (odakle mi to u sobi) koji se vrlo nezgodno uvukao na takvo mesto da je blokirao i klizni mehanizam kertridza, kaiseve i rolere. Najveca glupost je ta da se on video tek od pozadi. Dakle, zasto sam ovo pricao :). Skini zadnji poklopac pogledaj da se nesto nije zaglavilo iscisti kompresorom/usisivacem.

Koliko se secam, nekada, mozda vise nije, Pakomov servis je bio odgovoran za HP stampace.

Отварао сам га и све изгледа да је у реду. Нисам га чистио детаљно, само тамо где је најгоре. Пробаћу да га продувам са компресором.
Ако ни компресор не помогне?

Отварао сам га и све изгледа да је у реду. Нисам га чистио детаљно, само тамо где је најгоре. Пробаћу да га продувам са компресором.
Ако ни компресор не помогне?

Servis... U svakom slucaju ces morati, jer i da nadjes kvar, tesko da ces naci rezervni deo po prodavnicama, a i namucices se dok ga popravis, jel...

Па, већ помало гледам који други штампач да купим пошто мислим да ми се неће исплатити да овај поправљам. Додам још мало од цене поправке и пазарим нов, па се онда ти и ја трампимо: ти мени нешто што ти не треба а ја теби штампач за делове. А? :eyebrows:

Хвала и :wave:

Па, већ помало гледам који други штампач да купим пошто мислим да ми се неће исплатити да овај поправљам. Додам још мало од цене поправке и пазарим нов, па се онда ти и ја трампимо: ти мени нешто што ти не треба а ја теби штампач за делове. А? :eyebrows:

Хвала и :wave:

Ne budi siguran da ti se nece isplatiti. HP5150 je dosta kvalitetan stampac, sto mu je i cena govorila dok je bio aktuelan. Verovatno ces moci da uzmes stampac za cenu popravke (jer se sada inkjet mogu naci za smesne pare) ali da li mislis da ce on imati isti kvalitet stampe?

Са новим моделима од НР-а нисам упознат.
Модел Photosmart 5160 је од старе серије, користи кертриџе као и 5150 које ја добијам тек испражњене па ми се чини да вреди.
Нови модели користе неке нове ознаке за кертриџе и не знам какви су, како се допуњавају, колико трају, капацитет, цена,... DeskJet D4260 не делује лоше, али ако будем морао да користим нове кертриџе онда ништа.
Photosmart 5160 има приде и штампу на диску и читач мем. картица. У сваком случају, прво компресор па сервис па ћемо онда да видимо шта даље.

Mislim da ti je D4260 bolji, ako ga koristis za kucu. Ne znam sta ce ti 5160 ako nisi fotograf.

Inace, ne koriste iste kertridze, D4260 koristi velike kertridze sa oznakom 7x.

Poslednja izmena:
Колико веће?
Иначе, велика већина ствари које штампам су текстови, али квалитетне фотографије такође морам с времена на време да штампам. Чак ће ми, изгледа, требати много фотографија за оно што мислим да радим ускоро. Тако да, ако се користе исти кертриџи у 5160 онда би ми више одговарао баш тај модел.

Ovaj post me podseti da imam 5150 koji stoji na 'kant' 5-6 meseci ne ukljucen i ajd da ga probam 'oce li da radi,kad iz prve proradio,jos originalni ketridzi i nisu ni zapekli,iznenadjenje,izgleda da je dobro odradjen...

Ovaj post me podseti da imam 5150 koji stoji na 'kant' 5-6 meseci ne ukljucen i ajd da ga probam 'oce li da radi,kad iz prve proradio,jos originalni ketridzi i nisu ni zapekli,iznenadjenje,izgleda da je dobro odradjen...

Jedan razlog zasto su zapravo oni tako skupi :) .

No, ne znam tacno za koliko su veci kertridzi kod 4260 u mililitrima, ali su veci :) .

Vrh Dno