Šta je novo?

[HOWTO] - Symbian Certificate Sign

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovaj tutorial je napisan sa namerom da pomogne svima onima koji skidaju Unsigned Symbian programe koje ne mogu da instaliraju na svoje telefone usled nedostatka sertifikata.
Ovde ce biti objasnjen postupak generisanja sertifikata kao i postupak potpisivanja aplikacija istim.

Postupak je sledeci:
Registracija
1. Potrebno je da odete na www.symbiansigned.com
2. Kliknite na "register" i upisite mail (ne sme biti sa javno dostupnih servisa)
3. Proverite svoj mail; trebalo bi da ste dobili aktivacioni kod
4. Upisite aktivacioni kod i podatke koje traze, kliknite na dugme View agreement i kliknite na Accept
5. Ukoliko ste sve upisali kako valja, dobicete nalog na sajtu

Generisanje CSR fajla
1. Ulogujte se koristeci user i pass
2. Sa desne strane postoji link za Symbian Developer network
3. Kada se stranica otvori, u Search polje otkucajte: DevCertRequest
4. Skinite fajl SymbianDevServiceTools.zip (9.8 MB); Link za direktan download
5. Otpakujte arhivu i pokrenite Symbian Developer Services Tools.exe fajl.
6. Na vasem hard-disku napravite proizvoljni fajla sa ekstenzijom CSR (na primer, bla.csr)
7. Kliknite na Tools -> Symbian Signed -> Developer Certificate Requet
8. Kliknite na dugme "Specify CSR file" i nadjite vas CSR fajl a potom Next
9. Kliknite na "Select Private Key" i izaberite key iz priloga ili onaj key koji ste dobili uz app (key je na dnu ovog posta)
10. Izaberite Password (4 chars) i upisite 0000 (i u polje Password Verification) a potom na Next
11. Popunite polja oznacena crvenim slovima; posto u listi zemalja nema Srbije, koristite Yugoslavia
12. Kliknite na Table of IMEI's nakon cega je potrebno da upisete IMEI svog telefona (ili vise njih); IMEI se dobija pozivanje *#06#
13. Nakon upisivanja IMEI-a, zatvorite prozor i kliknite na Select All a potom na Next i Finish.

Zatvorite aplikaciju. Sada bi vas bla.csr fajl trebao da bude popunjen informacijama (989 byte)

Generisanje CER fajla
1. Vratite se u vas nalog na SymbianSigned i kliknite na Open Signed -> Request linkove sa leve strane.
2. Kliknite na Browse dugme i podignite vas CSR fajl
3. Pricekajte malo i dobicete CER fajl za download

Potpisivanje aplikacija
1. Pokrenite SignSiS.exe
2. Pronadjite SIS(X) aplikaciju koju zelite da potpisete
3. Pronadjite CER i KEY fajl
4. Kliknite na Sign The SIS
5. Nakon potpisivanja, vasa aplikacija ce biti u istom direktorijumu kao i nepotpisana samo ce ime biti uppercase i imace .Signed na kraju
6. Prebacite aplikaciju na vas telefon i uzivajte :)

Key fajl kao i SignSiS.exe mozete pronaci na ovom linku (posto attachmenti jos uvek ne rade)

Poslednja izmena:
za signovanje se moze koristiti i XSign .NET 1.3 (potreban je .NET Framework v2) program naseg coveka, jako jednostavan za koriscenje.

XSign .NET 1.3

Ja nikako da se registrujem, jedini mail koji imam da nije "javni" je sezampro a njega ne prihvata...?

Probao sa sa SBBovim mailom. Nece da ga prihvati.
S kojim ste vi uspeli?

Ja sam se registrovao sa fakultetskog maila, tj. sa domenom bg.ac.yu. Inače nisam mogao sa sezampro i ptt adresama.

Hvala punoo !!!! Svaka cast :wave:

Jel zna iko

sta je username kad se registrujem, uvek mi za mail kaze invalid login

sad je sve u redu proradilo je

Poslednja izmena:
Momci imam problem ne mogu da nadjem glupi mail sa kog mogu da se reg na sajt... :(
Jel moze neko da mi da user i password ko se vetj regovao jer se stvarno nerviram zbog glupe registracije 100000000 foruma na svetu samo se oni prave pametni sa registracijom :mad::mad::mad::mad:

ps.plssssss ljudiiiii hitnooo mi je ko mi pomogne dobije shta oce rapid acc hosting za web shta god pozeli znaci u iskushenju sam da razbijem fon kad ocu da neshto instal ono kaze u fazonu nema certifikata stari su ili tako neshto :(:(:(:(

Poslednja izmena:
odes na http://www.endjunk.com/ registrujes se for free i kreiras mail adresu. registrujes se sa tom adresom, a ona ti forwarduje mail na tvoju pravu adresu.

ali sve je to sada dzaba kada su na sajtu promenili sistem rada!

"Developer Certificates will be ENABLED for users who have a Publisher ID ONLY. "

a ispod toga pise da ce Open Sign biti otvoren za ostale 25. februara

Pa eto ... znači sutra... Ja sam greškom izbrisao svoj sertifikat kad sam reinstalirao glupavu Vistu a dotiči mi bio u nekom folderu na desktopu... -_- :)

Pise i na tarabi, pa nije :wall:

25. je a i dalje ista poruka.

ps. zna li neko kako se dobija Publisher ID?

26ti je i dalje nece?!!@
razlog: provided during Week beginning 25th Feb.
rezime: u nedelju ce biti (po obicaju)

plus izgleda da su promeniili pricu...

Publisher ID definitinvo treba? ima li neko ideju kako to itd?,)

Koji sam maler

Taman sam dobio sluzbeni E61, kad ono ne mogu ni temu da instaliram!!?
Sve sam odradio, ali traze publisher ID. I sta sad... ima li neke druge seme da se odradi cela procedura, ili bas ovako sve mora da ide? Kako mojim kolegama na poslu ne treba nikakav sertifikat, i sve im radi kako treba?

Taman sam dobio sluzbeni E61, kad ono ne mogu ni temu da instaliram!!?
Sve sam odradio, ali traze publisher ID. I sta sad... ima li neke druge seme da se odradi cela procedura, ili bas ovako sve mora da ide? Kako mojim kolegama na poslu ne treba nikakav sertifikat, i sve im radi kako treba?

1. pitanje br. 1 - kako si trazio publiser , kada on mora da se plati i to samo tako!:wall:

2. kako mislim kolegama ne treba? pa za igrice ne treba , posto su full crack (najcesce) ali za programe, zaz njih treba IMEI tako da mora da ide na sertifikovanje!:zgran:

koliko ja ovo pratim, izgleda da nemere drugacije.. AKO NEKO ZNA, NEKA NAS PROSVETLI!! :banana:

??

Nisam ni trazio publisher ID, nego cu sacekati dok ne proradi varijanta da moze bez toga. Nisam ni mislio na igrice, ali npr obicne teme za telefon ne mogu da instaliram ??!!!

pa da...

to svi cekamo!

Ali da li si primetio da je sajt neko vremeu fazonu, radim 3 dana, ne radim 10dana ali mozete preko publiser ID (a on se placa)!

Sve mi se cini da se ide na pricu, ko hoce da razvija software mora da ga i plati (tacnije oce da lape neke parice i oni od toga)

Dao Bog da gresim...

Ima nade i za nas obicne smrtnike.

OPEN SIGNED ONLINE BETA AVAILABILITY

For developers without a Publisher ID, we will commence roll-out the Beta version of Open Signed Online at the beginning of next week.

As demand is currently higher than the PKI signing capacity, you may experience some restrictions on availability. We are in the process of adding new PKI signing hardware to the signing service to increase signing capacity (but this will take several weeks to configure)

As outlined below there is a maximum number of requests that we can service each hour which limits the number of users that can request at one time.

Open Signed Online Beta will be available next week with the following restrictions:

* The Open Signed Online process is fully described here
* During initial stages of the Open Signed Online beta, the service may only be available from 0900-1500 GMT (UK time) Monday-Friday.
* Until capacity is increased with additional servers, there is a maximum number of requests that can be serviced each hour, if there is excessive demand (which is expected), some users may find Open Signed Online beta is not available.
* As for any beta, there may be issues that impact the performance and/or functionality of the service. Such problems may result in the service being taken off-line at short notice and/or for extended periods.
* Note: Open Signed Online does not allow you to sign a SIS that uses a UID from the "Protected Range", unless the email address you use for Open Signed Online MATCHES the email address of the account which owns/created the UID.
* If you attempt to sign the same SIS file in rapid succession, the service you receive will proportionally slow down. This is to provide fair access to all.
* Installation of the signed SIS file will be restricted to a single IMEI (i.e. mobile phone) that you enter and valid for 36 months.
* SIS files that have been Open Signed will present a notification upon installation that the SIS file is intended for development purposes only.
* SIS files can be signed for all Platform Security Capabilities except CommDD, MultimediaDD, NetworkControl, DiskAdmin, DRM, AllFiles, TCB.

Budite spremni sledece sedmice u intervalu 09-15H po GMT, odnosno 10-16H po nasem.

Nesto sam ipak uspeo

Uspeo sam da instaliram razne teme za telefon, tako sto sam promenio datum na telefonu za 2 godine unazad, 99% tema se instaliralo. Za ostalo mi jos ne treba...

ako javi da je certifikat istekao vratis datum na telefonu dan posle datuma .sisx fajl

Ljudi, ja danas nisam bio kuci u onom intervalu koji je pisao na sajtu. Da li je neko uspeo da sertifikuje ili nisu pustili?

juce nije radilo,ima jos 1h pa cu videti dal je danas pusteno

Nazad
Vrh Dno