Šta je novo?

How to rid of google aplication

Shonem

Zapažen
Učlanjen(a)
04.09.2023
Poena
2
Pozdrav , nov sam na ovoj stranici jer sam zeleo da dodjem do odgovora koje ce mnoge zacuditi . A to je kako se REŠITI GOOGLE aplikacija ??? Obrisao sam sve google-ove naloge ali sada zelim i da obrisem sve sistemske google-ove aplikacije . Ako neko zna kako neka ostavi objašnjenje , ili link sa detaljnim instrukcijama kako se root-uje telefon da bih to odradio . Hindu kanale stavrno ne mogu da gledam na youtube .

Kupiš dumb phone? Kupiš iPhone? Kupiš Huawei?
Pozdrav

Kupiš dumb phone? Kupiš iPhone? Kupiš Huawei?
Pozdrav
Nisam na ovom forumu da bih dobio tu vrstu odgovora .
Pređeš na iPhone, najlakše.

Logična tema za obeležavanje četvrt veka Google kompanije.
Ne zelim pracenje od strane Apple komnpanije kao sto ne zelim ni pracenje od strane Google, zato sam obrisao sve njihove naloge i aplikacije skidam sa alternativnih izvora .

Sky?

Nisi napisao koji uredjaj imas? Najlakše ti je da ubacis neki drugi rom linesgeOS, calyxOS, /e/OS, GrapheneOS bez google servisa. Da rootujes pa brises to ti je mrka kapa. Moras takodje da obratis paznju da bez google servisa dosta aplikacija nece raditi kako treba, budi spreman na alternativne aplikacije.

Pogledaj i ovu temu https://forum.benchmark.rs/threads/...-debloat-privatnost-podešavanja.482519/page-2

Zanimljivo je da ti je ovo najlakse izvesti na nekom pixelu.

pozdravljam postavljača teme i slažem se sa njim da je
  • 6oo6le privatna kompanija koja privatne podatke korisnika, pretvara u sopstvenu privatnu svojinu.
  • da gapps nepotrebno troše bateriju brojnim pozadinskim procesima.
stoga, predlažem da u svoj telefon ubacite Lineage OS (tradicionalno bez gapps)
I eventualno bacite pogled na sledeći tred

Nisi napisao koji uredjaj imas? Najlakše ti je da ubacis neki drugi rom linesgeOS, calyxOS, /e/OS, GrapheneOS bez google servisa. Da rootujes pa brises to ti je mrka kapa. Moras takodje da obratis paznju da bez google servisa dosta aplikacija nece raditi kako treba, budi spreman na alternativne aplikacije.

Pogledaj i ovu temu https://forum.benchmark.rs/threads/android-hardening-foss-aplikacije-debloat-privatnost-podešavanja.482519/page-2

Zanimljivo je da ti je ovo najlakse izvesti na nekom pixelu.
Xiaomi mi 11 lite 5g ne , ne koristim google-ove aplikacije , za sve postoji alternativa . Dojadilo mi je pracenje od strane Google i stalna njihova provera posto koristim vpn i druge blokere za pracenje moje aktivnosti na internetu. istrazicu link koji si postavio.
pozdravljam postavljača teme i slažem se sa njim da je
  • 6oo6le privatna kompanija koja privatne podatke korisnika, pretvara u sopstvenu privatnu svojinu.
  • da gapps nepotrebno troše bateriju brojnim pozadinskim procesima.
stoga, predlažem da u svoj telefon ubacite Lineage OS (tradicionalno bez gapps)
I eventualno bacite pogled na sledeći tred
Proucicu postavljeni link , hvala .
Xiaomi mi 11 lite 5g ne , ne koristim google-ove aplikacije , za sve postoji alternativa . Dojadilo mi je pracenje od strane Google i stalna njihova provera posto koristim vpn i druge blokere za pracenje moje aktivnosti na internetu. istrazicu link koji si postavio.

Proucicu postavljeni link , hvala .
Pogledao sam dati link ali to je za ljude koji su vec u toj materiji , da li postoji detaljan video zapis kako se to radi a da nije prezentovao neki Hindu youtuber ?

Poslednja izmena:
Imas lineageOS zvanican za tvoj uredjaj, ubacis njega i miran si.

Obicno ima step by step na xda linku ka ROM-u za tvoj telefon. Takodje tamo mozes da nadjes tutorijale za otkljucavanje bootloadera, instaliranje custom recovery itd.

@Shonem imas na linku detaljno uputstvo, pogledaj dobro, pogledaj i neki klip na yt pa polako. Nisam dugo flashovao xiaomi pa ne znam dal je nešto drugačije nego pre, da te ne savetujem pogresno.

Napraviš Mi nalog, skineš Xiaomi unlocker, čekaš otključavanje bootloader-a ako neće odmah, tj. ne držiš ga uključenog sve vreme nego kad istekne nedelju dana timeout pokreneš i uporedo ide fabrički reset. Posle flešuješ twrp i ubaciš custom rom. To je u kratkim crtama plastično, a na poslednjem koraku u praksi obaraćeš se sa zaključavanjem recovery i sistemske particije dok se ne našteluje sve kako treba.

Nazad
Vrh Dno