Šta je novo?

How to ??? instalacija operativnog sistema (XP)???

DuleFman

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2007
Poena
319
Kao sto naslov kaze zanimam me kako se instalira OS... konkretno XP ... npr. uzeo sam novu konfiguraciju i sta sad da radim imam samo gvozdjuriju a ne znam kako da ubacim OS da bih koristio komp ... jel pokrecem nesto iz biosa ili kako ... trazio sam po forumu operativni sistemi ali nisam nasao a ni na net-u nisam nasao konkretno ono sto mi treba ... pa ako moze neko da mi objasni bilo bi od koristi (detaljno ili ne pomocice ... mada sto detaljnije to bolje ...) unapred hvala ... Dusan

1. Upališ kompjuter i ubaciš instalacioni disk Windowsa
2. Na crnom ekranu gde broji memoriju pritisneš dugme za koje pri dnu piše "Boot menu" (najčešće F11 ili F12) pa izabereš boot sa CD-a (samo prvi put)
3. Pratiš instrukcije i biraš logične naredbe

hvala ... sad cu da procitam sve ... stvarno nisam nasao ... ne znam kako ...

@voodoo_ na mom sadasnjem kompu ... kada ga upalim ide ono kad proverava delove i tada mogu samo da stisnem DEL da udjem u bios ... a posle kad ide ono (ne znam sta je ) nesto ocita kao tu mi nista ne pise od opcija ali kad brzo stisnem F8 onda mi izbaci opcije za Safe Mode onda debuging mode ono da podigne sistem kao zadnji put kada je valjalo i reboot da ispocetka udje u vin ... od toga sto ti kazesh za F11 ili F12 nema nista ... barem sada kod mene ... videcu kako ce biti na novom ... a jel ovo vazi i za piratski i za original ??? predpostavljam da vazi ali nije sramota pitati sramota je ne znati :D

Probaj dugme Del, na numeričkoj tastaturi, pritiskom na njega ulaziš u bios, i onda podesiš boot sa cd-a.

opet problem

1. Upališ kompjuter i ubaciš instalacioni disk Windowsa
2. Na crnom ekranu gde broji memoriju pritisneš dugme za koje pri dnu piše "Boot menu" (najčešće F11 ili F12) pa izabereš boot sa CD-a (samo prvi put)
3. Pratiš instrukcije i biraš logične naredbe

Sve sam uradio kako sam video da ste ovde napisali, ali ocigledno jos neki problem postoji!
Naim, nakon sto se zavrsila instalacija OS, prilikom sledeceg pokretanja sistema ponovo mi se pojavljuje opcija boot from CD, i ako nema diska u CDROM kaze da je podiszanje sistema neuspesno i da ubacim disk da bi se pokrenuo. Postoji li mozda neka komanda u BIOS-u koju treba da podesim, iskljucim ili sta vec?
Ovo mi je mnogo hitno. Molim vas pomozite

Ako si uspesno instalirao win onda u biosu za first boot device stavi primarni HDD (onaj na kome si instalirao OS) ili ako to ne znas da uradis onda kad pise boot from cd... ti ne pritiskaj nista.

Ako si uspesno instalirao win onda u biosu za first boot device stavi primarni HDD (onaj na kome si instalirao OS) ili ako to ne znas da uradis onda kad pise boot from cd... ti ne pritiskaj nista.

uradio sam i prvi put je proslo kako treba
videcemo sledeci put
u svakom salucaju hvala ti puno

Hvala ti puno Yak81. Kvaka je bila u primarz boot device u jednom drugom pododeljku bios/a Sad radi hvala ti puno

Nazad
Vrh Dno