Šta je novo?

How to - forum hosting

mali_perica

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
304
Kao sto naslov kaze, zanima me sta je potrebno za hosting foruma, i kako treba da se podesi. Bio bi zahvalan nekome ko se razume da jednom duduku malo pojasni sta i kako treba da se uradi. Od forum software najvise mi se svideo NextBBS posto je free i deluje najkompletnije, ali otvoren sam za sve sugestije posto kao sto rehoh nemam bas neko veliko znanje po pitanju ovoga.
:wave:

Naj, da kazem, jednostavnije resenje ti je sigurno nesto od phpBBa ili SMFa iz gomile razloga (popularnost, dobra podrska, besplatnost...).
Za pocetak ti je dovoljan hosting od 100tinjak megabajta i domen.

Poslednja izmena:
Samo gledaj da u cpanel-u imas Fantastico De Luxe. Imas u njemu phpbb i smf a instaliraju se bukvalno za minut. Preporucujem uniwebhosting, ja kod njih hostujem firmin sajt i super je odnos prostor/protok - cene.

Taj Fantastico (cPanel) nije bas obavezan za pocetnika. Istina je da bukvalno za minut mozes da promenis tip foruma. Sto se foruma tice, ja bih pre preporucio SMF nego phpBB. SMF je neuporedivo bolji i ima vise podesavanja. Meni se phpBB smucio posle 6 godina koriscenja.

Poslednja izmena:
hvala za odgovore. al mene zanima sta mi je potrebno da na svojoj masini podignem forum. znaci na instalaciju linuxa sta je jos potrebno od softvare-a da bi to radilo.

I recite mi sta mislite o ovim forum softverima:

NextBBS

IceBB

A imas neki poseban razlog sto zelis da instaliras forum na svoju masinu ili prosto ne zelis vice da budes srecan i bezbrizan? ;)

Hvala na brizi, ali forum treba da bude lokalne varijante, za nekih 100ak korisnika mreze. Nece biti bas na mom racunaru. Ima jedna racunar koji je prdvidjen da bude server.

Imas jedan racunar koji je predvidjen da bude server? To retko ko praktikuje. Taj komp treba da ti bude upaljen preko cele godine 24/7, sta ako nestane struja, itd? Neisplativo i neodrzivo. Ako bas tako hoces onda instaliraj Apache, Mysql + Php na tom racunaru, pa posle na njega stavi forum. Posto vidim da nisi upucen u linux, bolje koristi windows.

Instaliraj XAMPP i dalje ces moci sve sam.
Mada... Za 20tak eura mozes da resis sebi problem na godinu dana i za domen i za hosting.

Slazem se - za toliko maltretiranja sa internim instaliranjem foruma, mozes da platis 20ak evra za godinu dana (negde i vise), skratis sebi vreme, napravis nesto sto je mnogo stabilnije, pouzdanije i na kraju krajeva i kvalitetnije (bez uvrede).
Naravno, sve ovo ne stoji ukoliko si ustvari sebi postavio cilj da naucis da to uradis na taj nacin ili nemas mogucnost izbora.

video sam temu, pa da i ja priupitam, jer me pomalo zanima.
Jel problem da se forum hostuje free? I ako mozhe da mi bacite neki sajt(ove) koji bi po vama bili ok za free hosting foruma. Reklame ne smetaju, samo da ih nema bash bash mnogo.

Mene takođe zanima kako da osposobim forum na svom sajtu? Nisam nikada ništa slično radio, tako da sam još veći duduk nego pokretač ove teme! Šta mogu da uradim sa ovim sajtom koji je neko nave gore (forumer.com), i da li mi je za forum potreban neki drugi kompjuter na koji bi se smeštali podaci sa foruma, ili mi to obezbeđuje internet provajder koji mi je dao domen za sajt?

Odesh napravish nalog na forumeru i podesish svoj forum i nadjesh ljude koji ce da pishu na tvom forumu, sve ostalo je na forumeru. Znachi svi podatci su na njihovom serveru, oni rade bekap baze i odrzavanje servera, li naravno na tvom forumu ce biti nekoliko reklama koje neces oci da uklonish.
:wave:

mozhe samo malo preciznije, koliko reklama ce da mi uvale? Nece biti valjda pola strane u reklamama?Hoce li te reklame zauzimati prostora otprilike ko ove na benc-u ili vishe?

Vrh Dno