Šta je novo?

Hotmail spam problem

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Pozdrav
Na hotmailu mi se pojavljuju u poslednje vreme sve vise poruke kao da sam ja nekom slao poruku sa mog naloga a nije mu stigla...
Znaci neki turci ili sta vec. Ne mogu da provalim da li mi je to neko probio nalog preko MSN-a ili sta vec, necu da sa mog maila neko salje spam postu... ili je u pitanju neki trojanac.

Evo kako ti mailovi izgledaju u sent items

Kocaman bir penisiniz olsun mu ?‏
From: moj mail (moj mail [AT]hotmail.com)
Sent: Wed 7/15/09 10:21 AM
To: [email protected]
Güneren Aydın

Penisiniz küçük mü ? İşte size çözüm.

Bu ürün ile küçük sorununuzu aşabilirsiniz.

Size özel fiyat ile satın alın.

http://www.GRINEXAZMAZAMANISITE.INFO/H1TPAVCEEJA

Size Özel;
3 Kutu vpills alırsanız! 1 kutu bayan etkili pujur hediyemiz!

ERTUĞRUL GAZİTekirdağ

488647680521

Poslednja izmena:
He, he, klasične reklame o raznim preparatima za rast muškosti :d
Malo se redukuju posete :hump: internet prezentacijama i vremenom će prestati.

ne verujem da su ti mailovi poslati direktno sa tvog hotmail naloga vec je samo From email-a laziran, sto ce reci poslat email sa ko zna kog mailservera ali tvoja email adresa ubacena za From. Takve mailove hotmail spam protection, gmail spam protection, itd... lako detektuju i obicno idu automatski u spam box.

a cesto ih salju i na tvoj mail (sa kog je kao poslato), pa izgleda kao da saljes sam sebi te mailove.

Pozdrav
Na hotmailu mi se pojavljuju u poslednje vreme sve vise poruke kao da sam ja nekom slao poruku sa mog naloga a nije mu stigla...
Znaci neki turci ili sta vec. Ne mogu da provalim da li mi je to neko probio nalog preko MSN-a ili sta vec, necu da sa mog maila neko salje spam postu... ili je u pitanju neki trojanac.

Evo kako ti mailovi izgledaju u sent items

Kocaman bir penisiniz olsun mu ?‏
From: moj mail (moj mail [AT]hotmail.com)
Sent: Wed 7/15/09 10:21 AM
To: [email protected]
Güneren Aydın

Email spoofing may occur in different forms, but all have a similar result: a user receives email that appears to have originated from one source when it actually was sent from another source. Email spoofing is often an attempt to trick the user into making a damaging statement or releasing sensitive information (such as passwords).
Examples of spoofed email that could affect the security of your site include:

email claiming to be from a system administrator requesting users to change their passwords to a specified string and threatening to suspend their account if they do not do this
email claiming to be from a person in authority requesting users to send them a copy of a password file or other sensitive information

Nazad
Vrh Dno