Šta je novo?

Hotfile VS Fileserve

• Začetnik teme Začetnik teme nsAce
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Ajde neka neko ko ima iskustva kod jednog ili drugog servisa podeli to i sa nama na forumu (zastupljenost, nacin placanja kod nas, brzina, ogranicenja, kolicina podataka, srecni sati, povoljnosti za one koji kace neki materijal...).

P.S. Ja bih rekao da je Hotfile broj 1 ali se Fileserve siri nenormalnom brzinom i poprilicno ugrozava HF.

Sve je vise fajlova hostovano na ova dva provajdera ja sam presao sa rapida na hotfile,
jos ovaj mesec imam rapid i dovidjenja samo nesto menjaju.

za sad mislim da je hotfile najbolji tu je MU, i na njemu mozes naci jos.

Da,ali je problem sto se premium na fileserve moze kupiti samo paypalom.

Što se premium usluga tiče problem su samo linkovi. Znači gledaj koliko linkova nalaziš kod kog hostera i znaćeš ko je najisplativiji. Mislim da je HF popularniji i da ima više linkova. I mislim da će tako biti jos neko vreme.
Za free usere je druga priča. Kod HF uvek imam konstantnu brzinu, ali je ona 1Mbps (oko 110KBps). FS nema to ograničenje, ali je brzina cesto ispod 50. Čini mi se da FS još nije dovoljno razvijen.

Ja cu komentarisati sa gledista free usera:

Najbolji je MU. Nema mu ravnog sto se tice free skidanja. Uvek mi je maksimalna brzina (oko 500KB/s), nekada bude do 400KB/s. Odlicna kolicina skinutih podataka preko jedne IP adrese, a onda restart pa ponovo. Znaci, vrh! Problem je samo naci linkove. Bas ljudi slabo kace na MU.

Hotfile daje prilicno dobre brzine, ali cesto ne ispunjava moj protok. Takodje, postoji vreme cekanja pre i nakon skinutog fajla. :S

Fileserve se pojavio niotkuda i prilicno je dobar. Nocu mi download uvek ide max brzinom, dok danju varira od 100-200KB/s. Problem je i captcha za free korisnike jer je bukvalno nemoguce (trenutno) skidati fajlove bez sedenja uz racunar i ukucavanja captche.

Fileserve se pojavio niotkuda i prilicno je dobar. Nocu mi download uvek ide max brzinom, dok danju varira od 100-200KB/s. Problem je i captcha za free korisnike jer je bukvalno nemoguce (trenutno) skidati fajlove bez sedenja uz racunar i ukucavanja captche.

Captcha nije ni toliki problem kada ima linkova od i po 2GB za free korisnike 🙂

Hvala, ali sa master card od hypo alpe ne mogu nista da uradim.

Pa dobro 🙂
nemoras za ovo ali kad ti nesto treba za paypal izvati intesinu ... bepslatno je i samo lk treba

Captcha nije ni toliki problem kada ima linkova od i po 2GB za free korisnike 🙂

Slazem se da je dobro sto velike fajlove mogu i free korisnici da skidaju. Ali captcha je OGROMAN problem jer moram da budem uz komp kako bih skidao. Bas sam do sinoc skidao 80GB sa FS-a i trebalo mi je skoro nedelju dana za to. Da ne pominjem utroseno vreme. A nocas sam pustio 18GB preko MU i bilo je skinuto 14GB do 8 ujutru, sto je velika razlika.

Slazem se da je dobro sto velike fajlove mogu i free korisnici da skidaju. Ali captcha je OGROMAN problem jer moram da budem uz komp kako bih skidao. Bas sam do sinoc skidao 80GB sa FS-a i trebalo mi je skoro nedelju dana za to. Da ne pominjem utroseno vreme. A nocas sam pustio 18GB preko MU i bilo je skinuto 14GB do 8 ujutru, sto je velika razlika.

+1 Znaci to me jakooo nervira. Sto moram da dow dok sam za kompom da bi mogao da ukucam :S:

Dajte bre ljudi, pa nije vam dosta sto ne placate nista od tih podataka, jos i skidanje treba da bude besplatno🙂 ako bi vam neko jos dao i taj net dzabe, sreci ne bi bilo kraja :d

Imate news za 15$ mesecno, uvek radi ful brzinom, nema nikakvog cekanja i jedan nalog moze da se koriati na dve IP adrese.

Kakva je veza izmeju Fileserve i Filesonic, ne mogu oba istovremeno, kao Megaupload i Megarotic?

Dajte bre ljudi, pa nije vam dosta sto ne placate nista od tih podataka, jos i skidanje treba da bude besplatno🙂 ako bi vam neko jos dao i taj net dzabe, sreci ne bi bilo kraja :d

Imate news za 15$ mesecno, uvek radi ful brzinom, nema nikakvog cekanja i jedan nalog moze da se koriati na dve IP adrese.
Ne placam nista sto ne moram, pa cak ni kartu za bus (dok me ne uhvate)

Poslednja izmena:

Da, ali zamisli koliko bi se glupo osećao da platiš premium negde i onda ne možeš da nadješ linkove. To je bar kod mene osnovni razlog što nemam premium. Morao bih da kupim MU, RS, FS, HF prema današnjem stanju stvari. U budućnosti možda još neki.

Da, ali zamisli koliko bi se glupo osećao da platiš premium negde i onda ne možeš da nadješ linkove. To je bar kod mene osnovni razlog što nemam premium. Morao bih da kupim MU, RS, FS, HF prema današnjem stanju stvari. U budućnosti možda još neki.

A sta to konkretno skidas kada ne mozes da nadjes FS ili HF linkove ?
Reci , mozda mozemo da ti pomognemo da lakse nadjes !
Ja sam uglavnom nalazio sve na ova dva hosta i rado cu ti preporuciti sajtove gde i ja nalazim linkove :wave:

Takodje , ne znam sta ostali skidaju , na kraju krajeva nije to toliko ni vazno , koliko to da premijum nalog kosta svega 10 € , i da za tih 10 € moze da se skine i po 1 TB podataka ( sa click 4 ADSL-om ) . A ako je 1 TB podataka malo onda stvarno .............

Najraznije filmove i za mene jako bitne anime. Muzika i igre nisu problem, ali nekada je jako tesko naci neki od npr azijskih filmova, a o anime serijalima i da ne pricam. Ponekad mogu da nadjem samo prastare rmvb uploadovane na RS.
Stvar je u tome sto se skoro niko ne bavi uploadovanjem starijih stvari kada se vise downloaduju novi naslovi. Za novi film mogu da nadjem hiljade linkova na raznim hostovima, a za stare nekada ne mogu da biram.

mislim da je zabranjeno reci gde trazim linkove, ali je opste poznato mesto 😀

za hotfile samo preporuke. ja uzeo premium na 6 meseci pre neke 2 nedelje, i dok je brzina pojedinacnog fajla diskutabilna (ista ili slicna kao free) mogucnost skidanja vise fajlova od jednom ga izvlaci 😛 , kao uostalom, i svi premiumi sa host servisa.

prekinuti downloadi se uspesno nastavljaju, isto bih pohvalio i hotfile search, koji izbacuje i source stranicu gde su ostali linkovi i pass ako postoji za taj sadrzaj 🙂

uploadom se nisam bavio, jer me iskreno ovih mnojih 256k up, ne ohrabruje uopste da se upustam u to, ali me recimo zanimaju te varijante, posto sam video da ima nekih benificija onima koji vise uploaduju. ako neko zna nesto vise o tome, konkretno o hotfile??

Da,ali je problem sto se premium na fileserve moze kupiti samo paypalom.

ja sam platio fileserve preko dal mojcafe, jednostavno ukucao sam u google file serve i izbacio mi je kako da platim.

jel neko probao mozda, ili zna da li mogu 2 osobe sa razlicite IP adrese da koriste isti nalog na hotfile-u?
to znam da moze sigurno na RS-u, ali kao sto su svi primetili, skoro nista vise ne mogu da nadjem na RS. Sve zivo je HF, FS itd. MU nije problem jer izmedju 2 skidanja treba da prodje svega 45sekundi. Tako da ako moze da se "deli" HF nalog da se bacim u potragu 😀

Moze da se deli hotfile opushteno....evo nas troje se shvercujemo preko jednog naloga nekih mesec dana i za sada nema problema 😀 (ako sutra primim poruku od hotfajla po ovom pitanju ima da te banujem sa interneta 😀 )

Moze da se deli hotfile opushteno....evo nas troje se shvercujemo preko jednog naloga nekih mesec dana i za sada nema problema 😀 (ako sutra primim poruku od hotfajla po ovom pitanju ima da te banujem sa interneta 😀 )

😀 😀 ne brini se. ja sam delio RS i jos uvek delim s jednom osobom, mada kao sto rekoh skoro nista vise odande ne skidam jer nema ni za lebac.

Ma nije problem ako se pojavljuju dve tri ip adrese vec kolicina skinutih podataka kod hotfile znam da su neki banovani koji su skidali vise od 200GB dnemno:d

Imam Fileserve premium nalog i radi ocajno. RS je sa svim svojim manama barem u 99% slucajeva radio punom brzinom. Evo skidam ceo dan jedan fajl od 700MB. Trenutna brzina 0kB/s. Pa onda na 2 sekunde ide na 100kB's, pa padne na 2 minuta na 0. Imam 4Mbita ADSL. Ponekad radi kako treba. Ponekad.

Si probao da skidas vise fajlova od jednom?
To je obicno caka kod ostalih hostova, koji takodje retko kad idu punom brzinom za single link 😛
Mada je moguce i da se dosta optereceni, posto su svi presli na Fileserve i Filesonic.

Hotfile-a gotovo da vise i nema, stvarno im nista nije trebala ona "smrtna presuda" od usvojenih pravila..

Koristim Flashget 1.7 za Fileserve premium,radi odlicno mada samo nocu skidam.
Vidim da je u zadnje vreme aktuelan Oron,ali se ljudi zale na brzine.

Kako vam danas radi FS? Ja ne znam sta je ovo, ali najverovatnije vise necu da ga placam. Ostavio sam nocas u FlashGetu 1.7 da mi skida, i vidim jutros sve crveni X-ovi, nije skinuo 5 fajlova. Probam neki link u browseru i treba mu 2 minuta da krene download. Evo u ovom trenutku ide download u browseru brzinom 160kB/s, na 4mbit-a ADSL-u. Mislim da je to ******izam sa njihove strane, jer nisam platio da mi se download vuce. Ili sto je jos gore, da uopste ne funkcionise, kao ovih dana.

Ja se ozbiljno razmisljam da uzmem Filesonic dozivotni, cena nije ni 100eura,to je zaista dobra ponuda.
Premda je Fileserve malo jaci po pitanju linkova, Filesonic zaista ne zaostaje puno.
Jel neko koristio premium od njih?

Nazad
Vrh Dno