Šta je novo?

Hostovanje IPB-a na Veratu i problemi

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Podigao sam Invision Power Board verziju 1.1.2 na Veratu i imam dva mala problema. Prvi se odnosi na nemogucnost slanja privatnih poruka jer pri pokusaju slanja konstantno dobijam obavestenje:

500 Internal Server Error
The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.
Server se susreo sa neocekivanim uslovom koji ga sprecava da ispuni upit.

Drugi problem se javlja sa avatarima. Naime upload-ovani avatari se ne pojavljuju ni u postovima ni u profilu korisnika. Medjutim nakon njihovog upload-a IPB ne prijavljuje nikakvu gresku, sta vise kaze da je sve u redu i da je avatar uspesno upload-ovan. Cak se i upload-ovani avatar nalazi u odgovarajucem folderu na serveru. Dakle sve je ok osim tog "sitnog" problema sto se upload-ovani avatar nigde ne pojavljuje tj. ne vidi na forumu.

Pitao sam Veratovu hosting podrsku u cemu je problem, medjutim ljudi ne znaju. Ako neko slucajno zna u cemu je trik i zasto se IPB ponasa ovako cudno molio bih da mi pomogne. Hvala i pozdrav.

Uspeo sam da resim problem sa avatarima ali samo delimicno. Naime direktorijumu UPLOADS gde se nalaze custom avatari sam dodelio CHMOD 777 kao i svim avatarima u tom folderu. Rezultat je da se sada avatari regularno pojavljuju u thread-ovima i profilima ali samo kada se forumu pristupa preko Netscape-a (verzija 7), dok pri pristupu forumu preko IE6 avatara i dalje nema nigde. Da li neko zna kako je ovo uopste moguce?? :?

Cim Netscape vidi avatare, mora i IE. Mora da je ukesirao stare stranice, isprazni kesh od IE.
I dobro proveri da li si sve lepo CHMOD-ovao prema uputstvu.

I sto stavi 1.1.2 kad je izasla 1.2? Doduse trenutno u RC1 fazi, ali uskoro se ocekuje i finalna verzija, koja ima neupodredivo vise opcija od 1.1.x.

Pozdrav

Neverovatno ali je tako. IE jednostavno nece da prikaze avatare i tacka :( Na drugoj strani Netscape pokazuje bez greske (a oni ga ubise pre neki dan :x ). Sto se tice CHMOD-a, dao sam i folderu UPLOADS i svim avatarima u njemu 777 (znaci i "read", "write" i "execute" za sve tri kategorije - "owner", "group" i "world"). Dok to nisam uradio avatari se uopste nisu pojavljivali bez obzira kojim sam browser-om otvarao forum. Sto se tice kesha pomislio sam odmah da je u tome problem, medjutim kad god pristupim sa IE drzim CTRL ali avatara opet nema :(
Sto se tice verzije 1.1.2. nju sam bio primoran da stavim jer sam vec napravio custom skin za nju, a ti skinovi nisu kompatibilni sa ver 1.2 Osim toga ver 1.1.2 ima sasvim dovoljan broj opcija (za moje potrebe i previse) pa reko necu mnogo da izgubim.
Sad vise ne znam sta da radim. Pored avatara imam problema i sa PM-ovima, pa mi se sve cini da je bilo bolje da sam instalirao phpBB umesto IPB-a. Ako ne uspem da resim ove probleme verovatno cu to i da uradim.
Pozdrav

Ni meni nije hteo Invision na Veratu, pa sam podigao PhpBB...Meni je javljao da ne moze da pristupi svim folderima iako sam sve uredno chmodovao (Verat ima Linux servere valjda...)

Bas tako. Tacnije slackware Linux. I to ne bi trebalo da bude problem, jer je IPB i dizajniran za Linux primarno.

Digao sam ruke od avatara, a i nisu mi ni potrebni jer mi samo povecavaju protok. Ako neko bas zeli da ih vidi nek instalira najbolji browser i neka gleda do mile volje :)
Medjutim krivo mi je zbog PM-ova jer je to veoma korisna opcija na forumu. Da li neko ima ideju sta moze da uzrokuje prijavu greske koju sam pomenuo u prvom postu? Da li je mozda problem do samog hosting provajdera i nacina na koji je konfigurisan njihov server?

Izvinjavam se zbog malog off topika, kratko cu da ne otvaram novi thread:
Posto vidim da koristitte Veratov hosting, koliko sql baza je moguce otvoriti sa onim 1000din paketom ???

Pozdrav

EagleOne je napisao(la):
Posto vidim da koristitte Veratov hosting, koliko sql baza je moguce otvoriti sa onim 1000din paketom ???

Pozdrav
Danas sam pricao sa tehnickom podrskom u vezi mog problema i pitao sam za broj baza. Odgovor je jedna baza po jednom hosting nalogu, bez obzira da li je u pitanju onaj od 100, 300 ili 1000 MB.

EagleOne je napisao(la):

Pozdrav

Bedak samo jedna po nalogu! Ali zato unlimited space mozes da okupiras sa njom.....
Malo je *******ije jer moras da se cimas koja je tabela za sta, ali nekako radi sve fino i pored toga. Mada je sigurnost neuporedivo veca ako se u posebnu bazu stavlja svaka web aplikacija.... :rolleyes:

Roy Jones, ajde cim ja postavim IPB, javljam ti kako sljaka, da utvrdimo da li je do Verata problem odnosno do conf. Apache-a.... :wave;

Jeste problem do Verata i do njihovog Apacha. To smo bar zakljucili covek iz tehnicke podrske i ja u poslednjem razgovoru. Sto se tice neogranicenog prostora za MySQL bazu, meni su odmah rekli da velicina MySQL baze ulazi u hosting kvotu (100, 300 ili 1000 MB u zavisnosti vec koji paket se uzima), tako da na zalost nije neogranicena.
Sto se tice problema koje pravi IPB, oni se javljaju i na drugim sajtovima koje hostuje Verat tako da nije problem do mene i u nekoj eventualnoj losoj instalaciji i sl. Zato ti je moj savet da ne menjas postojeci phpBB (ako si na to mislio) jer ces imati iste probleme kao i ja, a postoji i rizik da izgubis sve sadasnje podatke iz baze. Ako se ipak nesto u medjuvremenu promeni, i Verat podesi svoj Apach kako treba (ili ja nadjem neko alternativno resenje ovih problema) u svakom slucaju cu javiti. Pozdrav cheers

Bedak :twisted:
A taman sam hteo da konverujem phpBB na IPB 1.2 koja izuva!
Prokleti verat!
Mora neko resenje da postoji...... :(

Uvek postoji resenje, samo je problem da ga nadjemo :) Ja sam se cak razmisljao da platim zvanicnu IPB tehnicku podrsku (tj. da izvrsim registraciju koja kosta 60$), samo da mi rese ove probleme, medjutim plasim se da ce njihov odgovor da bude "Problem je do vaseg hosting provajdera i van je nase moci". A nisam ni pri parama trenutno :(
E sad sto se tice IPB 1.2 i tvog slucaja, moram da se ogradim jer ne znam da li bi verzija 1.2 pravila ove iste probleme kao 1.1.2. Mozda bi cak sve proslo u savrsenom redu, ali opet mozda i ne bi. Rizik je veliki, a pitanje je koliko dobijas tom promenom. Verzija 1.2 je stvarno fantasticna sto se tice broja opcija, mada ni 1.1.x ne zaostaje mnogo. U principu u obe verzije ima dosta stvari koje nisu neophodne prosecnim korisnicima.
A sto se tice Verata, pa uvek je bilo koliko para - toliko muzike. Kao sto sam rekao za avatare me bas briga, ali mi je krivo zbog PM-ova, jer je to veoma korisna stvarcica. Medjutim u svemu tome meni nije jasno kako je moguce da IPB radi perfektno na Lycos-ovom free serveru, a na jednom placenom kao sto je Verat pravi probleme. Ali i pored toga ja idem na kartu da ce vremenom sve veci broj ljudi koristiti IPB kao najbolji FREE board i da ce samim tim i Verat prilagoditi svoj server njemu. Stavise siguran sam da je Benchmark-ova licenca za vBulletin istekla npr. danas, vec sutra bi forum bio preshaltan na IPB a ne na phpBB (i ako phpBB-u ama bas nista ne fali, cisto zbog mnogo manjeg posla oko instaliranja modova). Ipak je problem sa IPB-om taj sto je relativno mlad i zelen :)
Pozdrav

Pa i nije bas mlad.... Momci ga razvijaju vec dug period. A da bi se toliki kod napisao, tolike opcije uvele... Potrebno je dosta testiranja i posla.

Probacu ja 1.2 RC1 (mada sam hteo da sacekam final ver) pa cu da javim kako sljaka i ima li nekih problema.

A phpBB mi u svakom slucaju ostaje, jer ako nesto ne daj Boze krene naopako sa IPB, vracam se na phpBB. Prilikom konverzije, podaci se vuku iz phpBB tabela i kopiraju se u IPB tabele, tako da u svakom slucaju ne mogu da s*ebem postojeci phpBB. ;)

P.S. Tebi znaci samo avatari i PM ne rade? Mene bi moji clanovi ubili da nemaju avatare, tako da je meni to i te kako veliki problem. :rolleyes:

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...Tebi znaci samo avatari i PM ne rade? Mene bi moji clanovi ubili da nemaju avatare, tako da je meni to i te kako veliki problem. :rolleyes:
Znam :)

BTW sinoc sam video da je phpBB pre nedelju dana izbacio 2.0.5. verziju, a uveliko se planira i verzija 2.2
Srecno sa konvertovanjem i javi ako bude nekih problema.

Ma tesko da ce phpBB da stigne IPB 1.2. Ali fino je sto ne prekidaju momci rad...

Da li si uspeo nesto? Vidim da je BJ forum i dalje pod phpBB-om... Ne bih da te cimam privatno posto je stvar od opsteg interesa :) Ja sam i dalje zaglavljen sa PM-ovima i avatarima...

a ja i dalje sa My Controls i 500 internal server error. Mozes da pogledas test envoirment na http://bonjovi.co.yu/inv

Kada se ulogujes na My Controls, samo izbaci 500 internal server error.
:twisted:

Jurim nesto na IPB support forumima... ali niko ne provaljuje sta je problem.

Posto mi na mom kompu i server okruzenju sve radi normalno, mislim da je mozda problem varijabla register_globals... Treba na OFF da bude a na veratu je na ON. Ovo nije jos 100% provereno....

][V][ATRIX™ je napisao(la):
a ja i dalje sa My Controls i 500 internal server error. Mozes da pogledas test envoirment na http://bonjovi.co.yu/inv

Kada se ulogujes na My Controls, samo izbaci 500 internal server error.

Mislim da imaš problem sa .htaccess fajlom. Pitaj Veratovu podršku kako je podešeno AllowOverride za tvoj virtuelni server u httpd.conf fajlu, i zamoli da makar privremeno stave "AllowOverride All". Ako proradi, onda mogu probati ostale AllowOverride opcije dok ne vidite koja će da proradi.

Veratovu podrsku? Zar oni to imaju LOL :mrgreen:

Vrh Dno