Risto, sve zavisi od toga šta ti treba od hostinga. Ukoliko si newb, a po pitanju bi se dalo zaključiti da jesi - onda je možda najbolji prvi korak da otvoriš nalog na
Githubu. Tamo možeš da hostuješ sve što ti padne na pamet, uključujući i svoj sajt. Treba imati u vidu da je poenta servisa u otvorenosti (privatnost se plaća), tako da će svako zainteresovan moći da "prčka po crevcima" i ima uvid u sve delove bilo kojeg tvog projekta. Ukoliko ne radiš komercijalne poslove, to i nije neki problem. Github ti dozvoljava da postaviš najnormalnije besplatno hostovan sajt sa adresom forme imeprojekta.github.io. Ima tutorijal kako se to sve radi, zaista je prelako.
Sa druge strane, imaš i servise tipa heroku ili
openshift, koji ti daju nešto klasičniji, a opet besplatan hosting plan. Ja lično koristim openshift za svoje test sajtove. Najbolje je što sasvim regularno možeš da kupiš domen i podesiš ga da vuče sajt sa ovog hostinga, tako da adresa prestaje da bude problem. Ako ti treba dodatni info, svaka od navedenih opcija ima fenomenalne tutorijale i zajednicu. Ja ću ti reći šta god znam, al kapiram da ima mnogo ozbiljnijih ljudi ovde po tom pitanju. Ponavljam, sve zavisi od toga šta ti treba za konkreta sajt ili projekat, a ja nisam ulazio u pluseve i minuseve u ovom trenutku, već pretpostavio potpuno osnovne potrebe.