Šta je novo?

Hosting i domen

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Zeleo bih da kupim hosting i domen.E sad problem je sto zivim u Kikindi (malom mestu na severu Banata-Vojvodine) i kod nas nema takvih usluga.Barem ja nisam naisao kod nas na tako nesto... Kako bi ja onda mogao da dodjem do domena i hostinga? Konkretno koje su cene i koje procedure? Treba mi hosting koji obavezno ima FTP i bar 20 Mb prostora kao i "co.yu" domen? Kako se on dobija i da li ga je uopste moguce dobiti?

co.yu domen dobijaju pravna lica besplatno registracijom i procedurom koja moze da se nadje na http://www.nic.yu

Hosting imas par tema na BENCHu pa malo searchuj, a vecina domacih hosting kompanija radi online tj. odes na njihov sajt popunis formular dobijes uplatincu i do poste ili banke odes i uplatis.

Za pitanja koja pominju "cenu", "co.yu", "FTP" i sl. prelistaj stare topic....vise puta je pisano i o domenima i ponudama hosting provajdera.

Kontaktiras ih mailom/telefonom, sve dogovoris, uplatis im pare (uplatnicom u bilo kojoj banci ili elektronski) i oni ti otvore nalog :)

Evo nasao sam ovde veoma povoljan hosting... na www.yuweb.net Ajde onda malo bolje objasnite kako mogu da ga kupim uplatnicom... znaci kako ga kupiti i registrovati. ne treba mi domen uzecu co.sr,on je besplatan :) Znaci detaljno objasnjenje...

@ Choty

Pa jel zelis da ti neko od nas npr. PJ ili ja trknemo do banke da ti uplatimo :d
Za tvoj pomenuti izbor ides na click :d page i citas sajt je na nadam se razumljivom jeziku a sva pitanja mozes da im postavis na nacine koje je PJ napisao i sve kompanije koje prodaju takve usluge ce se trkati da ti sto jednostavnije objasne proceduru. Po meni imas i bolje varijante od ove, ali tvoj sajt- tvoj izbor.

Konkretno meni bi trebalo sledece:

-oko 100 Mb web prostora (zelim da okacim jedan flash sajt i jedan omanji phpbb forum)
-FTP podrska (kako bi lakse prebacivao podatke)
-jedan domen (nije mi bas u prvo vreme vazan,ali bi mi trebao jedan .net ili .com) ali cu za pocetak uzeti besplatan .co.sr domen.

U novinama sam video jedan oglas za web hosting koji mi se dopao prvenstveno zbog cene.Naime mesecna pretplata je samo 99 dinara,a jednokratni setup (jel to zauvek da imam pomenuti hosting?) je nekih 400 dinara... To je na adresi koju sam pomenuo u prethodnom postu.

Problem je u tome sto ja ne mgu nikako drugacije da platim web hosting,vec jedino obicnom uplatnicom (onom sto placam struju i plin... ?) Sada nemam pojma kako treba da je popunim jer mi treba SAMO hosting.

Ako znate nekog drugog davaoca web hostinga,a da je cena prihvatljiva,kao i gore pomenute uslove ali i da ga je lako uplatiti (dzabe je meni neki dobar hosting kad ne mogu da ga uplatim).U svakom slucaju-hvala!

Ako ima boljih hosting-a vi napisite...

kontaktirao sam podrsku i poslace mi odgovor u toku dana...

uzgred,koji je hosting bolji od ovog a da zadovoljava uslove u mom prethodnom postu?

Ja sam moj sajt okacio na host011 (www.host011.com) i jako sam zadovoljan. Za oko 30 eur godisnje (malo manje) dobio sam 100 mb hostinga 10 gb transfera i godisnju registraciju .com domena.

Mislim da su jako povoljni.

Poslednja izmena:
Strani hosting paketi su uvek jeftiniji i naravno bolji. Imash josh 2 dana fore na www.powweb.com da za ~90$ dobijesh sledece: dve godine hostinga, 12GB prostora, 300GB protoka mesechno, besplatni domen, a hosting naravno podrzava sve moguce. Podelite vas 10 i eto vam daleko bolji hosting za bukvalno dzabe, samo uzmite co.sr domene i vozi.

Pogledaj na bilo kojoj top listi gde se nalazi powweb, evo recimo ovde http://webhostinggeeks.com/top10hosting.html

Poslednja izmena:
to mi je malo skupo... jel ima nesto sto mogu da testiram jedno mesec-dva a da nije tako skupo? i da ispunjava one uslove...

ja sam uzeo domen kod loopia, a imaju i hosting. proveri kod njih.

GURUSERVE, presao sam sa dva sajta o njih stvarno super usluga.
Veoma su povoljni tako da se javi na private da ti dam kontakt pa se dalje informisi...

pa to je strani hosting... meni treba neki domaci koji omogucava da lako (uplatnicom) uplatim hosting...

driver je napisao(la):
Strani hosting paketi su uvek jeftiniji i naravno bolji. Imash josh 2 dana fore na www.powweb.com da za ~90$ dobijesh sledece: dve godine hostinga, 12GB prostora, 300GB protoka mesechno, besplatni domen, a hosting naravno podrzava sve moguce. Podelite vas 10 i eto vam daleko bolji hosting za bukvalno dzabe, samo uzmite co.sr domene i vozi.

Pogledaj na bilo kojoj top listi gde se nalazi powweb, evo recimo ovde http://webhostinggeeks.com/top10hosting.html

POWWEB vec skoro godinu dana ima tako jos 2 dana za pospust :)

Poslednja izmena:
C-H-O-T-Y je napisao(la):
pa to je strani hosting... meni treba neki domaci koji omogucava da lako (uplatnicom) uplatim hosting...

Ne znam da li se odnosilo na GuruServe ali nije strani hosting. I moyesh uplatnicom uplatiti....

aha,videcu onda taj guruserve

@trabl
A koja je adresa sajta tog GuruServe-a, ako nije tajna :)

Hvala GeoM,...

@inodius..
Sajt zvanicno nije poceo sa radom, ali ce i ta formalnost poceti veoma uskoro.

@C-H-O-T-Y
Javi se na private da ti dam blize informacije i kontakt

ma koji ce mi hosting kad trebam da se sa njim natesem ko neki rele... zivim u selu i sta je uopste meni to potrebno?

@trabl

Nema na cemu ;)

@ C-H-O-T-Y

Pa sto si onda stavljao ovu temu :p salim se veoma je korisna tema, ali nije lose imati domen i hosting naravno to je odluka koju ti ili pojedinac treba da donese.

Poslednja izmena:
uhhhhhh,nema nacina kod nas...

uniwebhosting ne morate da me jurite kao na MyCity-u... OK?

:mad: Pitao si nas za misljenja... I koliko vidim dobio si dosta predloga... Morash se malo iscimati... :wave:

ok,hvala!

C-H-O-T-Y je napisao(la):
uniwebhosting ne morate da me jurite kao na MyCity-u... OK?
Izgleda da moraju, to je jace od njih. Sve nas proganjaju i spamuju po svim forumima.

@uniwebhosting
Ne brinite, necemo uzeti hosting kod vas. :D

drgrozozo je napisao(la):
sto ste protiv uniweb-a? deluje povoljno.

Ja licno ne mada ih nebi preporucio kao hostere jer znam par extra NE zadovoljnoh klijenata koji ih :mad: i :crash:

Nazad
Vrh Dno