Šta je novo?

Horor

Meni je ostao u sećanju samo onaj deo sa ludim seljanima, mislim da je četvorka.

Deluje kao da nisi, posto nikakav povampireni klinac ne juri. I najmanje je akcija od svih ostalih prisutnih zanrova. To bi trebalo da se zna ako se igrala 5 puta.

Ja sam je skoro presao opet preko nekog PS emulatora.

BTW, kakav je RE Zero, jel presao neko?

Alan Wake ima sjajnu atmosferu, ali igra uopšte nije strašna. Ne veruijem ni da je autorima uopšte bio cilj da uplaše igrača.

BTW, kakav je RE Zero, jel presao neko?
Ni ja nisam igrao Zero, na žalost. Sledeće godine stiže HD izdanje, baš me interesuje kako stoji u poređenju sa ostalim klasičnim RE igrama.

Poslednja izmena:
Prica je fina (kopija Twin Peaks ali to nikako nije minus), atmosfera je super ali je gejmplej toliko repetitivan da boli. Ajde da je zabavan kao u Max Payne pa da moze da prodje kao odlican, ali u Alan Wake nije tako. Dobra igra, koci je gejmplej.

Zero je odličan. Dobra je fora sa svičovanjem između rebeke i bilija da bi se rešile neke zagonetke. Povezan je na prvi deo.
Sad treba da izađe remaster za pc.

Što se klinca tiče, to je onaj mali koji prati Kler redfild kroz celu igru, pa te pojuri, kad mu priđeš dpk sedi na prestolu. Džamp sker.
Da nisi ti taj što nije igrao igru?

Alan vejk je poludosadna izhajpovana igra. Evil within je za dvev klase bolja.

Ako hoćete horor koji nije u ps1 grafici - Sajlent 3 i 5.

Ako pricas o onom delu pred kraj igre u holu, gde se Steve pretvara u cudoviste, uhvatio si se za najgori deo igrice da trolujes. I nije bas klinac, ali ok. Uostalom, nisam ni rekao da je najstrasnija, nego najbolja.

O ukusima je suvisno raspravljati. Ja verujem da je mnogim ljubiteljima originalnog serijala Code Veronica najbolja.

Poslednja izmena:
Nije

Meni je Alan Wake dobra skroz koliko se sećam. Igrao sam i nastavak. Nije najstrašnija igra ali,može da prodja kao horor. Sad gledam, fora sa baterijskom lampom.
Dali je orginalna za Alan Wake ili se pojavljivala i ranije u negde. Sad su ubacili u RE Revelations 2.

I.prvi deo je odličan.

Ne pomenusmo 5 nights at freddys...

Da. Lik koji je pravio Five Nights at Freddys je radio anmacije ili, nešto slično za decu medjutim nije dobro proša jer su mu radovi bili previše spooky pa se brebacio na horor.
Mogao bih da probam ovo.
Nego jel igro bre neko Layers of Fear ??

ja nikako da ga probam, nisam bas imao vremena iako kratko traje... ne volim da zbrzam igre, pa to ti je...

inace, igrao sam alan wake samo dvojku i smorio sam se nevidjeno... posle mozda 2 sata igre je radio uninstall...

Misliš American Nightmare. To je više kao spin off nego pravi nastavak. I jeste smorna, iako je dosta kraća od prve igre, ponajviše zato što iznova i iznova prelaziš istih par lokacija. Komentari onog Alanovog dvojnika su lagano najbolja stvar u igri.

Alan Wake 2? Ako mislis na Alan Wakes American Nightmare, taj naslov nema ni D od DVOJKE. Sprdnja od igre.

Alan Wake je ok igra, interesantnu pricu vozi.

Najbitnija stvar kod horor dela bez obzora da li je knjiga,film igra je da naprave odličnu vezu izmedju vas (čitaoca,gledaoca, igrača) i glavnog karaktera, da se saosećate sa njim, da budete jedno te isto, da vas bude strah za njega, to čini to delo dobrim.
Dok sam igrao Alan Wake, taj osećaj je bio dobar, igrao sam ga mislim na nekom većem nivou težine, pa je moglo da se zagine, a onaj "slowmotion zoom-out" efekat je bio uvek napet, nekako me je uvek pogadjao.

Dok kod spomenutog Evil Within nema ništa, nikakve povezanost, jednostavno prazno, neki lik u morbidnim scenama, ništa više, sama atmosfera je jako slaba, nema teznije, jer me baš briga.
Evo mog opisa posle probanog demoa

Video sam na Steam-u da ima demo, pa rekoh što da ne, da probam.
Igrao sam svega sat vremena, dakle ovo je moj prvi utisak.
Grafika je stvarno loša, i previše mračna, ako pratim kalibraciju iz igre za osvetljenje monitora, toliko je mračna igra, da opterećuje i smara.
Dva puta sam povećao osvetljenje, i ostavio na 32, i skinuo sam one dve trake.
O priči ne mogu ništa da kažem, nisam je ni načeo, mada deluje fun, baš u nekom japanskom fazonu.
Ono najvažnije u igri je sam horor element, koji nisam osetio, ni u jednom trenutku me nije bilo strah za glavnoh protagonistu(odnosno za sebe),
koji je tačno razlog tome, ne znam, da li su možda neke predrasude(mada o igri nisam znao apsolutni ništa),i ili zato što sam pre toga probao novi Evolve,
ili zbog pomenutog mraka, loše grafike, ili što nisam nosio sluške, jednostavno nisam se povezao sa glavnim likom, možda kasnije sve dodje na svoje, ali za sada uz lošu grafiku ovo je najveći nedostatak igre.
Igra lepo radi na mom kompu, sve na max, sve uključeno, 1080p, izabrao sam 60fps, mada nisam merio koliko ide.

Odigrah još jedan sat, stigao sam po trećeg poglavlja.
Ovog puta sam stavio sluške, ali i dalje ni traga od jeze, niti bilo kakvog straha.
Alan Wake mi je bio daleko strašniji, ova igra je samo bolesno morbidna, ali ništa više od toga, malo sam se razočarao.
Inače igra, ima dobre mehanike, ali ima i glupave, priča se još uvek ne nazire, save sistem radi na check point-e, ume da smori, jer se u igri lako gine, a poglavlje pre snimanja ume da bude malo veće.

Slažem se sa tobom smith_bre. I meni je Alan Wake bolja od Evil Within. Ok je igara ali, ništa posebno. mnogo je dobila zbog ptpisa Shinji Mikami-a. Medjutim po meni se nipočemu ne izdvaja nešto posebno posebno. Vredi odigrati medjutim pre bih odabrao Alan Wake ako bih morao da biram od ove dve.

Alan Wake 2? Ako mislis na Alan Wakes American Nightmare, taj naslov nema ni D od DVOJKE. Sprdnja od igre.

A vi'š, meni je AN baš bio dobar, bolji nego prva igra, malo brži. E sad, bzvz je bilo što po 5,6 puta igraš iste lokacije

@rzeljko bas iz tog repetativnog razloga mi se nije svidela, vec od drugog vracanaj postaje monotono i dosadno.

Najbitnija stvar kod horor dela bez obzora da li je knjiga,film igra je da naprave odličnu vezu izmedju vas (čitaoca,gledaoca, igrača) i glavnog karaktera, da se saosećate sa njim, da budete jedno te isto, da vas bude strah za njega, to čini to delo dobrim.

Mislim da to nije pravilo. Meni je npr. jedan od najboljih horora Exorcist, a tu sam samo nemi posmatrač, ne poistovećujem se ni sa jednim od likova i ne strahujem za njih. Jednostavno me bilo strah od same pojave onostranog Drugog.

Poslednja izmena:
Exorrcist deluje dobro. Vidim ima 3 nastavka. Odbija me to što je Point & Click. Nijednu igru tog tipa nisam uspeo da odigram do kraja. Šteta ima dosta horora na tu foru.

Misliš American Nightmare. To je više kao spin off nego pravi nastavak. I jeste smorna, iako je dosta kraća od prve igre, ponajviše zato što iznova i iznova prelaziš istih par lokacija. Komentari onog Alanovog dvojnika su lagano najbolja stvar u igri.

dada, mislim na american nightmare... samo se vrtis u krug i dosadi veoma brzo... keca nisam igrao, tako da o njemu ne mogu da pricam...

Odigrao sam i american nightmare do karaja, što znači da nije toliko loše (moje mišljenje). Sećam se da je lošije od orginala ali, ne toliko.

Exorrcist deluje dobro. Vidim ima 3 nastavka. Odbija me to što je Point & Click. Nijednu igru tog tipa nisam uspeo da odigram do kraja. Šteta ima dosta horora na tu foru.

Nisam ni znao da ima igra. Mada ta tema je već dosta izraubovana, pitanje da li je išta od horora tu ostalo.

Poslednja izmena:
Mislim da to nije pravilo. Meni je npr. jedan od najboljih horora Exorcist, a tu sam samo nemi posmatrač, ne poistovećujem se ni sa jednim od likova i ne strahujem za njih. Jednostavno me bilo strah od same pojave onostranog Drugog.

Naravno uvek ima nekih ekstremnih odstupanja, ali njih ne treba uzimati kao primer, u biti je ono gore što sam napisao, btw to je moje viđenje kako horor treba da bude, a ne kažem da tako mora biti kod svakog

Nije to izuzetak nego čest slučaj. Da je pravilo onako kako si ti napisao svaku horor knjigu bi pisali u prvom licu, a opet među najboljima imaš i one pisane iz trećeg pa i drugog lica. Nekad ni sam junak nije svestan horora oko njega i ne pokazuje znakove straha a tebi je kao posmatraču jezivo... Nekad je i junak negativac i izvor straha u hororu...

Mislim da je izvor straha uvek onostrano Drugo, da li ono dolazilo iz neke natprirodne neuobičajene pojave ili iz glave, tj. psihe obolelog uma i njegove perspektive.

Poslednja izmena:
Tu se apsolutno slažen, ne mora da bude iz prvog lica(ne mislim samo na igre, nego generalno).
Nego uopšteno nalakši put je kad se povežeš sa likom, jer tada delite sve.
A strah ko strah dolazi sa svih strana, tj moguće je da se aktivira na raznorazne načine i nije isti za sve.

Nazad
Vrh Dno