Šta je novo?

Horor zvani (Twilight) Zone Alarm

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Prvo da kazem da MRZIM Zone Alarm :)
Dakle na kompu sam imao instaliran ZA Security Suite cini mi se da je 6.1 verzija, sve sljakalo ok, ali me malo nervirao sto je malo zahtjevniji, pa reko da probam ove nove dzide tipa comodo itd.
Fino zagasio ZA, uninstal, sve fino proslo, reset, kad ono hop nema neta (inace koristim wireless, preko AP-a). Pokrenuo neke registry cleanere, cackao po mreznim podesavanjima, sve uredno, ali net ni da bekne.. pih uradim system restore kad je ZA bio tu i sad opet sve radi...i da skratim jedno pola sata nerviranja i razlicitih pokusavanja uninstaliranja, blue screenova, sa drugog kompa u kuci, koji je takodje na netu vidim razna uputstva, na zvanicnom njihovom forumu nasao uputstvo, prvo ga izbacio iz startup-a, uninstal, ocistio sve fajlove iz systema, keyeve iz registry-ja, ali opet corak...
a stvarno ne zelim da opet sve ispocetka reinstaliram....ima li ko kakve prijedloge kako da ga se otarasim zauvijek ?

Pa, brate, sta da ti kazem. Oduvek sam se klonio Zone-a bas zbog toga sto je komplikovan u svakom pogledu. Moj ortak ga je instalirao na preporuku "dobrog prijatelja", pa kako je bio pocetnik, ziv se namucio dok je odradio podesavanja, a i non-stop mu je pravio probleme. Moj predlog - predji na NOD, neces se pokajati.

ja sam isto tako presao na njega na nagovor prijatelja, ali nikada vise...i ranije sam koristio nod32 za AV, ZA sam koristio samo kao firewall. morao sam clean install i sad ide samo nod i comodo, koji rade ko sat :)

Zone je najobicnije ******. Od kada sam ga izbrisao zivot mi je laski!

Zone Alarm je odlican FW, a to sto je komplikovaniji za podesavanje, ne znaci da je sra***

Kod mene se korisiti ZA Pro, ZA IS mi ne odgovara.

znas kako nisam ja imao zamjerki na njegov rad kao firewall, vec mi je smetala njegova zahtjevnost, ali takav komercijalan softver da pravi toliko problema prilikom uninstal-a je naprosto nedopustivo...

Kod mene se on deinstalira normalno, znači da je kod tebe problem a ne u ZA.
On je dobar FW ali njegova mana je što pamti sve logove svih programa koji hoće na net i to se samo puni pa moraš da prazniš, a pušta i nešto za šta nije pitao, ne može da se zaključa pa da više ništa ne pita i nikoga ne pušta, kao KIS.

Nazad
Vrh Dno