Šta je novo?

Honor Magic7

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Evo vam još jedna malo drugačija recenzija...

Odličan Mislav, super je i objasnio odakle ovaj "dosadni" dizajn - Magic Pro jeste ekvivalent Huawei Mate seriji - biznis klasa telefon. M5 Pro u crnoj boji je isto ovako "stealth". Jedino treba da odustanu od ovog "AI Matrix camera" natpisa, to nije izgledalo kul ni 2017.

Odličan Mislav, super je i objasnio odakle ovaj "dosadni" dizajn - Magic Pro jeste ekvivalent Huawei Mate seriji - biznis klasa telefon. M5 Pro u crnoj boji je isto ovako "stealth". Jedino treba da odustanu od ovog "AI Matrix camera" natpisa, to nije izgledalo kul ni 2017.
Još malo ubeđivanja i poručiću ga 😅

Ne zamerite mi, da se vratim na priču da je trenutno M6P bolja kupovina od 7. Evo, ja recimo hoću da uzmem 7 kod jednog operatera, ako uzmemo sve moguće popuste, M6P košta 7.350 dinara mesečno a M7P košta 8.100 mesečno, plus uz M7P ide onaj tablet i zvučnik koji sigurno mogu da se prodaju za oko 35.000 (odokativno) ako neko neće da to zadrži, i ona šestomesečna garancija za ekran ali ajde da to ne računamo. Ako sve uzmemo u obzir, čini se da je M7P na kraju jeftiniji za približno 15.000 dinara.

I ne, molim vas da ne spominjete da se na nekim drugim mestima, kao što su KP i slično, M6P može naći za mnogo manje para.
Kad god sam uzimao telefon kod operatera, nikad nisam imao problem da aktiviram reklamaciji u slično. Ne kažem da je drugačiji slučaj ako uzmete na drugom mestu, ali iz par primera znam da je bilo dosta poteškoća.

Dakle, zaobilazimo M7P? 😆
Da li si siguran da može da se dobije 35.000 din za poklone?
Ne ulazim u raspravu da li se isplati kupiti hm7 pro ili ne ali ovo za pokone je naučna fantastika. Još ako se uzme i sva muka oko oglašavnja i prodaje na kp-u nema šanse da se dobiju tolike pare za poklone. Problem je i što niko ne računa svoje vreme i živce koje je potrebno potrošiti na oglašavanje i prodaju

Da li si siguran da može da se dobije 35.000 din za poklone?
Ne ulazim u raspravu da li se isplati kupiti hm7 pro ili ne ali ovo za pokone je naučna fantastika. Još ako se uzme i sva muka oko oglašavnja i prodaje na kp-u nema šanse da se dobiju tolike pare za poklone. Problem je i što niko ne računa svoje vreme i živce koje je potrebno potrošiti na oglašavanje i prodaju
Ranije mi je gotovo ceo posao zavisio od KP-a (u vreme korone) i IG-a, apsolutno mi ne pada teško oglašavanje. A što se cene tiče, napisao sam "oko 35.000" a tu se uklapa i +- 2-3.000rsd, a siguram sam da će sve to za 32.000 lagano otići.

Ranije mi je gotovo ceo posao zavisio od KP-a (u vreme korone) i IG-a, apsolutno mi ne pada teško oglašavanje. A što se cene tiče, napisao sam "oko 35.000" a tu se uklapa i +- 2-3.000rsd, a siguram sam da će sve to za 32.000 lagano otići.
Ja sam više govorio o generalnoj populaciji, a ne o nekome ko ima puno iskustva prodaje na kp-u, jer je tvoj post izgledao kao preporuka drugima a ne lično iskustvo.
Osim toga i dalje ne verujem da se može dobiti i približno taj iznos. Zvučnik se možda i proda ako se dosta spusti cena ali ko danas kupuje tablet. Jako mali broj ljudi. Teško da se može dobiti i pola te sume.
Moj utisak, nemoj da se ljutiš ali mnogi su se opekli misleći da raznorazne poklone mogu da prodaju po cenama koje se oglašavaju na kp-u

Ja sam više govorio o generalnoj populaciji, a ne o nekome ko ima puno iskustva prodaje na kp-u, jer je tvoj post izgledao kao preporuka drugima a ne lično iskustvo.
Osim toga i dalje ne verujem da se može dobiti i približno taj iznos. Zvučnik se možda i proda ako se dosta spusti cena ali ko danas kupuje tablet. Jako mali broj ljudi. Teško da se može dobiti i pola te sume.
Moj utisak, nemoj da se ljutiš ali mnogi su se opekli misleći da raznorazne poklone mogu da prodaju po cenama koje se oglašavaju na kp-u
Izvini, ali sad mi nije jasno kako si uopšte pomislio da je taj moj post koji si citirao izgledao kao preporuka a ne kao lično iskustvo ili na kraju pitanje... Ja samo izneo moje mišljenje koje je proizašlo iz konsultacije sa yettel operaterom i dosadašnjim iskustvom u preprodaji.
Nema ljutiš 😁
Ja se prvi ne bih zeznuo za te poklone da znam da neću lako da ih prodam, samo treba znati kako naći prave kupce 😀
U prilog tome, pre par meseci sam zamenio Note 20 ultra, Samsung watch (onaj prvi) i Samsung buds live za iPhone 13Pro Max 256GB. Slušalice i sat su takođe išli kao pokloni uz neke telefone koje smo kupovali u porodici.
Svaka roba ima svog kupca, pa će se tako naći i kupac za tablet ili zvučnik.
Samo se nadam da, ako budem kupio sad i dobijem te poklone, da mi se ne dopadne taj tablet, jer sam gledao par recenzija za njega i baš fino izgleda. Trenutno imam iPad 9, i super mi je za surfovanje i posao, ali mislim da bi mi više odgovaralo da bude Android. 😅

Ma sve ok, nego sam reagovao čisto da neko ko nema iskustva pomisli da su pokloni živ novac. Daleko od toga

Baš tako, daleko od toga. Ali nije i da sad moraš da se ne znam kako dovijaš da bi prodao.

Po ovome ostrije su slike na M6P, pri tome i dosta svetlije. I na Pecinim fotkama se isto vidi. Doduse dosta toga urade i namerno, onda se potrosaci malo smore i bap update koji to popravi i onda ide prica u nebese :) ako, marketing je cudo .
Ma da, nemaju oni pametnija posla nego da namerno izbace losiji proizvod pa da kasnije to peglaju kroz azuriranja kako bi nekom izvrnutom logikom time privukli najvise kupaca.
Izvini, ali sad mi nije jasno kako si uopšte pomislio da je taj moj post koji si citirao izgledao kao preporuka a ne kao lično iskustvo ili na kraju pitanje... Ja samo izneo moje mišljenje koje je proizašlo iz konsultacije sa yettel operaterom i dosadašnjim iskustvom u preprodaji.
Nema ljutiš 😁
Ja se prvi ne bih zeznuo za te poklone da znam da neću lako da ih prodam, samo treba znati kako naći prave kupce 😀
U prilog tome, pre par meseci sam zamenio Note 20 ultra, Samsung watch (onaj prvi) i Samsung buds live za iPhone 13Pro Max 256GB. Slušalice i sat su takođe išli kao pokloni uz neke telefone koje smo kupovali u porodici.
Svaka roba ima svog kupca, pa će se tako naći i kupac za tablet ili zvučnik.
Samo se nadam da, ako budem kupio sad i dobijem te poklone, da mi se ne dopadne taj tablet, jer sam gledao par recenzija za njega i baš fino izgleda. Trenutno imam iPad 9, i super mi je za surfovanje i posao, ali mislim da bi mi više odgovaralo da bude Android. 😅
Druze, ako taj tablet bude bio 8/128 varijanta ti te poklone neces moci da poklonis, a kamoli prodas za 30 i kusur(lol) hiljada, pa ne znam kolko ocena na kp imao.

Na fotkama sa testa gore u kavani, 6mp sije 7icu...sad ako je iz ruke fotkano noguce su nijanse da se mrdne ruka i ode...

Druze, ako taj tablet bude bio 8/128 varijanta ti te poklone neces moci da poklonis, a kamoli prodas za 30 i kusur(lol) hiljada, pa ne znam kolko ocena na kp imao.
Druže, ne prodaju ocene, to je možda radilo pre 10 godina 😅
Da ne pišem sad o tome, nije tema.
Svakako, i da bude slabija verzija, par hiljada gore/dole, koga briga, opet se vraćamo na cepidlačenje 😅
Nek si ti meni živ i zdrav 🍻

Za kućnu upotrebu, uvek je bolja opcija tablet umesto telefona. Nekada sam i sam imao takvu naviku upotrebe. Van kuće telefon, a u kući tablet. Kako su prestali da ih dele uz ugovore za BOX pakete za 1 dinar u mts više tablete i nemam...

Za kućnu upotrebu, uvek je bolja opcija tablet umesto telefona. Nekada sam i sam imao takvu naviku upotrebe. Van kuće telefon, a u kući tablet. Kako su prestali da ih dele uz ugovore za BOX pakete za 1 dinar u mts više tablete i nemam...
Ja sam uvek bio u fazonu "šta ćemi tablet, kad ću da ga koristim". Onda sam na trenutnom poslu dobio jedan i eto, kod kuće, što ti kažeš, koristim ga za sve osim za poruke i pozive, koristim za gledanje utakmica i slično. Zgodno je, lakše.

7 pro u A1 uz Neo super tarifu 96 hiljada odma, 2 hiljade prva godina druga 3 hiljade, uz to se dobija sada i taj tablet i zvucnik je po meni i vise nego dobra ponuda. Apsurdna je po meni ta cifra od 150 hiljada, ali ovo deluje dosta primamljivo

Bukvalno za tih 96 hiljada učesća nova s24 ultra na oglasima moze da se nadje. Ne potenciram nista, samo eto kao primer koliko du ljudi (na celu sa mnom) prokleti samo da potroše pare i kupe nesto najnovije makar to nemalo ama bas nikakvog smisla. 😂

Bukvalno za tih 96 hiljada učesća nova s24 ultra na oglasima moze da se nadje. Ne potenciram nista, samo eto kao primer koliko du ljudi (na celu sa mnom) prokleti samo da potroše pare i kupe nesto najnovije makar to nemalo ama bas nikakvog smisla. 😂

Pa S24U nije bila bolja ni od 6 Pro, kamoli od 7 Pro.

Zamisli uzmes telefon koji daju Amerima u boljoj verziji jer eto oni su Ameri, da bi uspeli da se izbore sa konkurencijom jabuke, a Evropu popišaju i ubace lošiji chipset za iste pare. Ne hvala, radije bih 7 pro iako daju manji kapacitet baterije svima drugima osim sebi. S25U je druga prica, ali S24U sa Exynosom je smesno porediti sa 7 Pro koji ima SD 8 Elite

Što se tiče kapaciteta baterije, to što je sada manja je valjda zbog regulativa EU, ali li nije jasno kako je prošle godine mogla da bude veća...

Zamisli uzmes telefon koji daju Amerima u boljoj verziji jer eto oni su Ameri, da bi uspeli da se izbore sa konkurencijom jabuke, a Evropu popišaju i ubace lošiji chipset za iste pare. Ne hvala, radije bih 7 pro iako daju manji kapacitet baterije svima drugima osim sebi. S25U je druga prica, ali S24U sa Exynosom je smesno porediti sa 7 Pro koji ima SD 8 Elite
S24U je Snapdragon, o čemu ti to?

Mozda je za Amere sa Exy...

Pa koliku bateiju će onda imati RSR u Kini ako nama pošalju sa 5850? 😅

Malo pre završih podešavanje i instaliranje aplikacija na Magic 7 Lite telefonu.
Prvi utisak je malko svetliji ekran. Izrada kao i kod šestice lite(imam i njega pa ih upoređujem) odlična, leđa(oba crna) su drugačije finiširana, nešto slično kao mat boja.
Kamere ću malko kasnije da probam, ostalo sve isto, a s obzirom da imaju isti procesor i brzinu radne memorije i ne čudi.
U futrolu od šestice bez problema staje i sedmica. Jeste da kamere sedmice nisu u otvorima kao kod šestice, ostalo isto, e da i gornji zvučnik kod sedmice na ovoj futroli nema otvore i dugmad za smanjivanje i pojačavanje tona, kao i power dugme su za 2mm pomerena.

Sve u svemu, što bi lale rekle "isti očin drugo pakovanje"

Videćemo još tu "famoznu" bateriju od 6600mAh kako će se ponašati.

Koga interesuje još nešto neka pita...

Dok je jos m6l kod tebe uporedi kamere...ako te ne mrzi mozes negde i da okačiš da vidimo.

Malo pre završih podešavanje i instaliranje aplikacija na Magic 7 Lite telefonu.
Prvi utisak je malko svetliji ekran. Izrada kao i kod šestice lite(imam i njega pa ih upoređujem) odlična, leđa(oba crna) su drugačije finiširana, nešto slično kao mat boja.
Kamere ću malko kasnije da probam, ostalo sve isto, a s obzirom da imaju isti procesor i brzinu radne memorije i ne čudi.
U futrolu od šestice bez problema staje i sedmica. Jeste da kamere sedmice nisu u otvorima kao kod šestice, ostalo isto, e da i gornji zvučnik kod sedmice na ovoj futroli nema otvore i dugmad za smanjivanje i pojačavanje tona, kao i power dugme su za 2mm pomerena.

Sve u svemu, što bi lale rekle "isti očin drugo pakovanje"

Videćemo još tu "famoznu" bateriju od 6600mAh kako će se ponašati.

Koga interesuje još nešto neka pita...
Da li si lomio orahe njime? :LOL:

Čini mi se da je kamera u noćnim uslovima malko bolja na šestici, ali vi presudite...
Nekoliko slika na noćnom modu, nekoliko na normalnom modu( "automatici") je slikano.
Sve u svemu ne očekujte neke naročite fotografije. Ova dva telefona se ne kupuju ako su kamere priorotet.

Orahe sam pre dvadesetak dana sve čekićem razbio.😃 Da, imamo u bašti veliki orah star preko 30 godina i orasa ima ko pleve.

Gde hoćete da okačim slike?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno