Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HM7P je oko 700e nov, tako da je u razlika oko 200e (polovni se prodaju i manje). Dobijaš jači CPU, bolju kameru i 1000mAh veći kapacitet baterije (veoma bitne stavke ako planiras taj telefon da koristis npr. 2 ili više godina).

670 najjeftiniji na KP trenutno, realno, procesor brži bukvalno ne igra ulogu jer i na 7 kida, a verujem ni veća baterija jer ova svakako izgura dan kakav god da je tj koliko god da se koristi telefon a to je najbitnije jer verujem da oba ne bi izdržala dva dana full korišćenja.

Kamera je i na 7 dobra, ali ne bih samo za bolju kameru dao tolike pare.

Naravno, ovo je moj neki rezon.

Koliko vidim taj je otvoren, a isti takav HM8P je 870e, opet razlika dodje oko 200e.
CPU i kameru ne bih komentarisao, posto ga nemam licno (koliko vidim na testovima je bolji od HM7P), ali imam HM8L i izgura mi lagano 12h SoT (100% na mobilnim podacima) i siguran sam da tih 1000mAh prave solidnu razliku u odnosu na HM7P.

Da i ja naglasim, ovo je samo moje misljenje, trenutno imam samo HM7P i HM8L pa samo njih mogu da uporedjujem🙂

Uzeo sam sinoc HM7P. 620 eur, star dva meseca, u perfektnom stanju. Za sada, neki moji utisci su da je telefon zaista fluidan u radu. Softver mi je takodje skroz ok, mislio sam da ce mi to biti problem u odnosu na OneUI. Jedina zamerka je sto je telefon malo tezi nego sto sam ocekivao. Ali, pored toga, sa obzirom da ima zaobljene ivice, zaista jako lepo lezi u ruci.. Sto se tice kamere, tu nisam merodavan 🙂

Koliko imate SOT na honor magic 7 pro
SOt moze da ti bude merilo u odnosu na predhodni telefon koji si imao jer nisu nam svima isti nacini koriscenja.
Objasnicu:
Imam dosta poziva tokom dana ali kada prislonim telefon na uvo ekran se gasi i sot to ne belezi a baterija se prazni.
Koristim dosta navigaciju i sot to belezi ali navigacija mnogo vise trosi bateriju nego da si npr isto toliko vremena proveo na drustvenim mrezama.
Koristim i YT music u pozadini dok mi je ugasen ekran....Sot to ne belezi a baterja se prazni.
Ovo su samo neki od primera i zato kazem da ce kod nekoga sot biti veci kod nekoga manji. Cisto zaludjivanje. Znas koji si telefon imao pre i koji sad imas. Uporedis po osecaju koji duze drzi bateriju jer su ti navike iste i kazes, zadovoljan sam ili nisam...
Nije ovo direktno sad upuceno tebi...Kazem kako inace stoje stvari kada je u pitanju SOT i stvaranja neke slike o trajanju baterije na osnovu toga...

Nije mjerilo ali meni je sot ispod 5 sati. Na wifi je većinu dana, auto brightness, refresh rate, dark mode, NFC i bt off itd.
Na poslu pomalo Instagram TikTok chrome I do kraja dana ga punim minimum 2 puta. Ne daj bože kad idem negdje pa koristim kameru dosta, tu se ekspresno isprazni. Veoma sam nezadovoljan baterijom. Na s22u prije ovoga nije bog zna šta bolja bila, duži Sot svakako s istim korišćenjem ali tada je i stariji tel bio i sve.
Kod idućeg performans baterije će bit najvažnija stvar mimo kamere kad budem uzimao.

Takođe sam imao(dok sam koristio HM 7 Pro) uvek najmanje 10h Sot-a.
Ali nisam koristio, niti sad koristim na HM 8 Pro "žderače" baterije(Facebook , Messenger, Instagram i TikTok).

Stigle maske sa Aliexpresa, odlicne su za tih 750 din ukupno.

Prilozi

• 1000031227.jpg
    1000031227.jpg
    229.4 KB · Pregleda: 19
  • 1000031226.jpg
    1000031226.jpg
    214 KB · Pregleda: 20
  • 1000031225.jpg
    1000031225.jpg
    209.3 KB · Pregleda: 20
Evo od jutros za 4 sata pao 30% a većinu vremena sam sa drugovima 1h20 min sot, pise Whatsapp dosta baterije udjem kad tamo stoji 3 min ga koristio. Ma daj. Raspada se baterija ne znam bi li nova rijesila ili da uzmem novi telefon, ovako je od starta manje više. Idem u Kinu početkom aprila pa možda neki flagship tamo ako je nešto izlazilo skoro, Xiaomi Huawei nešto ne znam

Da li ste vi imali situaciju gdje pravite slike u vožnji u noćnim uslovima i pri automatskim podešavanjima na prvi momenat slika ispadne oštra i fina, a onda pri obradi je osvijetli i doslovno "usere"? Jel ima neko rješenje, podešavanje i slično da se toliko agresivno ne obradi slika u tim uslovima kao što je to slučaj npr. na iPhone?

I meni je stiglo na isti način. Iskreno ne vidim logiku ali hajde, svakako mislim da su traljavi po pitanju ažuriranja jer nije telefon toliko star da ga kvartalno ažuriraju iako stvarno nemam nikakvih problema u radu.

Ljudi da li neko ima problem kada hoću da se javim na poziv, to uradim, približim telefon ka uhu I stavim ono 2 3 sekunde ima delay da isključi ekran. Onda uho samo nesto aktivira prekine pozove nekog. Izlude me to.
Nov telefon je u pitanju. 2 meseca koristim ne mogu to da rešim..

Mislav je upravo to istakao kao najveću i možda jedinu značajnu manu ovog telefona.

On je to pričao za Magic 8, ali je spomenuo da su se neki žalili i na Magic 7.

Mislav je upravo to istakao kao najveću i možda jedinu značajnu manu ovog telefona.

On je to pričao za Magic 8, ali je spomenuo da su se neki žalili i na Magic 7.

Hvala ti. Znaci nije do mene. Poludeo sam zbog toga. Jako me nervira. Pozvao mi nekog drugog, jedan poziv stavio na čekanju. Bas loše.

Tim prije ako imaš Magic 7, jer znači da to nije nov problem već se vuče odavno, i prešao je na Magic 8. A to je zaista samo do softvera, čudno da to ne riješe.

Koji dialer app koristiš? Meni se tako M5P ponašao tako sa google dialer-om. Na stock dialer tih problema nemam.

Prvi put čujem za ovo, Magic7 Pro sam koristio mjesecima.

Jos jedno pitanje. Sta sam primetio, da li vam se čuje neko lupkanje kao u delu kamere rekao bih kad se uzme mobilni i protrese? Kao da ima lufta u predelu gde stoji kamerica neka od ovih 4. 😂

To je sistem za stabilizaciju i normalno je skroz ali svakako ne treba treskati telefon bez potrebe 😂

Nazad
Vrh Dno