Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Desava mi se da kada zelim da pozovem nekoga iz dialera da mi izgubi 0 prefix na broju i da ne mogu da obavim poziv i ako sam razgovarao sa tom osobom. Na primer broj koji sam zvao iz imenika 0641111111 i razgovarao sa njim, sada kada stisnem na taj broj da pozovem, dialer okrece 641111111 bez nule i ne mogu da obavim poziv. Moram opet da nadjem kontakt u kontaktima i da pozovem. Kako da ovo resim?
Pokusaj da obrises kes iz aplikacije, moguce da je zbog toga

Meni se to prije dešavalo ali je kroz ažuriranja vjerovatno ispravljeno jer nisam ništa radio oko toga a nemam više taj problem.

Kod mene je isto taj 202 ali taj bug nisam primjetio već neko vrijeme.

Pa i njemu je jasno da može da se povuče dial pad, nego ne želi svaki put kad uđe u dialer da mu izlazi po defaultu. Hoće da mu bude lista poziva vidljiva, a da dial pad poziva po potrebi.
Hvala što si lepo pročitao pitanje jedini, ali hvala i svima koji su potvrdili informaciju da može da se skloni :D Ništa, navići ću se onda dok ne ubace opciju

Desava mi se da kada zelim da pozovem nekoga iz dialera da mi izgubi 0 prefix na broju i da ne mogu da obavim poziv i ako sam razgovarao sa tom osobom. Na primer broj koji sam zvao iz imenika 0641111111 i razgovarao sa njim, sada kada stisnem na taj broj da pozovem, dialer okrece 641111111 bez nule i ne mogu da obavim poziv. Moram opet da nadjem kontakt u kontaktima i da pozovem. Kako da ovo resim?
Meni je to radio Magic V2 pa je jedan od update-ova rešio problem.

Još uvek nema za 202 update-a na mts-u.

Ako nije, probaj da memorises taj broj sa +38164... da nije samo 064...

Neko je pitao ovde za snimanje razgovora pa da odgovorim. Zvanično ne može (u fabričkoj aplikaciji) ali nezvanično može preko drugog dialera. Radi se o True Phone aplikaciji, modovanoj verziji naravno. Ali nije u pitanju najnovija verzija već verzija 2.0.24. Odobrite sve dozvole, aktivirajte snimanje u podešavanjima i oleee - snimanje radi perfektno! Ne preko spikerfona kao kod drugih aplikacija za snimanje već normalno, kad se razgovara preko slušalice. Ne treba root naravno.

Baš to koristim, ali nisam pisao ovdje jer meni zvuči kao da snima preko zvučnika i nije neki kvalitet. Npr. na xiaomi.eu ROM-u i Xiaomi 12 Lite je to mnooogo bolje zvučalo. Mada nisam se igrao sa podešavanjima puno jer nisam imao vremena. Da li za recording app držiš true phone, skvalex ili system app?
1000027461.jpg

Baš to koristim, ali nisam pisao ovdje jer meni zvuči kao da snima preko zvučnika i nije neki kvalitet. Npr. na xiaomi.eu ROM-u i Xiaomi 12 Lite je to mnooogo bolje zvučalo. Mada nisam se igrao sa podešavanjima puno jer nisam imao vremena. Da li za recording app držiš true phone, skvalex ili system app?
Pogledajte prilog 494589
Tru Phone. Stavio sam maksimalan kvalitet zvuka - wav format, 48000Hz. Zvuk veoma dobar!

Tru Phone. Stavio sam maksimalan kvalitet zvuka - wav format, 48000Hz. Zvuk veoma dobar!
Ovako -glas sagovornika na snimku se dosta dobro čuje - po tome se razlikuje od ostalih splikacija. Ne snimamo razgovore da bismo ih slušali k'o muziku tako da je kvalitet snimka više nego zadovoljavajući
Kvalitetnije su fabričke aplikacije za snimanje ali pošto je na ovom telefonu nemamo koristimo aplikacije trećih strana.

Poštovanje svima. Razmišljam da promenim moj verni ali vremešni X12pro. HM7p je prvi izbor sada kad može oficijelno da se kupi za cca 90k. Par pitanja, da li normalno rade normalno rade Android auto I Wallet? Takođe pročitao sam ovu celu temu i nisam video da se iko žali da fotke ispadaju kao slikane vodenim bojama zbog preteranog post-processing-a ili AI, šta vec. Našao sam te žalbe na nekim drugim forumima. Zadovoljni ste fotografijama?

Rade i AA i Wallet i sve banking apps. Ima normalan Play services.
Fotografijama zadovoljan. Boje nisu kao kod Samsunga, ali je autofokus odličan, a portreti 🤯

Poštovanje svima. Razmišljam da promenim moj verni ali vremešni X12pro. HM7p je prvi izbor sada kad može oficijelno da se kupi za cca 90k. Par pitanja, da li normalno rade normalno rade Android auto I Wallet? Takođe pročitao sam ovu celu temu i nisam video da se iko žali da fotke ispadaju kao slikane vodenim bojama zbog preteranog post-processing-a ili AI, šta vec. Našao sam te žalbe na nekim drugim forumima. Zadovoljni ste fotografijama?
Kao sto je kolega iznad naveo sve radi od navedenih aplikacija bez problema.
Ne znam kako je na Xiaomi, ali na primer na Honoru kad se placa karticom mora da se upali NFC i onda prisloni kartica, nije on/off NFC automatski (ne znam kako je kod drugih modela).
Sto se tice fotografija meni su iskreno odlicne, nikakve zamerke nemam.
Ne znam kakve su kad se gledaju na kompu, instagramu ili fejsbuku, jer ne koristim nista od toga.

Hvala za brze odgovore. NFC je i kod mene on/off, nisam ni znao da postoji automatski. Znam da će baterija sigurno biti bolja, ali to nije ni teško u odnosu na X12pro. Nadam se koliko-toliko napretku u fotografijama, mada ni ovaj nije loš. Ekran će biti mrvu veći i dosta bolji. Jedina stvar koja me je smatra je pravljenje novog naloga za Honor svet i navikavanje na MOS. Postajem mator za takve stvari, ali X15 je stvarno mali a za ultru ne želim da dajem toliko para makar i vredela.

Hvala za brze odgovore. NFC je i kod mene on/off, nisam ni znao da postoji automatski. Znam da će baterija sigurno biti bolja, ali to nije ni teško u odnosu na X12pro. Nadam se koliko-toliko napretku u fotografijama, mada ni ovaj nije loš. Ekran će biti mrvu veći i dosta bolji. Jedina stvar koja me je smatra je pravljenje novog naloga za Honor svet i navikavanje na MOS. Postajem mator za takve stvari, ali X15 je stvarno mali a za ultru ne želim da dajem toliko para makar i vredela.
Ekran je po meni vrh, a i automatsko osvetljenje radi odlicno posao.
Sto se tice naloga pravi se za koji minut, ali on nicemu toliko i ne sluzi, jer backup ide preko googla.
OS je meni bio lagan jer sam dugogodisnji korisnik Huawei modela, i veoma kratko Redmi note serije.

Pa u suštini radi sve nakon što se isprate uputstva aplikacije za zadržavanje Huawei Health aplikacije u pozadini, a dodatno sam skontao da se ne smije izlaziti iz aplikacije na back dugme nego samo na početni ekran "iskočiti" i onda stižu sva podešena obavještenja. Ostalo sve normalno radi. Jedino zna sistem javljati da Health ima povećanu potrošnju baterije jer se uz svaku podešenu notifikaciju aktivira i sama aplikacija kako bi poslala notifikaciju na sat. To sam tako ja shvatio po vremenu koliko bude aktivna u pozadini. Ako te nešto konkretno zanima slobodno pitaj.
Hvala puno na odgovoru, smao jedna info, putem kojih aplikacija se obavljaju pozivi poruke stim da google nije podrzan. Da li je moguce pracenje lokacije satabposto takodje nema google find opciju

Kao sto je kolega iznad naveo sve radi od navedenih aplikacija bez problema.
Ne znam kako je na Xiaomi, ali na primer na Honoru kad se placa karticom mora da se upali NFC i onda prisloni kartica, nije on/off NFC automatski (ne znam kako je kod drugih modela).
Sto se tice fotografija meni su iskreno odlicne, nikakve zamerke nemam.
Ne znam kakve su kad se gledaju na kompu, instagramu ili fejsbuku, jer ne koristim nista od toga.
Molim te pojasni to: "mora da se upali NFC". Koristim P30 pro, sve što treba prilikom plaćanja je da se upali ekran.

Molim te pojasni to: "mora da se upali NFC". Koristim P30 pro, sve što treba prilikom plaćanja je da se upali ekran.
1000005206.jpg
Nije tipa kao kad se udje u aplikaciju da se automatski upali NFC, nego ti pokaze iznad poruku.

Na P40 sam koristio karticu za pristup firmi, i ona je radila preko NFC takodje, ali nije morao NFC da se upali, vec se automatski aktivira kad odaberes karticu, kad izadjes iz app ugasi se.
Naravno da su to 2 razlicite aplikacije, jedna google novcanik, druga huawei novcanik.

Meni ne iskače ova poruka, primaknem telefon terminalu i platim regularno bez ikakvog cimanja, NFC stalno uključen dabome.

Nije tipa kao kad se udje u aplikaciju da se automatski upali NFC, nego ti pokaze iznad poruku.

Na P40 sam koristio karticu za pristup firmi, i ona je radila preko NFC takodje, ali nije morao NFC da se upali, vec se automatski aktivira kad odaberes karticu, kad izadjes iz app ugasi se.
Naravno da su to 2 razlicite aplikacije, jedna google novcanik, druga huawei novcanik.
Pa to je feature te aplikacije. Ona je vjerovatno imala dozvolu da isključuje i uključuje NFC. Zašto ne bi držao NFC stalno uključenim?

Mene naplatio brat. Kaže, drugaru bio stalno uključen i neko mu kad su bili u restoran, skinuo novac. Bile tri transakcije.
Desilo se u Austriji.

Kad je telefon zaključan ne bi trebalo da može da se aktivira plaćanje, a kamoli kad je isključen ekran.

Nazad
Vrh Dno