Šta je novo?

Honor Magic V6

• Začetnik teme Začetnik teme desp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,125
Danas je predstavljen novi Honor Magic V6. Svega 8 meseci nakon modela V5.
Po izgledu jako sličan (skoro isti) kao i prethodni Magic V5. Malo su manji bezeli oko ekrana što je uvek dobra stvar. Spoljni ekran je malo veći u odnosu na V5; sada je 6.52". Unutrašnji ekran je ostao isti – 7.95“ (prema gsmarena).

Baterija je sada veća – 6660mAh u odnosu na 5820mAh kolika je na Magic V5.
Brzina punjenja je takođe malo veća; 80W preko kabla, odnosno 66W wireless.
Mene je ponajviše oduševila baš ta baterija koja debljine svega 0.15mm.

Novo je i IP68, IP69 sertifikacija.
Refleksija je kako kažu, manja na spoljnjem ekranu u odnosu na V5
Unutrašnji ekran je praktično bez nabora u sredini.
PWM na oba ekrana je 4320Hz
Šarka je testirana na 500.000 ciklusa otvaranja i zatvaranja.
Ostala je podrška za olovku.
Tu je i gomila AI gluposti.
SoC je, u ovom trenutku, najnoviji Snapdragon 8 Elite Gen 5.

Dosta su govorili i oko kompatibilnosti između platformi, tako da lako deljenje i sinhronizacija sa Mac računarima, iPhone, Apple Watch.
Dosta su poredili i trajanje baterije u odnosu na iPhone 17 Pro Max, iPad Air, Macbook Air.

Moje mišljenje je da ovako ranim predstavljanjem i sa ovoliko potenciranja na Apple uređaje, ciljaju prvenstveno na korisnike iPhone uređaja kao i na korisnike drugih Android telefona.
U odnosu na V5 nema tu ništa specijalno, možda ni u odnosu na V3. Ali ako uporedimo sa Fold7, baterija na Magic V6 je okruglo za 50% veća (4400mAh vs 6660mAh). A mala baterija i sporo punjenje je i najveća mana Fold7, naravno uz nedostatak podrške za S-Pen.

Prilozi

• 500000.png
    500000.png
    833.1 KB · Pregleda: 9
  • apple.png
    apple.png
    946 KB · Pregleda: 9
  • cipa.png
    cipa.png
    1,010.9 KB · Pregleda: 8
  • ipad air.png
    ipad air.png
    724.7 KB · Pregleda: 8
  • iphone.png
    iphone.png
    696.2 KB · Pregleda: 5
  • mac book air.png
    mac book air.png
    804.9 KB · Pregleda: 5
  • Magic-V6-ekran-bez-nabora.webp
    Magic-V6-ekran-bez-nabora.webp
    12.2 KB · Pregleda: 5
  • pwm.png
    pwm.png
    919.8 KB · Pregleda: 5
  • s starts.png
    s starts.png
    747.7 KB · Pregleda: 8
Super telefon, nema šta, problem je što su i prethodnici super pa ja čak sa V2 i dalje nemam potrebu da menjam. Mada, dok ga lansiraju u Evropi biće vreme za Zfold 8, Oppo n6, itd, proći će sav hajp do leta.

Da budem iskren, verovatno čekam iPhone Fold jer mislim da bi mi taj format telefona najviše odgovarao, dugo sam bio zagrejan za Huawei Pura X baš zbog toga. Kako nam dolazi i Samsung Wide Fold samo je pitanje trenutka kada će i Honor ponuditi wide fold i tome se radujem.

Super telefon, nema šta, problem je što su i prethodnici super pa ja čak sa V2 i dalje nemam potrebu da menjam. Mada, dok ga lansiraju u Evropi biće vreme za Zfold 8, Oppo n6, itd, proći će sav hajp do leta.

Da budem iskren, verovatno čekam iPhone Fold jer mislim da bi mi taj format telefona najviše odgovarao, dugo sam bio zagrejan za Huawei Pura X baš zbog toga. Kako nam dolazi i Samsung Wide Fold samo je pitanje trenutka kada će i Honor ponuditi wide fold i tome se radujem.
Milsim da je budućnost fold telefona velika..Honor je tu otišao najdalje,vidim imaš v2 ,može ukratko opis jel i dalje dobar fliduan..kakva je baterija itd..?imam opciju da ga pazarim kao nov

@dulemeizufan što se fluidnosti tiče, sada sa magic OS 10 i android 16icom je još fluidniji nego što je bio, a nisam imao problema. Imam ga od lansiranja i ne vidim da vreme ikako utiče na njega, pa čak mi je i baterija ista (odlična). Dok na iPhoneu 14 PM itekako vidim zub vremena.

Milsim da je budućnost fold telefona velika..Honor je tu otišao najdalje,vidim imaš v2 ,može ukratko opis jel i dalje dobar fliduan..kakva je baterija itd..?imam opciju da ga pazarim kao nov
Fluidan u toj meri da nemam potrebe da ga menjam još naredne dve godine a je kod mene tačno dve godine.
Baterija je prilično dobra ali s obzirom da svako od nas drugačije koristi telefon i cedi ga ništa ti ne bi značilo koliko ista traje kod mene.
Doduše, mene MTS i dalje bojkotuje sa destkom a do kada će - pa cenim da će pre Đekna umreti...

Fluidan u toj meri da nemam potrebe da ga menjam još naredne dve godine a je kod mene tačno dve godine.
Baterija je prilično dobra ali s obzirom da svako od nas drugačije koristi telefon i cedi ga ništa ti ne bi značilo koliko ista traje kod mene.
Doduše, mene MTS i dalje bojkotuje sa destkom a do kada će - pa cenim da će pre Đekna umreti...
Planiram danas da ga kupim (V2)..Da li se zna koja je zadnja verzija androida koju će dobiti?

Trebalo bi da bude Android 18 pošto je prodaja širom sveta počela sa Androidom 14 ali ovo uzmi sa rezervom.

Sada, tokom marta bi trebao da stigne i A16 - bar ja ga još čekam i nisam ga još dobio.

Uzeo ga fantastično leži u ruci...već mi daje mOS 10 posle 2sata od 9 var ..jel ima nekih poboljšanja vidljivih?
Još fluidniji telefon, mnogo više AI stvari integrisano, bolji multitasking - ubacili onu opciju da imas 3 aplikacije otvorene u isto vreme pa šaltaš izmedju njih, to su neke prve stvari koje sam odmah bio primetio.

Koliko ste platili V6 i gde?Jel se zna kada se pojavljuje kod nas?

Nazad
Vrh Dno