Telefon je odličan. Ako prelaziš sa One UI, trebaće malo navikavanja, ali ništa strašno, barem u mom slučaju. Ja bih voleo da prikaz notifikacija nije kao na iOS (kad prevučeš sa leve strane otvara notifikacije, a sa desne strane control panel), već bar da postoji izbor, pa kako ko želi.
Malo sam se bojao notifikacija, u smislu da ne kasne i sl., jer sam imao neka loša iskustva pre 10tak godina sa Huawei/Honor telefonima, ali na V5 nemam nikakvih problema u tom smislu.
Magic OS je dobar i brz, odlično drži aplikacije u memoriji, tako da sve radi fluidno. Multitasking je takođe odlično urađen. Baterija je jako dobra, za mene pravo otkrovenje posle S23Ultra koji opet ima sasvim solidnu bateriju. Često sam potcenjivao brzo punjenje, pa tek sada vidim koliko je to dobra stvar.
Ono što ima samo One UI (ili nisam mogao da nađem zamenu) su pojedine "Bixby Routines", npr. gde sam imao izbačnu ikonicu na ekranu, koju kad pritisnem aktivira se "do not disturb", ekran postane crno-beli (da ne zaboravim da isključim taj mod), i telefon odbija sve pozive uz automatsko slanje predefinisane SMS poruke. To konkretno nisam uspeo da podesim na Magic V5, kao ni na iOS kada sam pokušao da korsitim iPhone (mada nisam ni očekivao da je to moguće na iOS), pa verujem da je samo One UI opcija.
Android auto radi kako sam i navikao, odnosno kao što je radio i na S23Ultra. Dakle radi sve OK u ~95% slučaja, ali u onih ~5% da bi se sve povezalo moram da restartujem telefon, ugasim/upalim automobil. E sad, može biti neki problem i sa Audi softverom na drugoj strani. Čitao sam na netu da je mnogo ljudi prijavilo sličan problem prilikom povezivanja između Android auto i Audi sistema.
Olovku još nisam nabavio, planiram krajem godine, pa ću onda i to da isprobam.
Sledeće nije mana telefona, već našeg društva generalno; jedan deo kolega ili poznanika bude jako radoznao kada vidi da je preklopni telefon u piutanju, sve dok im ne kažem da nije Samsung. Na reč Honor, radoznalost naglo splasne

Tako da, kome je bitno da ostavi "wow" efekat, obavezno Samsung Fold, bar dok Apple ne izbaci svoj Fold; jer onda ni Samsung neće više biti "wow"

O kamerama ne mogu nešto mnogo; ali za mene su sasvim dobre. Mislim da je bitno da se uključi "Natural" mod za fotografisanje da bi prirodnije izgledale. Nisam imao nikakvog problema ni sa S23Ultra u tom smislu. Poredio sam ih 1:1 dok sam imao oba telefona kod sebe i mogu da kažem da je to meni sve jako slično - sasvim dobro.
Primetio sam da je LED lampa (blic) na Magic V5 znatno slabija u odnosu na S23Ultra.
Na kraju, mogu da kažem da u momentu kada sam odlučivao koji telefon da kupim (Fold7 ili Magic V5), bio sam spreman da platim 400eur više za Fold7
256GB da je imao veću bateriju (čak bih im i podršku za olovku oprostio). Najviše sam se bojao kako ću se snaći sa Magic OS posle toliko godina korišćenja OneUI.
Sada, posle mesec dana korišćenja Magic V5, ne bih bio spreman da platim ni 1eur više na neki Samsung Fold, ukoliko po mom mišljenu i za moje potrebe nije objektivno napredniji od Honor preklopnog telefona.