Šta je novo?

Honor Magic V4 (V5)

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,025
Posle nekoliko godina korišćenja Samsung uređaja, sve više razmišljam o nekoj alternativi. Planirao sam i Fold 6, ali napravili su ga... svi znamo kako.
Novi Magic V5 (broj 4 će verovatno da preskoče) mi deluje kao vrlo ozbiljna opcija, ako odrade sve kako treba.
Specifikacije su odlične; CPU Snapdragon 8 Elite 3, RAM verovatno 16GB, baterija ~6000mAh, zoom kamera sa senzorom 200Mpix...
Najavljuju i 7 godina ažuriranja, što je po meni jako bitna stvar.
Najava je da će ga predstaviti u Junu mesecu.

Novi Oppo Find N5 je izgleda jako dobar telefon, ali neće moći da se kupi u Evropi. Nadam se da nas Honor neće zaobići.

Prilozi

• Screenshot 2025-04-22 145849.png
    Screenshot 2025-04-22 145849.png
    327.7 KB · Pregleda: 11
Ima neko iskustva sa V3..?
Mane, baterija, kamera i uopste funkcionalnost..?

Ima neko iskustva sa V3..?
Mane, baterija, kamera i uopste funkcionalnost..?
Ja koristim.

Dosta sam promenio telefona zadnjih 5-6 godina, svakom neku manu skoro nadjem, V3 je iskreno nema.

Dosta tanak, nijednom da stucne, kamera app je mozda malo sporiji (verujem da se performance modeom resava i to) ali svi su u poredjenju sa ajfonom.
Periskopska kamera jeste losija npr od S24/S25U a tek od X100/X200 ali iskreno retko ko ce koristiti da sa ovim spijunira komsinice.

Stabilizacija kao i na Foldovima generalno, odlicna, tokom slika i snimaka takodje.

Baterija drzi isto kao npr na S24U meni, mozda cak i malcice bolje, zavisi sve od koriscenja unutrasnjeg ekrana.

Po meni nema smisla juriti Find N5 (najblizi V3 po svemu) jer kosta 600e vise a razlike su minorne. Ipak je ovo vrsta telefona koja se kupuje jednom u 4-5 godina, verovatno kad postanu jos tanji jer im je sad glavna prepreka debljina samog Type-C porta.

Ako imas ponudu za ispod 1000e s punjacem, po meni vredi svaki dinar.

Zapravo radi skroz ok i puni skroz ok i sa starijim 40W SuperChargeom od Huawei-a i kablovima koji idu uz njega (P30, P40, itd)

Hvala ti na odgovoru..
Nisam imao prilike da ga isprobam, cak ni vidim uzivo..
Malo me kopkalo izmedju Fold 6 i njega, pa videcu sta bi zanimljivo i povoljno nasao..
Svidja mi se, i sada nakon tvoh opisa jos vise me zanima, pa videcu sta ce ispasti na kraju..

Ja imam v2 i izuzetno sam zadovoljan njime, u toj meri da ne planiram da ga nakon dve godine menjam nekim novijim modelom a v3 je u svakom pogledu samo još bolji...

Hvala ti na odgovoru..
Nisam imao prilike da ga isprobam, cak ni vidim uzivo..
Malo me kopkalo izmedju Fold 6 i njega, pa videcu sta bi zanimljivo i povoljno nasao..
Svidja mi se, i sada nakon tvoh opisa jos vise me zanima, pa videcu sta ce ispasti na kraju..
Imao sam peticu pre toga i mogu reci da je klasa iznad u svakom smislu, od izrade pa preko punjenja a i performansi. Ne znam kakva je sestica ali koliko sam citao nema tu nikakvih promena, tek ce sad na sedmici biti nesto tanji a to je previse novca jednostavno.

Kome ne smeta Honor/EMUI/Huawei skin nema sta da lomi glavu, ovo je telefon koji ce trajati i trajati.

Imao sam i ja sve f modele, 6ca jeste bolja od prethodnih, ali V3 mi deluje dosta bolji..
Malo me kopka taj emui i cisto stvar navike oko svega toga ali valjda to nebi bio toliki problem..
Videcu, stavicu ip u oglase u zamenu za V3 pa mozda se neko javi..

Hvala svima na odgovorima😊

Ja imam v2 i izuzetno sam zadovoljan njime, u toj meri da ne planiram da ga nakon dve godine menjam nekim novijim modelom a v3 je u svakom pogledu samo još bolji...
Ista priča kod mene. Volim iPhone i Apple sistem ali je V2 toliko dobar i zahvalan telefon da prvi put posle dugo godina ne vidim neki telefon kojim bih ga menjao. Ne znam ni da li ću više moći nekad ds koristim neki tel a da nije fold. Uzmem u ruku ženin 13 Pro, ono kao igračka. Kida Honor sa ovim telefonima.

Apsolutno, ima razloga zasto drze cenu i to dosta bolje od Fold 5 i 6 (koji su takodje ok telefoni, ali nemaju onaj x faktor kao sto imaju Honori)

Stvarno milina za koriscenje, nigde ne usporava, nema bagova sa softverom nikakvih, ok kamere bi mogle biti malko bolje ali nema nikakvih boljki i drainova preko noci, fantomskih aplikacija koje srcu bateriju..i tako to sto je na Samsung temama svakodnevnica maltene

Niti problema sa notifikacijama, plejstorom, itd

Sve radi kao svajcarski sat na V2/V3

Meni je još uvek nedoumica MagicOS u poređenju sa One UI.
Čitao sam na netu da je bilo problema sa MS Outlook i Teams na V3 modelu (konkretno notifikacije).
Takođe, V5 ima podršku za olovku; što je i u svim reklamama za prethodne Fold uređaje bilo udarno. Sad na Fold7 nema toga...

Meni je još uvek nedoumica MagicOS u poređenju sa One UI.
Čitao sam na netu da je bilo problema sa MS Outlook i Teams na V3 modelu (konkretno notifikacije).
Takođe, V5 ima podršku za olovku; što je i u svim reklamama za prethodne Fold uređaje bilo udarno. Sad na Fold7 nema toga...
Ja iskreno nisam koristio nijedan od ova 2 MS alata pa ne mogu nista da komentarisem. Generalno sto se tice aplikacija primetio sam da od svih aplikacija koje koristim, samo neke koje bas bas vrlo retko koristim (LINE npr) znaju da kasne notifikacije, ali pojma nemam za dalje od toga. U mom regularnom koriscenju nisam nailazio na probleme, ovo sam letimicno nekad obratio paznju, a mozda i nije tako nego sam ja swipeovao obavestenje i appu se nisam ni vracao. Mislim da ako se stavi exception u settingu za bateriju za ovo sto tebi treba da bi radilo ok.

Nazad
Vrh Dno