Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobri ljudi, hajde da budemo realni i nepristrasni prema bilo kod brendu, da baratamo samo cinjenicama. Samsung S26 Ultra je uredjaj koji je prakticno samo u procesoru napredovao u odnosu na proslogodisnji model ako cemo biti posteni, sve ostalo je isto ili cak nazadovanje. Pa da idemo redom: Sa titanijuma su presli na aluminijum – ogromanno nazadovanje. Ekran je isto nazadovao, ubacivanjem opcije privatnosti, nazadovao je realan prikaza boja, osvetljenje na suncu, antireflektivni premaz, i od pre neki dan smo saznali da se pojavljuju slucaji gde ekrani imaju problem sa dobijanjem nekih crvenih fleka. Baterija je potpuno ista kao prethodnih godina - stara tehnologija. Kamera je nesto mizerno promenjena i to je to, sve drugo je isto. Znaci imamo dva ili tri jaka nazadovanja, sto se nije desilo do sada, da noviji telefon po necemu nazadaju u odnosu na prethodnika. To je iskljucivo razlog zasto nisu na sestomesecnom preseku bili prvi kao pre. Sa druge strane, Honor se potrudio sa hardverske strane da sve bude bolje (baterija, ekran, kamere), i u tome su uspeli i za to su nagradjeni. Pecu vetovano drzi ta poslovna opredeljenost samog telefona, softver, stabilnost i slicno. To Honor jos uvek nema, nazalost. Moraju jos da porade na softveru, tu Samsung ima najveci primat u odnosu na konkurenciju, ali po hardveru vise i ne, to su sada vec cinjenice. Ne treba nasedati na marketing, samo treba sabrati sve kako jeste. Po meni hrabra i postena odluka Benchmark redakcije.

Нема ту пуно храбрости, за наше тржиште имаш 3 ултра телефона укупно. Самим ограничавањем себе на наше тржиште смо већ у каналу, јер конкуренција напредује озбиљно из године у годину. Онор ради одличан посао на нашем тржишту већ годинама, већ неколико година, пар месеци након изласка, magic pro се може купи по цени од 90 и кусур хиљада што је одлична цена за флегшип телефон у легалној продаји. Тако да заслужују макар ту бенч титулу, јер поштују наше тржиште лепо.

Sve što Samsung može softverski, može i Honor. Čak i Samsung povlači brdo propierty software-a. Da li ima onih koji ne vide koliko su Kinezi otišli ispred pa bi sve da Vivo, Oppo i Huawei imaju zgrade u Srbiji još uvek išli na "proverena imena"? Da.

Honor uspeva kod nas samo zbog cene, mi smo svi u kuću sa Huaweia prešli na Honor. 8 Pro je nekako "manje pro" nego što je to bio 7 Pro, ali je i Huawei usporio sa Pura 90, očigledno je neka taktika da se smanje cene, meni deluje da su ljudi potpuno nepripremljeni za opšti šok oko cena koji će krenuti već u septembru sa novim iPhone-om ali očekujem da se RAM situacija ponovi i tu jer ultra telefoni koriste samo najbržu memoriju.

Sve što Samsung može softverski, može i Honor. Čak i Samsung povlači brdo propierty software-a. Da li ima onih koji ne vide koliko su Kinezi otišli ispred pa bi sve da Vivo, Oppo i Huawei imaju zgrade u Srbiji još uvek išli na "proverena imena"? Da.

Honor uspeva kod nas samo zbog cene, mi smo svi u kuću sa Huaweia prešli na Honor. 8 Pro je nekako "manje pro" nego što je to bio 7 Pro, ali je i Huawei usporio sa Pura 90, očigledno je neka taktika da se smanje cene, meni deluje da su ljudi potpuno nepripremljeni za opšti šok oko cena koji će krenuti već u septembru sa novim iPhone-om ali očekujem da se RAM situacija ponovi i tu jer ultra telefoni koriste samo najbržu memoriju.
Ja se lomim da predjem na Honor, samo zato sto su novi cipseti kod Huawei-a dosta u zaostatku. Inace, sve ostalo, Huawei je masina. Prestala je podrska.za njega takodje, cisto da znate, tako da me i to malo brine, al videcemo. Msm da je honor unapredio ove godine najvise, zato je dobio to priznanje a i naravno cena. Takav flegsip za tu cenu od malo preko 90k sa racunom, najnolje kupovina. Opet se vraca i zavidim nekim ovde celanovima koji su pre par godina za mizerne pare uzeli Honor 5 pro + bicikla. Idalje su oni po meni najbolji telefon kupili!

Da, moze sve softverski, samo losije ili nikako. Postoji razlog zasto mnogi ostaju na OneUI uprkos svemu tome što ti nabroja.

Nivo podesavanja i do kojih sitnih crevaca mozes sa Samsungom, ne mozes sa drugima. Ponavljam, ne govori se bez razloga generalno da sa softverom nema govora o tome ko je lider. Samo amater moze da kaze suprotno. A zato i kupujemo telefone, zbog stabilnosti i podrske. Mozes u glavi biti srecan sto imas top hardver, procesor, bateriju, ali na kraju dana zavrsimo sa istim procentima. Imam čoveka pored sebe svaki dan 8 sati (celu smenu), ajd sto kuka na autonomiju na 8 pro, nego sto ima povremenih zabadanja, primera radi, klikne na skener prsta, otkljuca se telefon instant ali onda na početnom mu na sekund zabode. Prema tome...

Svaka čast benchmarku na oceni, ja sam i sam planirao uzeti ovo jer zaista deluje primamljivo, ali vodjen iskustvom kolege, zadrzacu se na sigurnom, a to je kao i uvek Samsung.

S obzirom koliko su unapredili fluidnost sa MagicOS10, nema šanse da "secka" bilo šta sa 8 Pro kada na mom 5 Pro-u toga nema.

Samsung Goodlock jeste strasna stvar, ali Honor ima veoma moćan theme engine, mozes vala da ga pretvoriš u šta hoćeš. One rutine da se nakaci na 2G kada je na kućnom WLanu, na Honoru naravno nisu potrebne.

Bukvalno me sve manje zanimaju telefoni jer ovaj 5 Pro radi neverovatno a tek 8 Pro ima istu veličinu glavnog senzora. Moj je sada skoro 3 godine star, baterija kao nova, ali nije ni važno, s obzirom koliko ljudi je koristili Huawei, Honor je logičan brend za njih, bolje cene, bolji hardver, slažem se donekle da softver nije tako moćan, ali ovo je Android, ima odličnih 3rd party rešenja za sve, ko hoće sve 1st party ne uzima Samsung nego iPhone.

... klikne na skener prsta, otkljuca se telefon instant ali onda na početnom mu na sekund zabode. Prema tome...
Strašno! Kako ste ga sprečili da ne izvrši harakiri zbog te jedne sekunde?

Prema tome preteruje svaki prosečni korisnik i Samsung ultra (koje sam inače posedovao u nekoliko iteracija) i Honor Magic pro koji gledaju da li će neki reagovati brže za treptaj oka ili kome će baterija trajati duže 15 minuta ili pola sata...

Ja se lomim da predjem na Honor, samo zato sto su novi cipseti kod Huawei-a dosta u zaostatku. Inace, sve ostalo, Huawei je masina. Prestala je podrska.za njega takodje, cisto da znate, tako da me i to malo brine, al videcemo. Msm da je honor unapredio ove godine najvise, zato je dobio to priznanje a i naravno cena. Takav flegsip za tu cenu od malo preko 90k sa racunom, najnolje kupovina. Opet se vraca i zavidim nekim ovde celanovima koji su pre par godina za mizerne pare uzeli Honor 5 pro + bicikla. Idalje su oni po meni najbolji telefon kupili!
U kakvom praktičnom zaostatku je čip set kod Huawei?

Pre svega ne provociram niti se pravim pametan. Ovo sam napisao jer gde god postavim objektivno pitanje na fotumu odma krene kao da prozivam.

Za šta koristite telefone kada toliko u sitna crvca idete koji je čip... iskreno pitanje koji su to taskovi koje vam telefon zavrsava. Svakodnevno koriscenje sta spada u to?

U kakvom praktičnom zaostatku je čip set kod Huawei?
Pre svega ne provociram niti se pravim pametan. Ovo sam napisao jer gde god postavim objektivno pitanje na fotumu odma krene kao da prozivam.

Za šta koristite telefone kada toliko u sitna crvca idete koji je čip... iskreno pitanje koji su to taskovi koje vam telefon zavrsava. Svakodnevno koriscenje sta spada u to?
Brine me cip jer sam skeptican da posle 4 godine ce krenuti aplikacije da stucaju

Ako je za toliko nikakav problem, ovde svakako bar jedno 90% ljudi promeni telefon do isteka te četvrte godine, a najkasnije tada.

Brine me cip jer sam skeptican da posle 4 godine ce krenuti aplikacije da stucaju
Male šanse su za tako nešto.
Recimo moj stari telefon sa SD870 iz 2021. godine, koristi moje dete koje je na njemu instaliralo 10000000 kojekakvih aplikacija, igrica... i dalje sve radi OK iako telefon nikada nije vraćen na fabrička podešavanja.

Ako ti je za utehu moj Honor 90 napunio 3 godine danas, i sve app rade kao prvog dana, kao i telefon. Baterija je i dalje odlicna bez healt-a sa 549 ciklusa punjenja.

Da, moze sve softverski, samo losije ili nikako. Postoji razlog zasto mnogi ostaju na OneUI uprkos svemu tome što ti nabroja.

Nivo podesavanja i do kojih sitnih crevaca mozes sa Samsungom, ne mozes sa drugima. Ponavljam, ne govori se bez razloga generalno da sa softverom nema govora o tome ko je lider. Samo amater moze da kaze suprotno. A zato i kupujemo telefone, zbog stabilnosti i podrske. Mozes u glavi biti srecan sto imas top hardver, procesor, bateriju, ali na kraju dana zavrsimo sa istim procentima. Imam čoveka pored sebe svaki dan 8 sati (celu smenu), ajd sto kuka na autonomiju na 8 pro, nego sto ima povremenih zabadanja, primera radi, klikne na skener prsta, otkljuca se telefon instant ali onda na početnom mu na sekund zabode. Prema tome...

Svaka čast benchmarku na oceni, ja sam i sam planirao uzeti ovo jer zaista deluje primamljivo, ali vodjen iskustvom kolege, zadrzacu se na sigurnom, a to je kao i uvek Samsung.
Колега, мало си претерао. Ниједан телефон није савршен. Како неки имају имају одређене проблеме на Онору, тако и на Самсунгу видим многима се одлепује екран и задње стакло! Тако да ником не цветају руже.

Колега, мало си претерао. Ниједан телефон није савршен. Како неки имају имају одређене проблеме на Онору, тако и на Самсунгу видим многима се одлепује екран и задње стакло! Тако да ником не цветају руже.
Slažem se. Ja sam se samo nadovezao na pricu o softveru. I sam imam problem sa tim odlepljenim zadnjim staklom na 25U, tako da si potpuno u pravu. Na kraju se sve svede na licne preference, kao i uvek.

A sad pitanje od 500 + eura. Zašto objektivno birate PRO modele a ne Lite? Šta od funkcija/aplilacija/procesa zahteva PRO specifikacije da to ne radi kako treba na Lite modelima? Pitam jer ljudi u mojoj okolini koji idu na flagship mi nikada nisu dali objektivan razlog. Uvek je to brže radi, nikada ne zabada. Brate pa ne može bez 12GB (bilo 10gb bilo i 8gb pre par god) rama i slično uvek je to neki njihov lični osećaj po meni. Iskreno me zanima zašto? Verujem da propuštam mnogo ali.l me zanima šta. Hvala unapred na konkretnim odgovorima.

U odnosu na Lite, Pro verzija ima telefoto kameru i ima optički zum što utiče na kvalitet slika, ima premijum osećaj zbog kvalitetnijih materijala, ima IP68/69 zaštitu, ima bežično punjenje kome treba... Brži procesor i memorija su nešto što je već opštepoznato i što si pomenuo.

A sad pitanje od 500 + eura. Zašto objektivno birate PRO modele a ne Lite? Šta od funkcija/aplilacija/procesa zahteva PRO specifikacije da to ne radi kako treba na Lite modelima? Pitam jer ljudi u mojoj okolini koji idu na flagship mi nikada nisu dali objektivan razlog. Uvek je to brže radi, nikada ne zabada. Brate pa ne može bez 12GB (bilo 10gb bilo i 8gb pre par god) rama i slično uvek je to neki njihov lični osećaj po meni. Iskreno me zanima zašto? Verujem da propuštam mnogo ali.l me zanima šta. Hvala unapred na konkretnim odgovorima.
Lite posle godinu dana krene da stuca, kamera na litu ne moze da se meri sa pro modelom. Pogotovo nocna

Mislim da bi prelaskom sa Lite na PRO video neki napredak, ali ni upola onoga što bi video prelaskom sa PRO na Lite. Što se kaže, sa konja na magarca. Koristi PRO nedelju dana, pa uzmi Lite u ruke. Izgledaće kao da je iz prošlog veka.

Kao nekome ko nikada nije na telefon gledao kao nešto što mora da bude vrh sve što ste nabrojali mi nije toliko presudno. Cenim da kamera sa optickim zumom i brzina rada telefona bi mi bile stvari koje bih mi u startu znacile. Ali nista od toga nije mi presudno da telefon platim x2. Isto tako znam da ne mogu da sudim dok ne probam pa cu verovatno sledecu zamenu bas da idem na neki PRO da donesem sam zakljucak. Jeste da ce biti posle sa konja na magarca tesko da se vratim ali ako skontam da je kao što sam mislio lako ćemo.

Hvala na informacijama

I ja sam isto tako mislio. Imao sam Xiaomi 13t koji je fantastičan telefon. Čak ni kamere nisu drastično lošije. Kad sam uzeo Magic 8 PRO, nisam primetio veliku razliku, sve dok nisam ponovo uzeo 13t. Ekran, koji mi je 2 godine bio fantastičan, secka, blica, ne mogu da gledam.
Ali jedno je istina: ne valja se navikavati na ovakve stvari...

Ja sam presao sa huawei P20 lite na P50 pro. Ma nebo i zemlja se videla razlika. Isto Vam je tako i kod Honora. E sad ako ti nije bitna kamera i brzina telefona, onda razumem. Pretnost 8 lite verzije uodnosu na 8 pro je baterija

Nazad
Vrh Dno