Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

164 je izašao odavno, a svi čekamo taj famozni 165 da probamo AI, zna li neko kada će?

Da, znam da je odavno, a ja nikako da instaliram. I šta je on doneo? Kao nesro u vezi bezbednosti? Vidim da u galeriji imam novu opciju sa AI

Da, AI sada na 164 može lepo da obriše neke stvari sa fotografija, fino radi. Ili da proširi fotografiju..

Znaci bezbednosta neka zakrpa, malo AI i to je to.
Portret mob, dupli tap za gasenje ekrana, mala optimizacija baterije... Imaš opis u update-u ako te baš sve interesuje. Verovatno ti nije bitno to kad si tek sad instalirao ovaj update. U sledećem se očekuje poboljšanje zuma i slično.

Pozdrav, svima. Da li je ekran zaista dobar za one sa osetljivim očima? Naime, planiram da pređem sa S21 Ultra na Honor Magic 6 Pro jer od Samsungovog ekrana imam glavobolje i brzo mi se zamaraju oči. Nailazio sam na drugim forumima na oprečna mišljenja, te zbog toga pitam ovde. Unapred zahvalan.

Na to pitanje će teško moći 100% tačan odgovor da ti se da. Moraš sam da probaš 6 Magic Pro i da vidiš da li ti odgovara njegov ekran ili ne. Jedno je šta piše na "papiru" a drugo je šta je stvarnost.
Moj sin i ja smo posle dugo godina korišćenja Samsung telefona upravo zbog toga prešli na Honor telefone( Magic 6 Pro i Magic 7 Pro), i nama itekako odgovaraju Honor ekrani.

Pozdrav, svima. Da li je ekran zaista dobar za one sa osetljivim očima? Naime, planiram da pređem sa S21 Ultra na Honor Magic 6 Pro jer od Samsungovog ekrana imam glavobolje i brzo mi se zamaraju oči. Nailazio sam na drugim forumima na oprečna mišljenja, te zbog toga pitam ovde. Unapred zahvalan.
I ja sam presao sa s21 na hm6pro i nisam primetio da mi smeta. Uključio sam one Honor zaštite za oči i deluje mi ok. Mada uvek treba odmarati oči bez obzira u koji uređaj se "gleda". Mada iskreno nikad nisam imao glavobolje, ali osetio sam umor kod s21.

Portret mob, dupli tap za gasenje ekrana, mala optimizacija baterije... Imaš opis u update-u ako te baš sve interesuje. Verovatno ti nije bitno to kad si tek sad instalirao ovaj update. U sledećem se očekuje poboljšanje zuma i slično.

Problem je što mi nije nista opisao kao pre što je znao da opiše. To da je baterija optimizovana, meni ne deluje tako. Lično, deluje mi da mi se brže troši nego pre

Ako se nešto uslika u portret mod-u, jel postoji mogućnost da se ukloni naknadno blur?

Koliko znam o 'raster' fotografiji, a i o android softveru za obradu fotografija, blur tu dođe kao destruktivna promena, a ne kao 'layer'..
U tom smislu, teško bi bilo za očekivati da neki algoritam odradi kontra proces..
To je vrlo izazovno izvesti i u pc svetu, a kamoli na slabašnim 'telefonskim' procesorima..

Kako na Xiaomiju može? Kad slikaš u portret modu, posle imaš slajder od bez ikakvog blura do još zamućenjeg

Prilozi

• Screenshot_2025-05-25-16-15-16-225_com.miui.extraphoto-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-25-16-15-16-225_com.miui.extraphoto-edit.jpg
    135.6 KB · Pregleda: 56
Baš mi to treba ali izgleda da na ovom telefonu to nema...

Jasno. Moj post se više odnosio na konstataciju da to nije moguće na telefonu. Dakle, na Mi 15 ima provereno

Prilozi

• 1000004188.jpg
    1000004188.jpg
    51 KB · Pregleda: 64
Može da ide ka još zamućenjem. To je jasno.
Ne možeš da vratiš blurovano na već snimljenoj fotki na oštru pozadinu.
To je tema.

Jel se ti zezaš ili si ozbiljan? Upravo sam stavio sliku iznad, ali ti ipak izgleda znaš bolje. Ali ajde, evo još jednog primera. Ova zamućena je primarna. I imaš slajder da namestiš kako i koliko ti odgovara.

Prilozi

• IMG_20250525_170227.jpg
    IMG_20250525_170227.jpg
    168 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20250525_170219.jpg
    IMG_20250525_170219.jpg
    98.9 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Na HM7P mi prikazuje za portret oznaceno, i mozes da podesavas blur.
Na HM6P nemam tu opciju, a ne nalazim ništa slično u opcijama. Slikao sam nešto ali nisam video da sam u portret mod-u i kad je procesuirao sliku, zamutilo mi sve u pozadini a baš to u pozadini mi treba da se vidi...

Jel se ti zezaš ili si ozbiljan? Upravo sam stavio sliku iznad, ali ti ipak izgleda znaš bolje. Ali ajde, evo još jednog primera. Ova zamućena je primarna. I imaš slajder da namestiš kako i koliko ti odgovara.
Primarna je 'za tebe' kao korisnika. Ispod haube imaš original nad kojim je primenjen algoritam..
Dakle, imaš oštri original nad kojim je odrađen blur. Vraćanje na oštro je samo vraćanje na original koji već postoji samo na tvom telefonu.
Tuđu blurovanu portret fotku se ne može deblurovati 'bez velike frke'..
Korisniku @stevan10 u krajnjoj liniji sve to i nije bitno.
Bitno je to da on tako blurovanu portret fotku ne može 'pooštriti', jer je ta informacija bespovratno izgubljena
Ali ..kome ja to...

Poslednja izmena:
Uvek ima po neki ovakav stručnjak kome lepo pokažeš i dokažeš a on drvi i dalje.... Tako da, ne može da se anbluruje, zaboravite ove fotografije gore i slajder koje sam okačio. Pitanje je bilo da li portet fotografija može da se izoštri, i očigledno je da je odgovor da može.

Treba razdvojiti dve stvari, blurovana tudja fotka i blurovana fotka napravljena telefonom, npr portret fotka.

Nesto tudje skinuto sa neta logicno da nece moci.

"Ako se nešto uslika u portret mod-u, jel postoji mogućnost da se ukloni naknadno blur?" - mislim da je kolega jasno postavio pitanje. Ne pominje se tuđa fotografija ni tuđi blur

Nazad
Vrh Dno