Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Meni se svidja Xiaomi 15 ultra, jako pogotovo poledjina, ali mi je preskup. HM7 pro mi je malo ruzan pozadi tako da je u opticaj usao i HM6 pro. Po meni kako vidim ovde sa foruma, minimalan je napredak HM7 Pro uodnosu na HM6 Pro. A kako vidim, a nadam se da ste iskreni, svi ste zadovoljni baterijom sto mi je jako bitno
Pa baterija je bolja na nasem HM6 pro sto je najveca fora 😏

I ja se opasno razmišljam da uzmem HM6P preko Gigatrona, to je oko 765 eur, nov sa legalnom garancijom. Na KP može da se nađe malo jeftinije, ali ili je krenula garancija, ili je neka strana, itd.

Evo DXOMark ocenio kamere na Samsung S25 Ultru i Xiaomi 15 Ultra, ubio ih načisto, S25U 25-to mesto, a X15U 13-to mesto :oops:

A dxmark je merodavan za nesta?🤣

Da li vam se desava da vam prednja kamera nekada okine instant a nekada ima deley od po par sekundi u istim uslovima?

Ja sam bio na korak od kupovine ali odgledah na youtube upoređivanje kamera za magic 6 pro i 200pro, pa potom 200 pro i xiaomi 14t pro, pa me je i pored akcijske cene odbila kamera. Meni se čini da je bolja na oba druga navedena modela.

Ух, па навео си моделе који нису флегшип, њихова камера је сигурно лошија у поређењу са M6P, поготово 200 про који је од истог произвођача али нижа класа. Нисам баш сигуран у то, можда у неким аспектима камере ти модели имају предност, али свеукупно не верујем.. Када се М6P пореди са флегшип конкуренцијом (S24U, Vivo X100 Pro, Oppo Find X7 Pro, Xiaomi 14 ultra) има лошију камеру, опет у појединим сегментима, а највећа разлика је у телефото (зум) камери, ту је Хонор баш омашио са зумовима већим од 20х..

Ух, па навео си моделе који нису флегшип, њихова камера је сигурно лошија у поређењу са M6P, поготово 200 про који је од истог произвођача али нижа класа. Нисам баш сигуран у то, можда у неким аспектима камере ти модели имају предност, али свеукупно не верујем.. Када се М6P пореди са флегшип конкуренцијом (S24U, Vivo X100 Pro, Oppo Find X7 Pro, Xiaomi 14 ultra) има лошију камеру, опет у појединим сегментима, а највећа разлика је у телефото (зум) камери, ту је Хонор баш омашио са зумовима већим од 20х..
Samo cu da napisem da se slazem za ovaj prvi deo gde. Ali ovo nikako nije tacno da S24 ultra ima bolju kameru. M6 pro ima za klasu iznad bolju kameru iz iskustva velikog tvrdim. S24 ultra je poznato da ima uzasne kamere.

Samo cu da napisem da se slazem za ovaj prvi deo gde. Ali ovo nikako nije tacno da S24 ultra ima bolju kameru. M6 pro ima za klasu iznad bolju kameru iz iskustva velikog tvrdim. S24 ultra je poznato da ima uzasne kamere.

Daj budi malo realan zoom ga kida samsung,video dosta bolji,honor prezasicene slike pravi pogotovu sad sedmica.Jedina prednost u odnosu na 24 ultra je shuter speed to jest nema lag kao samsung za slikanje u pokretu.

Vi i dalje koji je bolji "veci" 😁,sve je ovo isto kao i o devojci/zeni,nekom se svidja "napucana",nekom plava,nekom prirodna,mrsava,punija...ljudi sve je stvar ukusa i potreba.Ko ima HM6 pro njemu je najbolji,tacka.

Istina ali pojedinci bi se, čini mi se, lakše odrekli toga da je njihova žena najlepša nego da prihvate a je neki telefon bolji od onog koji oni imaju.
Istina. Ja sam samo siguran da ovo nije pitanje ukusa ako pricamo za kameru. Nesto je naprosto bolje. U ovom slucaju kamera na HM6 pro. To je jasno kao dan i svaka dalje polenika sa korisnicima S serije vodi u corsokak. Meni je stvarno zao, ali tako je. Kao sto je softver njihov miljama od naseg, isto skidam kapu, to je tako i kraj. Svakako sad mozemo da ulazimo u sitna crevca i da kazemo Honor ima ovo u podesavanjima, Samusng nema,ali na kraju One UI je klasa ispred. Svako bira svoje prioritete i sta mu je vazno na telefonu.

Nije uopšte pitanje ukusa jer ukusi su različiti a ja lično ne želim da dovodim ničiji ukus u pitanje kao što ne želim ni da iko dovodi moj bez obzira šta bilo u pitanju. Ako su nekom slike dobre i kamera radi odlično ko sam ja da kažem da to ne valja ili da ga ubeđujem da je nešto drugo bolje.
U pitanje softvera tek ne ulazim jer odmah po kupovini telefona, bio to Samsung Ultra ili Huawei prvo što sam radio jeste instaliranje novog launchera... Zašto? Pa zbog ukusa jer se meni tako više dopada i više mi odgovara, ali nikog ne ubeđujem da čini isto...

Nije uopšte pitanje ukusa jer ukusi su različiti a ja lično ne želim da dovodim ničiji ukus u pitanje kao što ne želim ni da iko dovodi moj bez obzira šta bilo u pitanju. Ako su nekom slike dobre i kamera radi odlično ko sam ja da kažem da to ne valja ili da ga ubeđujem da je nešto drugo bolje.
U pitanje softvera tek ne ulazim jer odmah po kupovini telefona, bio to Samsung Ultra ili Huawei prvo što sam radio jeste instaliranje novog launchera... Zašto? Pa zbog ukusa jer se meni tako više dopada i više mi odgovara, ali nikog ne ubeđujem da čini isto...
Kazem nije pitanje ukusa.

Razmisljam da kupim Honor model do 700 eura, i izbor je za sad pao na magic 6 pro.
Interesuju me vasi saveti da li da kupim ovaj model ili da sacekam do leta, jeseni i da pazarim magic 7 pro, za vecu cenu od 700e?

U aprilu treba da izbace reviziju sedmice pa možeš da sačekaš da vidimo šta će da srede osim baterije, do leta bi trebala cena i da se koriguje malo.

Posle mnogo godina druženja sa samsungom uzeo sam Honor. Imao sam nekad davno jednoga i tada sam bio zadovoljan. Za sada sam zadovoljan i ovim. Ne mogu još da provalim neke fore. Nprm. Gpay mi sad traži kad ubacim karticu da zovem banku da je aktivira, mada na s21 i s23 sam imao isti android i sam sam pre 2g. instalirao. Možda je i do banke?!
Probao sam i noćne slike i zadovoljan sam. Baterija je super u odnosu na moje iskustvo sa S klasom. Brzina je zadovoljavajuća s obzirom da ne igram neke zahtevne igrice. Jedino što ej telefon težak i klizi mi bez maske. Imam onu zelenu verziju koja kao manje kliza. MagicOS je 9.0.147, ne znam da li ima noviji update. Ja ga nisam dobio. Videćemo kako vreme ide, za sada je ok.

Potvrđujem, morao sam da zovem Intezu da mi odobre korišćenje google wallet aplikacije.

Koliko je fizički HM6pro slabiji od HM7pro? Gledao sam testove za noviji model, ono je nerealno. Neka bude da je 7ica 9/10. Koliko je onda 6? Hvala

Nazad
Vrh Dno