Videcemo kad stigne ako mi stigne, za sada mi se ne dopada ono sto vidim jer sam pre par dana uzeo na test M5Pro i vidim da je ovo ista prica cak je negde M5Pro i boji. Mnogo toga se prica o kamerama na telefonima, a niko se ne bavi malo ozbiljnijm testovima. Te iPhone kamere mogu da slikaju i u 48mpx i daju neverovatne rezultate, to bukvalno niko u testu nije prikazao, ali evo ja cu ako se domognem 6 Pro da okacim uporedno. I jako je bitno na cemu se gledaju i uporedjuju slike, ko gleda na telefonu ne moze da vidi nista kako treba...Pa to je od prvih semplova i recenzija jasno - Magic6 Pro kamere nisu uniformne, posebno što se tiče boja. Van toga, Magic6 pro kamere su sasvim ok, na nekim poljima odlične, nisu savršene ali to je to što može da se očekuje od Honor-a u ovom trenutku.
Npr. Xiaomi 14 je pokidao baš na tom polju uniformnosti kamera, od svih novih modela deluje da ima najujednačeniji kvalitet svih kamera, mada i one mogu da promaše WB u zahtevnijim low-light uslovima.
iPhone 14/15 kamere, koliko god da su dobre za snimanje videa, toliko su prehajpovane za fotografisanje. Itekako umeju da brljaju detalje, a i da maše WB i boje. Što ne znači da su loše, jednostavno su tipične smartfon kamere u tom smislu.
Pixel kamere isto tako nisu savršene, HDR+ je prejak i donosi ''plastični'' izgled skrinšota iz neke HDR-ovane igre. Isto tako boje su neretko fejk, a WB često vuče u hladno/plavo, čak i u idealnim svetlosnim uslovima.
Hajpovani stari Nokia/Lumia modeli takođe nisu imali baš prirodne i precizne boje, ni u foto ni u video modu, ali su bile cenjene zbog detalja, oštrine (kvaliteta optike), low-light performansi a i xenona (neki modeli).
Možda i najprirodnije boje ima sony 1 serija, ali te kamere su satanizovane jer imaju baš loš/nekonzistentan basic mod (prvi i lošiji od 2 automatska moda) i suptilan HDR post-processing, koji ne može da oduševi prosečnog korisnika.
Samsung S24 serija ima standardno dobre kamere, mada ne sumnjam da će ih softverski ponovo osakatiti, pred izlazak nove GS generacije.
Find X7 Ultra, Xiaomi 14 Ultra su kamera telefoni koji se više oslanjaju na korišćenje ručnih podešavanja nego na automatski mod, odnosno mogu da pruže više nego što to deluje na osnovu P&S testova.
Kad uzmem objasnicu ti, necu baciti pare ukratko.Čekaj, tebi se više sviđa kamera na ajfonu i to je skroz ok. Što si toliko zapeo da uzmeš Honor a ne sviđa ti se? Samo ćeš da potencijalno baciš pare i da se nerviraš
Nisi lud, isti dolazi uz .127 update koji naš region još nije dobio.Pozdrav. . Uzeo sam Magic 6 pro pre par dana. Da li sam lud ili Magic portal samo meni ne radi?
Ma dobro, jasno, imaš nekoga ko će da dobije onaj koji ti se manje bude dopao ili tako nešto ali opet, i pre nego što si ga uzeo ti se ne sviđa. I imamo pravo da budemo picajzle kad za nešto dajemo tolike pare, al ja recimo nikad ne bih kupio nešto što u startu znam da mi ne odgovara. I slažem se da Ajfon podigne letvicu visoko kad je kamera u pitanjuKad uzmem objasnicu ti, necu baciti pare ukratko.
Ma dobro, jasno, imaš nekoga ko će da dobije onaj koji ti se manje bude dopao ili tako nešto ali opet, i pre nego što si ga uzeo ti se ne sviđa. I imamo pravo da budemo picajzle kad za nešto dajemo tolike pare, al ja recimo nikad ne bih kupio nešto što u startu znam da mi ne odgovara. I slažem se da Ajfon podigne letvicu visoko kad je kamera u pitanju
Vi koji ste ga kupili, kako ste se snašli za "dodatnu opremu"? Punjač, maska, zaštita za ekran...
Sve podrzavam od reci. Ti bar imas priliku jer ga jos nisi uzeo sa otkazes, uzmi iphone i cao. 🙂Čekaj, tebi se više sviđa kamera na ajfonu i to je skroz ok. Što si toliko zapeo da uzmeš Honor a ne sviđa ti se? Samo ćeš da potencijalno baciš pare i da se nerviraš
Bravo tacno u centar 👍Čekaj, tebi se više sviđa kamera na ajfonu i to je skroz ok. Što si toliko zapeo da uzmeš Honor a ne sviđa ti se? Samo ćeš da potencijalno baciš pare i da se nerviraš
Ja sam podesila bez zvanja InteseZa Rai ne znam.
Google Wallet šljaka, morao sam samo da zovem Intezu da odobri korišćenje na novom uređaju.
Nisi lud,a nisam ni ja,isto sam se pitala dok nisam saznala da je do verzije softvera...cekamo taj famozni magicni broj .127Pozdrav. . Uzeo sam Magic 6 pro pre par dana. Da li sam lud ili Magic portal samo meni ne radi?
DxOMark: HONOR Magic6 Pro is the new camera king, scoring 158 points
HONOR Magic6 Pro bested the HUAWEI Mate 60 Pro+ and OPPO Find X7 Ultra with 158 points each. Its rating is also higher than the iPhone 15 Pro Max (154 points) and Samsung Galaxy S24 Ultra (144 points).
- Zoom preko 20x prestaje da lici na sliku i bukvalno izgleda kao da je crtano vodenim bojama, slike neupotrebljive. Ovo bih primetio i da nisam uporedio sa S23 Ultra. Znaci bas sam razocaran da je uzasno do te mere.
- Night mode nema opciju da sam stavim koliko sekundi da slika? Istrazicu jos ali nisam uspeo da nadjem. Sto rezultira u slikama daleko mracnijim od onoga sto ja generalno hocu da dobijem i sto npr dobijam po defaultu na S23 Ultra. Primera radi S23 Ultra po defaultu odredi 1-2 sekunde dok Magic6 Pro ne slika ni 1 celu sekundu. Cudno, slike ne budu lose ali opet cela poenta "Night mode" je da mi prosvetli fotku a za sada to nije uspeo. Cisto da budem jasan okruzenje nije bilo skroz mracno itd.
- Prednja kamera definitivno bolja na Magic6 Pro
Jos da beteriju uporedis kao sto si i ovaj post i topcina. 😇Evo i meni napokon stigao telefon.
Za sada pozitivni utisci:
- Ekran
- Fluidnost, animacije lete i lepse izgledaju nego OneUI
E sad da bas u trenutku kad je dobio prvo mesto na DxOMark-u da iskazem zamerke
- Zoom preko 20x prestaje da lici na sliku i bukvalno izgleda kao da je crtano vodenim bojama, slike neupotrebljive. Ovo bih primetio i da nisam uporedio sa S23 Ultra. Znaci bas sam razocaran da je uzasno do te mere.
- Night mode nema opciju da sam stavim koliko sekundi da slika? Istrazicu jos ali nisam uspeo da nadjem. Sto rezultira u slikama daleko mracnijim od onoga sto ja generalno hocu da dobijem i sto npr dobijam po defaultu na S23 Ultra. Primera radi S23 Ultra po defaultu odredi 1-2 sekunde dok Magic6 Pro ne slika ni 1 celu sekundu. Cudno, slike ne budu lose ali opet cela poenta "Night mode" je da mi prosvetli fotku a za sada to nije uspeo. Cisto da budem jasan okruzenje nije bilo skroz mracno itd.
- Prednja kamera definitivno bolja na Magic6 Pro.
Slike u normalnom okruzenju tesko uporedive jer su nijanse u pitanju ali ono sto me je bas iznenadilo je da sam slikao drvo i primetio da kada se malo priblizi slika na S23 Ultra listovi na grani ne izgledaju kao listovi, ne lice ni na sta i skroz su deformisani. Slicno vazi i za neke sitnije detalje npr tanke grane itd. Deluje mi kao da ovo ima neke veze sa oversharpeningom da ga gura do te mere da stvari postaju neidentifikovani objeki. Ruku na srce ovo se ne desi uvek i ponekad zapravo slika ispadne dobro.
Honor Magic6 Pro nije za sada prikazao ovakav problem. I manje vise slike uvek ispadaju isto.
Takodje sam primetio da je HDR mnogo agresivniji na S23 Ultra a na Honoru ni ne mogu da ga uhvatim kad zapravo prodje kroz sliku. Generalno se slike procesuiraju brze na Honoru. E sad koliko je ovo dobro... HDR je ponekad bas koristan a u nekim situacijama unisti sliku.
Toliko sam se nacitao o bojama koje se dobiju na slici uslikanim Magic6 Pro ali zapravo ne mogu reci da je drugacija situacija od S23 Ultra. Cak sta vise S23 Ultra sa agresivnijim HDRom pravi jos jarkije boje. Primer, slika neba koje je bilo tamno plave boje - na S23 Ultra ispada skoro ljubicasto a na Honoru bledo plave boje.
Uglavnom postavicu kroz koji dan slike oba cisto da narod vidi a i da se upoznam s telefonom malo bolje ovo su samo prvi utisci.
Jesi li ti uzeo telefon od nekoga HM6 da bi poredio ili si kupio za sebe a imas i Ultru 23 nisam bas razumeo?Evo i meni napokon stigao telefon.
Za sada pozitivni utisci:
- Ekran
- Fluidnost, animacije lete i lepse izgledaju nego OneUI
E sad da bas u trenutku kad je dobio prvo mesto na DxOMark-u da iskazem zamerke
- Prednja kamera definitivno bolja na Magic6 Pro.
Slike u normalnom okruzenju tesko uporedive jer su nijanse u pitanju ali ono sto me je bas iznenadilo je da sam slikao drvo i primetio da kada se malo priblizi slika na S23 Ultra listovi na grani ne izgledaju kao listovi, ne lice ni na sta i skroz su deformisani. Slicno vazi i za neke sitnije detalje npr tanke grane itd. Deluje mi kao da ovo ima neke veze sa oversharpeningom da ga gura do te mere da stvari postaju neidentifikovani objeki. Ruku na srce ovo se ne desi uvek i ponekad zapravo slika ispadne dobro.
Honor Magic6 Pro nije za sada prikazao ovakav problem. I manje vise slike uvek ispadaju isto.
Takodje sam primetio da je HDR mnogo agresivniji na S23 Ultra a na Honoru ni ne mogu da ga uhvatim kad zapravo prodje kroz sliku. Generalno se slike procesuiraju brze na Honoru. E sad koliko je ovo dobro... HDR je ponekad bas koristan a u nekim situacijama unisti sliku.
Toliko sam se nacitao o bojama koje se dobiju na slici uslikanim Magic6 Pro ali zapravo ne mogu reci da je drugacija situacija od S23 Ultra. Cak sta vise S23 Ultra sa agresivnijim HDRom pravi jos jarkije boje. Primer, slika neba koje je bilo tamno plave boje - na S23 Ultra ispada skoro ljubicasto a na Honoru bledo plave boje.
Uglavnom postavicu kroz koji dan slike oba cisto da narod vidi a i da se upoznam s telefonom malo bolje ovo su samo prvi utisci.
Uzeo za sebe a imam i S23 Ultra.Jesi li ti uzeo telefon od nekoga HM6 da bi poredio ili si kupio za sebe a imas i Ultru 23 nisam bas razumeo?
Nece ni kod mene RaiPay, jel si uspeo nesto? Sta kaze podrska?Radi wallet i meni no RaiPay neće da se družimo. Kad i ako rešim sa RF podrškom javljam da i ostali znaju.
Gde si nabavio telefon? Jel EU verzija?Ima li ekran boljku kao i hm5 pro, a to je da napolju kad odvrne osvetljene do kraja boje postanu isprane, tipa braon postane siva. To mi je bas bilo primetno na hm5 pro, dok npr na 15 pro max nije ni najmanju deformaciju boja imao.
Ima li ekran boljku kao i hm5 pro, a to je da napolju kad odvrne osvetljene do kraja boje postanu isprane, tipa braon postane siva.
Nije,pa jos je nov da bi bio prljav ☺️,nego je tako prelomilo svetlo a ja sam odmah okinula,moglo je to i bolje...ali fotke su stvarno odlicne,bar za moj ukus.Kakav odsjaj sa bandere sunce ti.... Jel to bilo prljavo sočivo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari