Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Definiši "radi bolje"?
@maxy brze ucitava, na motoroli si morao da prodjes kroz par postavki nakon povezivanja kabla da bi namestio da sve radi. Pritom na motoroli se telefon previse grejao i bateriju bukvalno jede. Na HM5P nit se greje telefon, minimalno trosenje baterije, dovoljno je samo prikljuciti sve i slika je vec na tvu.

Ne znam kada si zadnji put koristio Motorolu, ali su poslednjim apdejtima ready for i moto conect poprilično unapredili korisničko iskustvo. Deljenje ekrana (opcija bez kabla) radi odlično, a telefon se ponaša kao žiroskopski daljinski (kao kod LG TV), tako da je možda i sam kabl postao nepotreban. Motorola ima DP 1.4, a ovaj Honor 1.2 i po meni je i dalje Motorola sa kompletnim rešenjem (ready for) uz Samsung dex nešto najbolje što postoji, a za ovu namenu.

Koristio zadnji put mozda pre godinu dana na motoroli, bar sam ja takvo iskustvo imao.

Jel postoji neki kršteni dialer koji šljaka na MagicOS, a koji podržava call recorder?

Zaboravih još nešto u vezi Benchmark-a - jedan predlog: manje vremena posvećujte u recenzijama izgledu telefona. Rastegnete ga nekad na 10 mon. Aman ljudi vidimo i sami kao telefon ozgleda. Da li je lep ili ružan stvar je ukusa. Posvetite više pažnju softveru, nekim specifičnostima koji svaki, ili većina proizvođača nudi, eventualnom bagovima...Sve to može da se vidi u sedam dana testiranja.
Joш један предлог - да направите неки тест за батерију.
Усмено препричавање теста је лепо, али би било згодно да се направи макар неки генерички тест или тест у реалном времену, нпр сурфовање, јутјуб, снимање, фотографије. Колико све то троши батерију.

Naravno očekivano. Kome da se javim za zalbu, iliti tuzbu, ima li ko iskustva sa tom zaštitom potorsaca?
A evo i link videa sta se desava sa telefonom.

Screenshot_20240127_191549_com.google.android.gm.jpg

S obzirom da se to dešava i posle factory restarta, mislim da je tebe najviše prevario prodavac. Nema šanse da nije znao za to, zato ga je i dao po dosta nižoj ceni. Nek te Ronaldinjo uputi na tog iz društva za zaštitu potrošača, ako nešto može da se izbori

S obzirom da se to dešava i posle factory restarta, mislim da je tebe najviše prevario prodavac. Nema šanse da nije znao za to, zato ga je i dao po dosta nižoj ceni. Nek te Ronaldinjo uputi na tog iz društva za zaštitu potrošača, ako nešto može da se izbori
Ako sam ja dobro ispratio, nakon reseta jedno vreme mu je radio telefon kako treba a onda kad je instalirao sve aplikacije koje koristi i prebacio slike, pocelo je ponovo da koci i pravi probleme? Ovo moze da znaci da neka aplikacija pravi problem jer ce i oni u servisu da urade reset bas iz tog razloga, da imaju cist fabricki sistem a onda testiraju, jer desava se da neka aplikacija pravi problem.

Ako je to slucaj tj da nakon reseta radi ok, uraditi reset, pa instalacija jedne po jedne aplikacije, testiras dan-dva pa instaliras sledecu aplikaciju. Necete verovati sta sve znaju ljudi instalirati na telefon i tu ne mislim na standarne aplikacije tipa Viber, Whatsapp i sl...

Ako to nije slucaj, onda je uvaljen pokvaren telefo, moguce da je problem u rom memoriji jer se problem desava kod snimanja sa kamerom kad se podaci upisuju na ROM memoriju.

Drugar,rado bih ga posavetova šta i gde,ali zaprerili admini banom ako se nastavi o toj temi.Ali ajde,neka se obrati Efektivi i društvu za zaštitu potrošaca u svom mestu.Dobice sve potrebne savete iz prve šta da radi.Ali kao što je pegazbre napisao,mozda mu neka app stvarno pravi problem pogotovu ako preko fon klona prebacuje podatke.A opet je i ta mogucnost da mu je uvaljen ferlerican model.

Nisam ni mislio ovde, nego na pm. Još je neko pisao da ima neke probleme. Kako vas generalno služi telefon, bilo je nekih apdejtova, kako radi sad? Zanima me da li će da počnu polako da ga zaboravljaju sad kad je izašao Magic6

Nisam ni mislio ovde, nego na pm. Još je neko pisao da ima neke probleme. Kako vas generalno služi telefon, bilo je nekih apdejtova, kako radi sad? Zanima me da li će da počnu polako da ga zaboravljaju sad kad je izašao Magic6
Mene brate,tel odlicno sluzii,nemam zamerke..Jedino što se ceka taj novi apdejt.A i Magic 8.Pa cemo videti šta to donosi...Nadam se neka poboljšanja za kameru.....Napisah coveku šta mislim da treba da radi...

Ako je placen znacajno ispod cene,ne vidim problem. Ako ne prihvate garanciju,sam neka nosi u servis.
Ali tu pre neka aplikacija pravi problem,ne moze telefon cas da radi kako treba,cas ne.

Ja planiram da ga uzmem, zato i pratim ovu temu. Sledeceg meseca bi trebalo da se obnavljaju ugovori u firmi sa Yettelom, nadam se da ce jos biti u ponudi.

Uuh, meni stize Honor magic 5 pro, za 3 dana. Kupio mi drugar u Kini, bas cu videti da li je njihov rom bolji od globalnog.

Prilozi

• 7a933d266d7889f2a5ea94aaceb2861d.jpg
    7a933d266d7889f2a5ea94aaceb2861d.jpg
    30.8 KB · Pregleda: 33
Nisam nista prebacivao, instalirao instagram, fb, viber, wa, i jos jednu dve apk i to je to.
Pisao sam da ću tako i uraditi da vidim hoce li opet bagovati.
Druga stvar telefon je svakako pod garancijom a ovaj sto je prodao za 670e ne znam jel ga mrzilo da to sve radi ili se sad menk dešava samo ja ne znam a nije ni bitno. Placen je po punoj cijeni, racun i garancija je tu, i radio sam reset sam 2 puta tako da me ne zanima vise. Pokušaću da dobijem novi uredjaj i to je to, ukoliko ne dobijem ide opet na oglase i to je to, kupicu Huawei p60 pro, naviknucu se valjda na te sve probleme sa google i dobro

Pa ako ti radi sve ok kad uradis hard reset (a pre nego sto krenes da instaliras svoje aplikacije, vracas podatke i sl) i da odneses u ovlasceni servis i oni to isto urade (resetuju ili flesuju zadnju verziju) i njima radi kako treba, nece ti dati dozvolu za novi uredjaj...osim ako ne postoji neki hardverski problem.

Reset, pa instalacija jedne po jedne aplikacije rucno, bez svlacenja sa google backup-a ili prebacivanja sa jednog na drugi telefon sam ja resio problem kod majke kad je imala usporenja i curenje baterije.

Pa ako ti radi sve ok kad uradis hard reset (a pre nego sto krenes da instaliras svoje aplikacije, vracas podatke i sl) i da odneses u ovlasceni servis i oni to isto urade (resetuju ili flesuju zadnju verziju) i njima radi kako treba, nece ti dati dozvolu za novi uredjaj...osim ako ne postoji neki hardverski problem.

Reset, pa instalacija jedne po jedne aplikacije rucno, bez svlacenja sa google backup-a ili prebacivanja sa jednog na drugi telefon sam ja resio problem kod majke kad je imala usporenja i curenje baterije.
Ja bih mu pre preporucio sa google backupa nego li da prebacuje sa telefona na telefon...Napisah mu za servis gore u komentaru i to je to.

Samo rucno instaliranje aplikacija, nikakav backup ili aplikacije za prebacivanje sa jednog na drugi telefon (pogotovo ako nisu od istog proizvodjaca), jedna po jedna pa pratiti posle koje nastaju problemi.

Sve je to ok, u svrhu testiranja telefona ali ljudi nije moguće da vi kada kupite nov telefon sve iznova instalirate i ne koristite neki softver za prebacivanje sa starog?

To je i meni palo na pamet, ali nisam znao kakvi su odnosi, pa nisam hteo da unosim zlu krv...

@ostali
Ma nema šanse da je do toga, telefon ima problem neki, sigurno. Eventualno da sačeka ovo nadolazeće veće ažuriranje, pa onda fabrički reset, pa da proba, ali ja prvi ne bih imao živce za to.

Obrati se Honoru sa video snimkom i svim što imaš, ako ni oni ne urade ništa, onda inspekcija. Predstavnik proizvodjača ako ima volju, može ovo valjano da reši, ukoliko ne, neko će morati, samo istraj...

Ako nemaš kome, meni je Promobi relativno blizu, mogu da odnesem i pokažem da uporede sa mojim na licu mesta, ukoliko žele. Ako nešto treba slobodno cimni na PM..

Samo rucno instaliranje aplikacija, nikakav backup ili aplikacije za prebacivanje sa jednog na drugi telefon (pogotovo ako nisu od istog proizvodjaca), jedna po jedna pa pratiti posle koje nastaju problemi.
Pa tako sam i uradio otprilike, i sta zastopa posle tipa WA? Ja ne vjerujem uopšte da ovo treba biti moguće sa ovakvim telefonom koji ovoliko košta, a bukvalno bez razloga ikakvog... Da sam nesto radio s njim ne znam ni ja sta pa ajde, ali ovako....
Vidjecu sutra sta ce odgovoriti, a obratiću se i Honoru sutra

Nazad
Vrh Dno