Amortizzer
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.06.2011
- Poena
- 575
Mislim da je cloud elegantnije rešenje, bez kabla i neuporedivo brže, ali ok...
Imao sam Magic 5 Pro,nista od tih problema nisam imao. Kamera perfektna,kakvo seckanje. Zoom perfektan. Da ga nisam polomio padom,imao bih ga jos ali nabavicu ga opet sigurno.E OVAKO DA SE UKLJUCIM NAKON NEKIH MJESEC DANA
Ranije sam pisao, kupio sam polovan, stvarno kao nov novcijat ni najmanje packice nema na sebi.
Garancija u gigatr. 05.2025. god. vlasnik ga je prodao jer navodno cesto mijenja telefone i uzima novije. Racun 139.000 placen, a ja polovan od njega kupio za 670e.
Znaci telefon sam na fabrička vratio kad sam kupio i uradio odmah phone clone sa mog huawei p20 pro, komplet sve aplikacije, galeriju muziku i podešavanja.
Znaci odmah po početku koristenja telefona sam osjetio da telefon ne ispunjava uslove, pisao sam ko je pratio nedavno za bateriju, odmah je to vece 30% otišlo sigurno.... Drugu stvar koju nisam naveo jer sam htio dati sansu telefonu, a cuo sam se i sa ovim sto mi je prodao telefon pa kaze telefon radi besprekorno nikakvih problema nije imao itd, te da ako sam radio phone clone na ovaj nacin koji sam uradio da to mozda zna na novom tel prebaciti konfiguracije neke ili neke viruse prenijeti bla bla....
Uglavnom problem je bio sto telefon nije uopšte brz tako, otvara viber, fb, instagram nakon nekih pola sekunde, ne onako eksplozivno i instant kako bi i trebao ovaj telefon. (A IMAO JE MOMENTE I KADA OTVORI SVE FUL INSTANT STVARNO ALI SAMO U NAVRATIMACNEKIM) Tel je na dinamičko 120hz!
Druga i glavna stvar je ta sto me ostavila u soku kada sam usao da vidim kameru i kada sam prebacio na portret mod, telefon toliko sjecka cak se i zaledi na momente i par slika koje uslikam ne uspiju se sačuvati uopšte... SOK I NEVJERICA...
Kontam nesto ajd tek sam clone odradio 60GB galerije itd mozda da ga restartujem da se sve poslozi... To i uradim medjutim ništa... Par dana koristim ma reko nema sta moram nesto uraditi povodom toga....
I tako uzmem javim se njemu, on kaže probaj bez phone clona i ajd eto uzmem uradim hard reset sve opet ispočetka, rucno instaliram sve i tad vidim da tel radi dobro, instant otvara sve ful, nema da pola sec cekam nakon klika da udje u viber i slično. I ajd reko odradicu sad samo phone clone ali samo galeriju da prebacim, ništa ostim toga... Odradim to i pocnem dalje koristiti tel i vidim idalje nije to to sve do juce dok mi nije doslo da ga slupam doslovno, telefon u video kada udjem 4k nije u stanju da se pomjeri doslovno video sjecka po sekund dva se zaledi i onda nakon 6 7 sekundi totaono se zaledi ekran ustopa totalno!!!
Baterija ko baterija dan možda moze izdrzati ako ne igram Call of duty, njega jedino imam instalirano od zahtjevnih apk, ovo ostalo instagram, fb, viber itd standardno....
Znaci ne znam sta je s telefonom, jos uvijek ne znam hocu slati u gigatron s garancijom ili da opet hard reset uradim i da ne radim apsolutno phone clone cak ni galerije ako je to uopšte moguce da zbgo toga stopa ili prenese fazon virus neki.... A druga stvar obrisao sam svu galeriju drugi put kad sam vidio da radi telefon isto kao i prvi put.. Tako da tesko da moze biti do toga..
Da li cu ga prodati i ja ili da mu dam jos jednu šansu ili da saljem njima jer je pod garancijom... Nisam pametan..
Juce mi je azuriran novi softver i dzaba opet se nije nista popravilo, telefon katastrofa...
Pa ako bude tako, ima garancija pa ce na servis i eto.. Trazicu drugiPre će biti da je prodavac imao problem sa telefonom i da ga je iz tog razloga i utopio za ovaj novac.
To i planiram, tako cu uraditi veceras kad dodjem kućiMoguce da clone pravi problem ali uradi skroz reset bez clonea. Koristi jedno 3-4 dana intezivno pa nam javi. Najmanji je problem poslati ga na servis i traziti drugi. Kopiraj galeriju na komp za svaki slucaj. Moj savet
Druze,imao sam i ja ultru 23 i uporedjivao,pa da ti ne pišem 24 casovnu poruku ovde pa da vidiš koliko je ovaj fluidniji i bolje kamere ima od ultre.Ni mililistotinku se ne kajem što sam je zamenio za ovaj.A za tvoj problem sa telefonom,nemoj da si lud da ga daš na reklamaciju jer ces da se nacekaš bato i pitanje je da li ce da ti daju nov.Imam iskustva sa time,veruj mi.A uradiš factory i prebaciš na google photos sve ti ostaje na cloudy...Jednostavnije i bezbolnije resenje.Ovako ces da se nerviraš zbog servisa jer te ceka takva vožnja da ima da ti presedne dan kada si ga dao na servis.Verovatno je taj koji ti ga je uvalio,hteo da se resi telefona.I toliko....Sta me sad tjeras da snimam uporedno i s23 pa da ti ja kazem ko se blamira poslije toga?? Ako pišem 10 min kilometarsku poruku o ovom znaci pisem je jer je tako i snimicu video o istom tako da kad pogledaš to poslije vidjeces onda realnost, ako ti ovo vec nije realno dovoljno
A zašto je taj što mu ga je uvalio hteo da se reši ovako dobrog telefona?Druze,imao sam i ja ultru 23 i uporedjivao,pa da ti ne pišem 24 casovnu poruku ovde pa da vidiš koliko je ovaj fluidniji i bolje kamere ima od ultre.Ni mililistotinku se ne kajem što sam je zamenio za ovaj.A za tvoj problem sa telefonom,nemoj da si lud da ga daš na reklamaciju jer ces da se nacekaš bato i pitanje je da li ce da ti daju nov.Imam iskustva sa time,veruj mi.A uradiš factory i prebaciš na google photos sve ti ostaje na cloudy...Jednostavnije i bezbolnije resenje.Ovako ces da se nerviraš zbog servisa jer te ceka takva vožnja da ima da ti presedne dan kada si ga dao na servis.Verovatno je taj koji ti ga je uvalio,hteo da se resi telefona.I toliko....
To je vec pitanje za tog koji mu ga je uvalio.Ako vec covek ima ovakvih problema.....🤷A zašto je taj što mu ga je uvalio hteo da se reši ovako dobrog telefona?![]()
Bre ne znam šta da ti kežem...Sam odluci.Možda ne budeš imao iskustva kao ja...Ali to onda znaci da mu ni drugi factory reset nece pomoci, i da ne stopa i baguje jer je oreko phone clone prebačena galerija. Sto znaci ne gine mi poslati ga i traziti novi telefon... Ili da ga prodam i to je to, kupim huawei p60 pro koji sam i mislio kupiti ali eto nakon 5 godina korištenja huawei p20 pro uzeo sam ovaj zbog google servisa i veće memorije...
Moguce je da clone stvarno pravi problem,pa si pokupio nešto...Uradi reset bez clonaBre ne znam šta da ti kežem...Sam odluci.Možda ne budeš imao iskustva kao ja...
Probaj ono sto sam ti napisao, nista ne gubis. Znaci nemoj da cloniras, nemoj slike da prebacujes, kao sa ti je prvi tel, testiraj ga, prodje koji dan pa javi. Inace na zamenu sam ja cekao 2nedelje, kupljen preko mts-a. Nije nesto predugoAli to onda znaci da mu ni drugi factory reset nece pomoci, i da ne stopa i baguje jer je oreko phone clone prebačena galerija. Sto znaci ne gine mi poslati ga i traziti novi telefon... Ili da ga prodam i to je to, kupim huawei p60 pro koji sam i mislio kupiti ali eto nakon 5 godina korištenja huawei p20 pro uzeo sam ovaj zbog google servisa i veće memorije...
Ako je Promobi iznegavati ih u širokom luku.Provereno.Bolje idi u Begram.Ovi iz Promobija su katastrofa.Ne znam tačno ko je zvanični servis za Honor, ali mi se čini da je Promobi. Koliko znam, oni za 700 dinara rade samo dijagnostiku bez ikakvog servisiranja ili zamene (bar je tako bilo prošle godine). Da sam ja na tvom mestu ja bih:
1. Uradio factory reset bez ikakvog backupa ili restore-a ( fotke prebaci kablom ili preko Google photosa , kako hoćeš, ja sam rekao šta mislim o tome)
2. Ako ne valja i dalje odneo na dijagnostiku
3. Ako i oni ne vide ništa a telefon i dalje ne radi kako treba ostavio ga na servis, ipak si ga platio u pola cene pa da se ne bace pare
Ne možeš ni da zamisliš koliko imam suprotno iskustvo. ProMobi jednom, Begram 5 puta (bili servis za HTC). Kada sam ga konačno promenio, bukvalno sam gledao da bude brend kojem je servis ProMobi. Vrhunac je bio, nakon treće zamene baterije, polu-zalepljen poklopac baterije, da bi nakon novog vraćanja (sve se dešava kod jednog operatera), zeznuli vibraciju, tj. očigledno nije baš motor na svom mestu ili nije stavljen kako treba, ali tada sam već imao Huawei Nova 5T. Njemu sam zamenio bateriju nakon 3 godine, kao novog su mi vratili, sa sve leđima koje je menjao lokalni servis (jer Huawei naplaćuje 50 EUR a ja našao original za 15) i koji nije odradio posao kako treba - popravio ProMobi.Ako je Promobi iznegavati ih u širokom luku.Provereno.Bolje idi u Begram.Ovi iz Promobija su katastrofa.
Dajem + za ovo sto si rekao za Promobi. Ne rade bas posao kako valja, lose iskustvo imao prvi put dok nisam pripretio.Ako je Promobi iznegavati ih u širokom luku.Provereno.Bolje idi u Begram.Ovi iz Promobija su katastrofa.
E,vidiš meni nije prvi put,vec treci sa promobijem i nemam nameru ikada više sa njima posao da imam.Jednom sam im zapretio sa inspekcijom i društvom za zaštiti potrošaca i dali su mi nov tel,jer se vrtela prica izmedju A1 i promobija dok mi prijatelj iz društva za zaštitu potrošaca nije rekao šta da radim i ja tako uradim i dali mi nov neotpakovan poco f3,jer nije prrošlo ni mesec dana ovaj zabo i nije mogao da se upali,pa se u toku dana opet upalio pa opet takNe možeš ni da zamisliš koliko imam suprotno iskustvo. ProMobi jednom, Begram 5 puta (bili servis za HTC). Kada sam ga konačno promenio, bukvalno sam gledao da bude brend kojem je servis ProMobi. Vrhunac je bio, nakon treće zamene baterije, polu-zalepljen poklopac baterije, da bi nakon novog vraćanja (sve se dešava kod jednog operatera), zeznuli vibraciju, tj. očigledno nije baš motor na svom mestu ili nije stavljen kako treba, ali tada sam već imao Huawei Nova 5T. Njemu sam zamenio bateriju nakon 3 godine, kao novog su mi vratili, sa sve leđima koje je menjao lokalni servis (jer Huawei naplaćuje 50 EUR a ja našao original za 15) i koji nije odradio posao kako treba - popravio ProMobi.
Isti slucaj i kod mene samo tri puta tako...Dajem + za ovo sto si rekao za Promobi. Ne rade bas posao kako valja, lose iskustvo imao prvi put dok nisam pripretio.
Telefon je iz srb gigatron (novi sad) kolega mi ide cesto tamo moze odnijeti kad god, evo sad radi brze i bolje nakon reseta... Ovih dana cu vidjeti, a kupljen je 27.5.2023. I ima 2 god garanciju.Portret mode je uvek specifican, jer ima zadatak da bluruje pozadinu.. Ali sad sa nešto secka ili ostalo, mislim da ti telefon neispravan.
Ako je zakon u BiH kao u SRB, nosi ga što pre u servis, ukoliko nije prošlo više od 6 meseci od kupovine imaćeš mogućnost da zahtevaš zamenu uredjaja.
Bukvalno svaku stvar koju si naveo, ja na svom telefonu nemam kao problem. Sa očekivanjima od baterije ne znam šta da kažem, to je individualno poprilično, ali ne znam sa kojim telefonom treba da ga poredis pa da kažeš da je baterija ništa spektakularno. Ako imaš očekivanja da će trajati 2 dana, a visiš na soc mrežama i igraš CoD onda mnogo očekuješ...
Ovo ti ne pričam da ti kažem kako ti izmišljaš ili da te nešto ubeđenjem, već ti skrecem pažnju da dok nije kasno reklamiraš telefon, jer jednostavno to sve opisano, ne odgovara iskustvu kakvo treba da imaš sa ovim telefonom.
Da, evo 2h picim po njemu osjetno bolje radi...Čekaj, jel sam te dobro razumeo da sad posle factory restarta radi bolje?
Probaj da iskljucis bokeh mod na portretu pa vidi da li ima razlike. kada je ukljucen bokeh ima malo zdrsku dok izdvoji subjekt koji je u prvom planu a pogotovo ako se fotografise u uslovima gde je slabo svetlo. probaj negde van po danu.Da, evo 2h picim po njemu osjetno bolje radi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari