Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Ako se secate, do nedavno je huawei imao na mate serije porshe dizajn, sad to uzima honor. Znam da nije tema, dal kad smo kod rasprave, da potvrdimo da je huawei za Evropu = Honor
Magic serija je, izuzev prva dva, pandan Huawei Mate seriji. Apsolutno nije slučajno da se foldable serije kod Huaweia zove takodje Mate a kod Honora Magic.

Magic 3 je isto što i Mate 40, samo sa SD888 jer je izašao nakon bana HiSiliconu, pa su čuvali Kirine za Huawei brand.

Screenshot_20231205_202055.jpg

Čudna situacija, ali oduvek je Honor bio skoro isti kao Huawei ali zbog "value" otpala bi neka funkcija..

Tako da je ovo Huawei Mate, for all purposes..

Magic serija je, izuzev prva dva, pandan Huawei Mate seriji. Apsolutno nije slučajno da se foldable serije kod Huaweia zove takodje Mate a kod Honora Magic.

Magic 3 je isto što i Mate 40, samo sa SD888 jer je izašao nakon bana HiSiliconu, pa su čuvali Kirine za Huawei brand.

Pogledajte prilog 416993

Čudna situacija, ali oduvek je Honor bio skoro isti kao Huawei ali zbog "value" otpala bi neka funkcija..

Tako da je ovo Huawei Mate, for all purposeMažžž
Mate 40 pro je izasao sa kirin 9000 5g procesorom i to je bio zadnji Huawei sa tim procesorom.Dok je p30 izasao sa Kirin 980,dok je p40 pro izasao sa Kirin 990 5g.To su zadnje serije sa Kirin procesorom.A koliko sam citao iduce god opet izlaze sa Kirinim ali valjda neka 12nnm izrada uprkos sankcijama.Kako?Nemam pojma,samo znam da su Ameri odlepili zbog toga.No videcemo šta ce biti.

Poslednja izmena:
Mate 40 pro je izasao sa kirin 9000 5g procesorom i to je bio zadnji Huawei sa tim procesorom.Dok je p30 izasao sa Kirin 980,dok je p40 pro izasao sa Kirin 990 5g.To su zadnje serije sa Kirin procesorom.A koliko sam citao iduce god opet izlaze sa Kirinim ali valjda neka 12nnm izrada uprkos sankcijama.Kako?Nemam pojma,samo znam da su Ameri odlepili zbog toga.No videcemo šta ce biti.
Druže, pa gde ti živiš?? :) Huawei Mate 60 je već mesecima na tržištu, sa Kirinom 9000s :)

Screenshot_20231205_230642.jpgScreenshot_20231205_230712.jpg

Nije moguce koristiti Huawei ID, kao Honor ID?

Imam pretplatu za Huawei-u za Cloud, bezveze, ako ne moze..

Čestitke novim korisnicima.
Danas odem u tržni centar i krenuse da mi iskaču slike slušalica, razni modeli sa pitanjem hoću li da se konektujem

@ProMaster to i mene zanima, ali mislim da ne moze. Ne znam zasto mi na Huawei uredjaju prikazuje broj predjenih koraka kad "probudim" ekran iako nisam pokrenuo Health apk, niti je povezan na internet, a na Honor M5L to nemam...bas se ne razumem u tu tehnologiju, ***.

Jos jedan razlog zasto bi neko se opredelio za HM5P model, ima ga Don Marko Jack Boss, dakle telefon je sertifikovano premium💪

Episode 5 Reaction GIF by The Office

Hahaha ne vidi se na tom klipu specificno ali ima gde ga oslovljava kao INVESTICIJU, a sto je najcrnje nije ni sponzorisan klip :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Koristim HM5P vec par meseci, jos ni jednu zamerku nisam nasao, zelena boja je bas top, dizajn meni skroz simpatican, navikao se na pilulu brzo. Baterija je sve bolja i bolja, kamera je skroz okej. A nemam ni problem sa grejanjem sta god mu radio

Zna li neko kada izlazi Magic OS 8? Takodje kada stize Android 14? Prica li se sta? :)

U beta fazi je testiranja. Magic os 8 je baziran na android 14. Za mesec, dva ga cenim da će doci

Uh, bas su spori. Negde sam procitao da ce beta testiranja krenuti 14.12. Znaci cekacemo januar, februar. Rekoh da vidim ima li ko nekih svezih vesti :)

Nije da cekam kako bih dobio ne znam sta. Samo me zanima, sobzirom da sam sa Samsunga koji uveliko fura A14 presao na Magic 5 pro.
Svakako je korisno znati kada da ocekujemo update, a ako neko ima sveze informacije da to i podeli ;)

Nije da cekam kako bih dobio ne znam sta. Samo me zanima, sobzirom da sam sa Samsunga koji uveliko fura A14 presao na Magic 5 pro.
Svakako je korisno znati kada da ocekujemo update, a ako neko ima sveze informacije da to i podeli ;)
Nije toliko revnosan, honor u odnosu na Samsung. Klinac imao 10 tak meseci magic 5 lite, koji je bio na a11, dok su svi vec imali A13.

Sto se tice korisnika, android update na 14 neće doneti nešto epohalno
Opet 100 podešavanja za privatnost, fontovi, systemski health connect za satove, etc.
Ništa epohalno ne fali na 13ici
Mene vise zanima magic OS 8, da se malo skin i launcher upeglaju.

Jedino što donosi 14ica jeste zabrana instaliranja starijih appova, ispod android 5.1 ništa neće moći da se instalira, što je i dobra odluka.
Što znači, da appovi ovi kineski za snimanje razgovora verovatno neće raditi na 14ici, ne vezano za brend (samsung, xiaomi, honor), jer većina targetira stari SDK, gde ne postoje restrikcije kao na novijim androidima...

Sto se tice korisnika, android update na 14 neće doneti nešto epohalno
Opet 100 podešavanja za privatnost, fontovi, systemski health connect za satove, etc.
Ništa epohalno ne fali na 13ici
Mene vise zanima magic OS 8, da se malo skin i launcher upeglaju.

Jedino što donosi 14ica jeste zabrana instaliranja starijih appova, ispod android 5.1 ništa neće moći da se instalira, što je i dobra odluka.
Što znači, da appovi ovi kineski za snimanje razgovora verovatno neće raditi na 14ici, ne vezano za brend (samsung, xiaomi, honor), jer većina targetira stari SDK, gde ne postoje restrikcije kao na novijim androidima...
Nije baš tako. Bar na Pixel 7 Pro, baterija je nebo i zemlja u odnosu na android 13, sistem je znatno fluidniji + pregršt novih opcija i funkcija.

Pixelu SOC proizvodi Samsung, tu će uvek baterija da bude problem. :)
Ako gledamo iz ugla pixela da, možda ćeš videti poboljšanja, ali to je samo iz razloga jer je pixel klot android, pa svaki novi os update donosi nešto novo.

.

Kod drugih proizvođača to nije slučaj, jer većina ima heavy skinove i modifikacije android sistema, gde donose dodatne funkcije koje sam OS nema.

Recimo, Samsung je imao opciju da pokreneš 2 app i da podele ekran godinama pre nego što je to došlo kao nova funkcija android sistema

Honor je zreliji telefon, baterija mi bukvalno traje 2 dana, ima Snapdragon, fluidnost nikada nije problem, tako da ne očekujem 14icu kao update, više me zanima magic os 8 i kako će to izgledati.

Vrh Dno