Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Ženi sam poklonio moj HONOR Magic 5 pro pošto sam pre par meseci sebi uzeo Magic 6 pro.
Celo veče pokušavam da sa HUAWEI P40 pro prebacim beleške na Magic 5 pro. Ne mogu da nađem rešenje kako da to uradim... U P40 pro ima mnooogooo beleški i bitno joj je da to sačuva i da joj to i u HONOR-u bude u beleškama. Jel ima neko neki predlog?
Za takve stvari najbolja app je COLOR note beleške, prijava ide preko Google, i rešeno sve.

Probajte da skinete apk beleske negde sam nasao link.
Zatim moze preko bluetooth da se podele beleske sa Huawei na Honor.
Posle toga je potrebno te sve beleske prebaciti u google beleske ili honor beleske, radi lakse sihronizacije.
Ima jos jedan nacin, a to je da se skine na Huawei telefon google keep beleske, i onda da se sve rucno kopiraju.
Kad se zavrsi to, odradi se sinhronizacija beleski sa google nalogom (zaboravio sam da li moze Huawei da odradi tu sinhronizaciju)
I onda na novom Honor uredjaju se instalira ista apk beleski, prijavi se google nalog i beleske se pojave
Rešio sam sve preko Google Keep, ali poprilično peške - belešku po belešku. Odlučio sam se za njega jer Google Keep sve sinhronizuje sa cloudom i računao sam da će mi posle biti mnogo lakše i kada budem prelazio na neki sledeći telefon. Nisam uspeo ni na jedan drugi način. U svakom slučaju, PUNO HVALA!

Druze, molim te, kad se malo bolje "upoznas" sa novim telefonom, da nam ostavis ovde tvoje utiske. Upravo i sam razmisljam da li da ucinim isto. Naime, mogu sada u Kini da uzmem nov magic 6 pro, 16/512gb verzija, za nekih cca 650e, na akciji u oficijelnoj radnji. Drugar mi dolazi krajem januara, tako da imam jos vremena da razmislim, a nadam se, do tada, da ces i ti reci koju rec o 6 pro. Hvala unapred.
Ja sam stari ljubitelj HUAWEI telefona. Mnogo sam ih imao od P7 pa na dalje. Dugo sam se borio sa alternativama vezanim za google servise. Međutim, kada smo poslovno obnavljali ugovor u YETTEL-u, nisu imali ništa od HUAWEI flagship telefona u ponudi i prešao sam na HONOR. Iskreno, sit sam se odmorio jer sam poslovno baš vezan za GOOGLE DRIVE i GMAIL. Lično sam oduševljem i Magic 5 pro i Magic 6 pro telefonom. Jednostavno, odlični su. Nikad nisam imao laganiji prelaz sa telefona na telefon jer kada sam ih na početku povezao kablom, za sat-dva je sve bilo prebačeno, pa čak i raspored ikonica i sve je odmah radilo. Jedino servisi vazani za banku i sl. koje moraš da aktiviraš kad god menjaš telefon su mi uzeli 20 minuta vremena. To mi je odgovaralo jer nemam puno slobodnog vremena. Sa druge strane, to me je uspavalo da ni posle 2 meseca korišćenja HONOR Magic 6 pro još uvek nisam pročačkao sve njegove funkcije i razlike u odnosu na Magic 5 pro. Po meni je ovo telefon sa ubedljivo najboljim odnosom uložemo-dobijeno. Kupio sam 100W punjač za njega i bateriju napuni za 40-45 minuta. A baterija ima odličnu autonomiju. Ono što vidim da je drugačije u odnosu na baterije koje su do ovog modela korsitili je to što telefon radi i kad je baterija na 1%. Iskustva sa prethodnim telefonima iz HUAWEI - HONOR serije je da već na 3% računaš da nemaš bateriju i telefon sa gasi.
Kamera je odlična - baš odlična. Volim fotografiju i puno mi znači odlična kamera na telefonu. Sve radi fluidno. S vremena na vreme se pojavi po koji bug, ali je to poprilično retko i može se zanemariti - obično se rešava tako što se ugasi i ponovo pokrene aplikacija (ne ceo telefon).
Mane...
Zvučnik, odn. slušalica... Definitivno je malo tiša slušalica i po meni ne baš na najbolje mesto pozicionirana. Šta hoću da kažem? Sagovornika ubedljivo najbolje čuješ kada ti je sredina gornje ivice telefona na sredini ušne duplje. Tu je sve ok. Ali kada se nalaziš u nekom bučnom okruženju, ti bi da eliminišeš spoljne zvukove tako što ćeš celu ušnu duplju da prekriješ, ali u tom slučaju slušalica ostaje mimo ušne duplje i imaš problem da čuješ sagovornika. Ako postaviš slišalicu na sredinu ušne duplje gde sagovornika najbolje čuješ, gornja polovina ušne duplje prima spoljnu buku koja te ometa da sagovornika čuješ kako treba. Ja ne znam da li je to samo problem sa mnom ili su to i drugo primetili.
Da li da kupiš telefon?
Cena za koju možeš da ga dobiješ je odlična. Svakako ne možeš pogrešiti.
Da li je 6 revolucija u odnosu na 5 - po meni nije. Jeste bolji, ali ne toliko. U firmi dobijam nov telefon na svake 2 godine, pa sam to iskoristio. Nisu mogli da mi ponude V3, a njega sam baš pikirao. Po meni treba razmisliti i raspitati se o Magic 7 pro. Nisam stigao mnogo da pročitam o njemu, kao ni o njegovoj ceni.

Poslednja izmena:
Super. Jesi instalirao?
Ja neću da žurim. Verovatno na njemu ne radi call recorder a trenutno mi treba

Stizu AI funkcije? Javi utiske ako budes instalirao.

Na Honorovom sajtu ima sve objasnjeno sta sve dolazi sa Magic OS9. Mozes baciti pogled pa isprobati. Video sam da ima neka funkcija koja prepoznaje da li je video AI, tjs razotkriva. Bas me zanima da li ce dobro raditi.
Svakako kada malo istestiras javi utiske.
Hvala na odgovoru.

Authentic, Natural i Vibrant samo to vidim ili ne umem da nađem još uvek.

Na sajtu nisam pronasao da MagicOS 9.0 donosi nove portret modove. A sto se tice performansi navodno su unapredjene.

Zbog duge ekspozicije cu skunuti update. To mi je bas falilo da Huawei modela.
Moze, ali u Pro modu da se setuje.
Ja bih samo da uperim i otkinem a ne da podešavam. Posle bude kasno dok podesim

Instalirao i ja. Počelo je da me nervira što je zastao na Sep 2024 patchu, tako da je prvo preuzeo Dec 2024 (.181) i onda sam od sebe stigao MagicOS9.
Rešen problem sa nekim animacijama, ali nije rešen problem sa zvukom. Kamera dobila profile.

Ne radi više Call Recorder, tako da što se toga tiče, teška priča.

Videćemo baterija ali za sada deluje isto.

Evo upravo sam pokusao i ja sa Nemackom esim i takodje mi je samo dosao decembarski patch. Stavio sam i u Honor aplikaciji drzavu/region Nemacka ali sem tog decembarskog patcha nista ne dobijam.

Kapiram, meni je to nebitno.
Čekam kako će se kod vas pokazati novi sistem pa da ubacujem
Ako ti je Call Recorder nebitan, predji slobodno, lepe su ove animacije, sve izgleda kao HarmonyOS, baterija ista, ima dosta grafičkih promena svuda po sistemu, sad osim SoC-a je doveden na nivo Magic 6 Pro-a.

Evo upravo sam uspeo instalirati. Nista drugacije nisam radio, sve isto kao i danas. Izgleda je mrezaa tjs internet bio bagovit, ne znam.
Ovako na prvu cudno mi je malo, kao da su neke animacije usporene (nije telefon sporiji nego animacije).
Cackacu ga malo u narednim danima pa cu javiti svoje utiske. Ja licno ne koristim call recorder pa mi ne igra neku ulogu. Najvise me zanima kako ce se baterija pokazati i da li ima bitnih promena u kameri. Mada ovako na prvu izgleda manje vise sve isto. Ove AI funkcije koje sam upravo probao rade ok, sta znam. Nisam nesto specijalno odusevljen ali sam zahvalan sto nam je Honor omogucio iste.

Ako ti je Call Recorder nebitan, predji slobodno, lepe su ove animacije, sve izgleda kao HarmonyOS, baterija ista, ima dosta grafičkih promena svuda po sistemu, sad osim SoC-a je doveden na nivo Magic 6 Pro-a.
Nije da nemogu bez njega ali mi se ne žuri.
Jedino bih uradio update zbog kamere.
Sačekaću kad stigne regularno kod nas

Prilozi

• Screenshot_20250127_012658_com_facebook_katana_ImmersiveActivity.jpg
    Screenshot_20250127_012658_com_facebook_katana_ImmersiveActivity.jpg
    82.3 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20250127_012711_com_facebook_katana_ImmersiveActivity.jpg
    Screenshot_20250127_012711_com_facebook_katana_ImmersiveActivity.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20250127_013011_com_facebook_katana_ImmersiveActivity.jpg
    Screenshot_20250127_013011_com_facebook_katana_ImmersiveActivity.jpg
    61.6 KB · Pregleda: 20
1000035574.jpg

Evo malopre, neki performance update, nisam siguran o čemu se radi, problema ovde možda i ima ali to nisu performanse :)

meni je 133 verzija stigla kao 9.0 apdejt. nista posle toga. tel radi normalno, sve ok.

Nazad
Vrh Dno