Šta je novo?

Honor Magic 5 Lite

stevan10

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poena
595
Moja oprema  
Mobilni telefon
Moto Edge 40
Pametni uređaji
Amazfit GTR 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
IMG_1168.png
Od skora dostupan i kod nas u Srbiji, kako kod operatera tako i u našim poznatijim radnjama. Hvaljen ekran i baterija na raznim recenzijama, kamere malo slabije. Obzirom da nisam pronašao temu a da se dosta spominje ovaj telefon, molio bij one koji su ga već kupili da nam ga malo bliže predstave i kakva iskustva imaju s njim...možda i neko poređenje sa nekim telefonima koje su koristili.

Ako moze admin da prebaci temu među ostale proizvođače...

Kupio sam ga pre nedelju dana. Ko je čitao recenzije zna o kakvom telefonu se radi. Potvrđujem moćnu bateriju, ekran je takođe dobar. Lagan je, skoro nisam imao telefon da mi ovako odgovara u ruci. Dete od komšije ga zgrabilo sa stola i bacilo na pod ( laminat), nema nikakva oštećenja. Retko igram igrice, uglavnom šah na chees.com tako da ne znam kako se tu ponaša. Kamera je onako, nit smrdi nit miriše. Platio sam 29000.

Kakav je zvuk prilikom razgovora? Jel ima neke razlike po klasama(npr u poredjenju sa 5 pro verzijom ili neki samsung/iphone flagship) ili je to sve isto?

Razgovor je normalan, jasno čujem sagovornika a kakav je u odnosu na pro i ostale navedene, ne znam.

Zaboravio sam da napomenem, nekoliko dana sam pretraživao ponudu telefona. Sada sam 100% siguran da za plaćenu cenu ( 29.000 10 rata, čekovi) ne može bolji da se nađe.

I ja planiram kupovinu, pa me zanima koji punjač/adapter koristite?

Isti takav sam kupio sebi u servisu telefona u Valjevu. U poznatim prodavnicama opreme nema. Nejjači je bio 25W.
Ispravka, moj je Honor.
IMG_20230826_100707.jpg

Poslednja izmena:
Овај мој је од 66 вати и пуни га максималном брзином од 40 или 45 (колико је већ макс. за њега).

Malopre sam pazario 8/256 u zelenoj boji, 30000 u Tehnomediji sa 2god garancije. Kad sam ga upalio bio je na 40% baterije, stavio kabl na neki stari punjač sa tri ulaza (piše 5v -3.4a, to je valjda 17w?) i za sat vremena je napunio na 90%. Video sam da je adekvatan punjač od 40w, ali pošto mi nije veoma bitna brzina punjenja mogu li da ostanem na ovom slabijem (da li šta smeta bateriji)?

I drugo, ima li preporuka za zaštitu (maska, staklo-folija)?

Za bateriju nisam kompetentan a folija, maska, staklo...
meni ne kliza u ruci kao prethodni telefoni.

Konačno sam ga aktivirao i još uvek se upoznajemo... Kad stigne poruka za propuštene pozive, ne mogu da kliknem na brojeve da vidim ima li ih u imeniku?

Rešio uz pomoć aplikacije chomp sms... još kad bi imala neka za osvetljenje za obaveštenja (pr poziv, poruka, viber, punjenje)?

I drugo, ima li preporuka za zaštitu (maska, staklo-folija)?
Još jednom da sam sebi odgovorim pošto izgleda nema mnogo vlasnika ovog modela... U radnji su mi rekli da mi ne treba ni hidrofolija ni staklo jer već ima dobru fabričku foliju. Za "ledja" sam ipak uzeo običan providan silikon.

IMG_20230915_153003.jpg

Jutros od 7 do podneva nije skinuo ni 1% baterije!!! Imao sam 5,6 poziva i malo surfa, neverovatna baterija ili bag neki. Uglavnom ne bi da oslabim bateriju, pa zato pitam dal' je pouzdan ovaj punjač ili da kupujem neki markirani za 2000din?

Ako smem, ja bih ti savetovao da kupiš kombinovani Honor punjač koji podržava 40w za Magic ali može i 66w a za godinu dve možda promeniš telefon.
Kod baterije i potrošnje sam zapazio da u danu kada ne koristim Chrome, potrošnje skoro da nema. X, YT, Šah, pozivi itd, sve to zbirno manje crpi bateriju od njega. Zašto je tako ne znam ali znam da ću Chrome menjati za neki drugi pretraživač

Našao sam Huawei adapter 40w za 10e, samo sad ne znam da li mi treba 😄

Što slabija struja punjenja to manje zagrevanje baterije, što rezultuje sporijom degradacijom iste.
U prevodu, vise ces sačuvati bat puneci je punjačem od 15W.
Nisam do sada koristio super brzo punjenje pa nisam ni razmišljao šta i kako, več utakni i rokaj. Kada sam pročitao ovo tvoje, malo sam guglao i dobio potvrdu da si u pravu. Sad sam završio punjenje sa starim punjačem. Jeste sporo ali je telefon hladan dok je sa super brzim punjenjem bio znatno zagrejan. Od danas samo u hitnim situacijama idem na super brzo punjenje.

I ja ću onda da uštedim neku paricu 😄 Sinoć za nepuna dva sata 10-90%, i nije se nimalo zagrejao.

Ako drugi pretraživač troši manje, javljaj da se menja Chrome. A za aplikaciju osvetljenja notifikacija, rekoše da nema pouzdane, i taj nedostatak (ako se može tako reći) je jedini kod ovog telefona za mene. Neki su pričali da je i kamera lošija, ali je ne koristim puno pa mi ne smeta.

Nije mi namera da podižem temu, jednostavno ni nakon dva meseca korišćenja još ne mogu da se naviknem na činjenicu da je baterija fenomenalna i da nema potrebe pratiti nivo napunjenosti

Jesi li menjao Chrome? I ja sam za sad veoma zadovoljan sa telefonom..

Nisam menjao, samo sam za par sajtova koje često čitam ubacio njihove aplikacije i to je to.

Јуче мајици искочило то, она деинсталирала али и мене је збунило шта је то било...
IMG-20231028-WA0001.jpg

Svima se to dešava u proteklih dan-dva. Sve ok.

Nisam siguran, mislim da je false positive, al videćemo... Za sad sam ostavio.

Nazad
Vrh Dno