Šta je novo?

Honor 400 (pro)

• Začetnik teme Začetnik teme mlax37
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Smatram da samsung ipak ima kompletniji kamera sistem u odnosu na taj redmi, al to nije tema, nego nekom usporedbom sa običnim honorom 400 nisam primetio da pravi bolje fotke u većini slučajeva u odnosu na a54, a koliko znam i pro verzija deli istu glavnu kameru sa običnim 400 pa onda tu ne očekujem neku razliku. Šta znam, cena trenutna za h400 pro nije loša, ali sam nekako očekivao više možda od te kamere.

Honor (oba modela) koriste Samsung isocell HP3 senzor velicine 1/1.4" a A54 najverovatnije Sony IMX766 velicine 1/1.56". Za pocetak u fotografiji vazi sto veci senzor, vise svetlosti, a samim tim i potencijalna mogucnost za kvalitetniju sliku. Karakteristike oba senzora mogu da se nadju na netu da ne pisem. Ono gde Sony senzor prednjaci je velicina piksela pa bolje hvata svetlo u losijim svetlosnim uslovima. Sa druge strane kod HP3 senzora kvalitet slike dosta zavisi od softverske obrade pa tu dolazi do izrazaja snaga procesora, slika na slabijem telefonu sa istim senzorom moze da bude losija. Sony senzor se uglavnom koristi u mid range telefonima, a HP3 u upper mid range. Ovaj senzor se ugradjuje i u Honor 200pro, Honor 90/90pro. Inace kvalitet zavisi i od optike, ali dzaba dobra optika kad je los senzor.

Ovde ima otvorena galerija slika korisnika na google drive-u pa moze da se pogleda kakve slike pravi.

Pre 2 godine sam koristio Samsung A seriju telefona, iskreno ni na jednom Samsung modelu iz te serije slike nisu bile kao na nekim drugim modelima ostalih proizvodjaca.
Tad sam stekao utisak da Samsung mnogo zapostavlja ostale modele sem S i F serije sto se tice fotografija.
Mozda se to do sad promenilo, ali po meni se ostali proizvodjaci vise trude u srednjem segmentu od Samsunga.

Nije bas tako, A52 je bio telefon koji je imao jednu od najboljih kamera u mid range-u, pri cemu je ovaj model zacetnik OIS-a u ovom segmentu (zajedno sa Nord-om), do tada je opticka stabilizacija slike bila rezervisana uglavnom za flagship modele.

Pre 2 godine sam koristio Samsung A seriju telefona, iskreno ni na jednom Samsung modelu iz te serije slike nisu bile kao na nekim drugim modelima ostalih proizvodjaca.
Tad sam stekao utisak da Samsung mnogo zapostavlja ostale modele sem S i F serije sto se tice fotografija.
Mozda se to do sad promenilo, ali po meni se ostali proizvodjaci vise trude u srednjem segmentu od Samsunga.
Ma naravno..
Ovome bih još samo dodao to, da svaki proizvođač vodi računa o tome da telefon slučajno ne ugrozi viši cenovni rang.
Po meni, ključno 'obuzdavanje kvaliteta' telefona se odavno više ne vrši kroz hardver.
Ključna reč za fotke je ISP.
Uostalom, nismo li svedoci nebrojenih slučajeva 'obogaljivanja' već kroz naredni update, ukoliko se uoči da se neki model 'drznuo' da ugrozi viši segment..

Dzaba ISP sa losim senzorom, od g***** se ne pravi pita.

Postoje situacije kada neki brend treba da osvoji neko novo tržište.
Tada se glavni proboj vrši kroz srednji segment uz racio 'mnogo za malo'.
Čim tržište 'legne na rudu' , a to je najčešće dve generacije takvih srednjaka, cene se vraćaju u 'redovne' uz racio 'koliko para toliko i muzike'..

Možda to neki ne mogu shvatiti ali, hardver je samo marketinški trik.
Zamajavanje sa specifikacijama je glavna šargarepa za plebs..

A sta je glavna stvar ?

Vecina politicara na vlasti bi ti pozavidela na odgovoru 😉

Naleteh na ovu FB grupu, pa koga interesuju kamere na Honor telefonima neka pogleda.

Da li imaju snimanje razgovora sa poslednjim apdejtima?
H400/H400 pro

Da li imaju snimanje razgovora sa poslednjim apdejtima?
H400/H400 pro
EU modeli nece nikad imati snimanje razgovora zbog EU regulativa
Ako zelis snimanje razgovora mozes da dobijes jedino sa CN verzijama telefona.

Jedini nacin da se skine app true phone, ali van regularnih prodavnica i verovatno ce onda raditi snimanje razgovora.

U prethodnih nedelju-dve Yettel korisnicima Honor 200 pro, Honor 400 pro i 2 x Honor Magic lite 7, ničim izazvano otklonjen VoLTE - SMS problem.

Vredi proveriti da li je još nekom odavde ko je davno izgubio nadu. 🙂

Danas mi javi komšija da i njegovi sinovi (Honor 400 i 400 Pro) od skoro nemaju više VoLTE - SMS probleme.

Svih šestoro korisnika imaju zajedničko to da su se žalili Yettel-u i prigovori su im bilii odbijeni.
I eto samo par meseci kasnije ispade Yettel u pravu 🙂

Danas mi javi komšija da i njegovi sinovi (Honor 400 i 400 Pro) od skoro nemaju više VoLTE - SMS probleme.

Svih šestoro korisnika imaju zajedničko to da su se žalili Yettel-u i prigovori su im bilii odbijeni.
I eto samo par meseci kasnije ispade Yettel u pravu 🙂
Kada se udje u azuriranje sistema, u gornjem desnom uglu kada se klikne na tri tackice opcija verzije parametara, ko nije treba azurirati parametre. Tada bi trebao se resi problem sa SMS porukama.

Kada se udje u azuriranje sistema, u gornjem desnom uglu kada se klikne na tri tackice opcija verzije parametara, ko nije treba azurirati parametre. Tada bi trebao se resi problem sa SMS porukama.
Potvrdjujem ovo, od proslog petka sam vlasnik 400 pro i isto sam imao problem sa volte sms, i ovo azuriranje paramatera je resilo problem. 👍

Da li neko ima nativ aplikaciju za snimanje razgovora ili koristi neku drugu app?

Evo i ja potvrđujem. Upravo sada kod korisnika Honor 7 Pro (koji nije hteo da se žali Yettelu) ažuriranjem paramertara nestaje VoLTE - SMS prtoblem.

Poslednja izmena:
Na 400 pro imam problem sa mrežom kad sam kući gde inače ni sa jednim prethodnim telefonom nisam imap problem.
Koristim 2 kartice i iako mi pokazuje pun ili skoro pun signal na obe kartice 5G (mts i A1), često mi sagovornici kažu da me ništa ne čuju ili u prekidima.
Ja ih čujem normalno.
Inače, sam kvalitet zvuka kod svih poziva mi je neuporedivo lošiji nego na prethodnom Samsungu A55.
Na Samsungu mi je kvalitet zvuka prilikom poziva bio "kristalan". Ovde mi je zvuk kao na telefonima pre 20 godina.
Probao sam da isključim 5G i ograničim na 4G/3G/2G Auto, onda mi se pojavila opcija da isključim i VOLTE što sam uradio ali kvalitet zvuka tokom poziva mi je i dalje očajan u odnosu na Samsung Galaxy A55 koji sam imao pre ovog telefona.

Nemam takav problem ,cak naprotiv imam bolji prijem nego sa samsungom exy doduse
Iako ne zivim u urbanom delu bg 5g mi radi dobro

EU modeli nece nikad imati snimanje razgovora zbog EU regulativa
Ako zelis snimanje razgovora mozes da dobijes jedino sa CN verzijama telefona.

Jedini nacin da se skine app true phone, ali van regularnih prodavnica i verovatno ce onda raditi snimanje razgovora.
Google vraća opciju snimanja na android telefone, kroz svoj dialer.

Google vraća opciju snimanja na android telefone, kroz svoj dialer.
Iskreno ovo je glupost, odnosi se na Nemacku za sad, a snimanje ce moci maksimalno da se cuva 30 dana.
Mislim da ce biti sagovornik obavesten na pocetku poziva ukoliko je snimanje automatski ukljuceno

Može mala pomoć. Od pre par dana imam honor 400 pro. Sa ekranom nešto i nisam zadovoljan pa pitam iskusnije, kako su ga podesili. Ona folija je na njemu. Imam xiaomi redmi 8 pro od pre šest godina i nisam primetio baš nikakav napredak što se ekrana tiče u odnosu na xiaomi.Svi su hvalili ovaj ekran, pa da pitam gde grešim.

Nazad
Vrh Dno