Šta je novo?

Honor 300 Pro

dzonizju

Poštovan
Učlanjen(a)
26.05.2024
Poena
65
Moja oprema  
Mobilni telefon
Motorola Edge 30 Fusion
Kao što naslov i kaže.
Telefon je već izašao u Kini a iternacionalno, kao i kod nas, se očekuje u januaru.
Meni je dizajn sjajan, volim zakrivljeni ekran i sve deluje lepo uskladjeno uključujući i performanse, Snapdragon 8Gen3 je u pitanju uparen sa 12GB rama i odličnim kamerama kao i baterija od 5300mAh sa brzim punjenjem od 100W.
Meni ovo deluje kao moj sledeći telefon.

Mišljenja?

Mene samo nervira insistiranje na zakrivljenim ekranima.
Inače deluje i meni kao sledeći telefon ako mi pre toga ne uleti neki deal za Magic Pro 6
Neko ih voli neko ne. Nemaju neku svrhu osim što telefon estetski izgleda lepše. Meni se dopadaju.

Obican H300 ravan ekran i prihvatljiva cena.Procesor slabiji ,nema telefoto.

300 pro stvarno deluje ok, cini mi se kao zaokruzen uredjaj, ali mislim da nece biti jeftin

Ultra i Pro skoro nikakva razlika. Cena je za Pro najavljena oko 520e za EU, kod nas će na akcijama biti 60k dok bez akcije 80k verovatno.

Da, tako su najavili. Samo je dosta jači od h200. Ako cena bude ista biće best buy.

Dakle sad su u ponudi 3 modela (umjesto prošlogodišnja 2): Običan, Pro i Ultra. Jedino običan je ostao sa ravnim ekranom.
Čak bi se složio da zakrivljeni ekran izgleda atraktivnije i modernije gledajući kao drugi promatrač sa strane, ali ne da ga ja koristim. Jer ako ga ja koristim vidim samo tu ružnu bočnu deformaciju slike i lakše dolazi do neželjenih dodira uz te rubove dok ga držimo.
Zaključak: Zakrivljeni ekrani su za one kojima je bitnije šta drugi misle, nego on osobno.

Da, između bazičnog Honor 200 i Honor 300, stariji model je u prednosti, jer su hvaljenu telefoto zoom kameru maknuli kod bazičnog Honor 300. Mikro prednost za Honor 300 je minimalno veća baterija (za samo 100 mAh), i nešto je još lakši (za 12 grama), što je po meni sa tih njegovih 175g vjerovatno najlakši mobitel sa toliko velikim ekranom i tolikom baterijom.
Ovaj otok s kamerama je sad malo drugačiji - ljepši, kome je to jako bitno. Uglavnom, morao bi dogurati i do manje cijene nego li je Honor 200.

Pro verzija bi trebala biti bolja nego lanjska. Jači CPU i bolje kamere sa Sony glavnim senzorom i poboljšanjem telefoto kamere (3x umjesto 2.5x, i bolji za mračnije uvjete).
Jači čip bi se mogao malo odraziti na autonomiju baterije, a povećali su je također samo za 100 mAh.

Poslednja izmena:
Zaključak: Zakrivljeni ekrani su za one kojima je bitnije šta drugi misle, nego on osobno
Meni se lično dopadaju više telefoni sa zakrivljenim ekranom, još od Samsung S6 Edge +. Šta drugi misle mi je apsolutno nebitno. A da imaju neku funkciju iskreno nemaju, to je samo stvar preferencije.

Naletio sam na reddit komentare da Honor serija 300 neće izaći za globalno tržište.
Činilo bi se prerano, ali izašla bi serija 400 negdje sredinom godine.

50, 70, 90, 200,400...

Naletio sam na reddit komentare da Honor serija 300 neće izaći za globalno tržište.
Činilo bi se prerano, ali izašla bi serija 400 negdje sredinom godine.
Već je najavljena da izlazi u januaru, i sigurno neće napraviti tako loš potez da tako dobar telefon zaobidje internacionalno tržište. 99% izlazi svuda i biće i kod naših operatera. 200 je grmeo a tek 300.

Dakle sad su u ponudi 3 modela (umjesto prošlogodišnja 2): Običan, Pro i Ultra. Jedino običan je ostao sa ravnim ekranom.
Čak bi se složio da zakrivljeni ekran izgleda atraktivnije i modernije gledajući kao drugi promatrač sa strane, ali ne da ga ja koristim. Jer ako ga ja koristim vidim samo tu ružnu bočnu deformaciju slike i lakše dolazi do neželjenih dodira uz te rubove dok ga držimo.
Zaključak: Zakrivljeni ekrani su za one kojima je bitnije šta drugi misle, nego on osobno.

Da, između bazičnog Honor 200 i Honor 300, stariji model je u prednosti, jer su hvaljenu telefoto zoom kameru maknuli kod bazičnog Honor 300. Mikro prednost za Honor 300 je minimalno veća baterija (za samo 100 mAh), i nešto je još lakši (za 12 grama), što je po meni sa tih njegovih 175g vjerovatno najlakši mobitel sa toliko velikim ekranom i tolikom baterijom.
Ovaj otok s kamerama je sad malo drugačiji - ljepši, kome je to jako bitno. Uglavnom, morao bi dogurati i do manje cijene nego li je Honor 200.

Pro verzija bi trebala biti bolja nego lanjska. Jači CPU i bolje kamere sa Sony glavnim senzorom i poboljšanjem telefoto kamere (3x umjesto 2.5x, i bolji za mračnije uvjete).
Jači čip bi se mogao malo odraziti na autonomiju baterije, a povećali su je također samo za 100 mAh.
Meni se cini da glavna kamera ima isetno gori senzor. Honor 200 Pro je imao Super Dynamic H9000 (OmniVision OV50H), f/1.6, 1/1.3" senzor skinut sa Magic 6 Pro, dok Honor 300 Pro i Ultra imaju Sony IMX906 f/2.0, 1/1.56" senzor kakav ima i Honor Magic V3, Nubia Z70 Ultra i Realme GT7 Pro. Kao sto rekoh, deluje mi da je ovo cist(a mozda i poprilican) downgrade. Sa druge strane telefoto senzor bi trebalo da je bolji jer iako su iste(ili uporedive) velicine, stari senzor je vec jedno 5-6 godina star, dok se novi koristio u 3 sporedne kamere na Xiaomi 13 Ultra telefonu.

Meni se cini da glavna kamera ima isetno gori senzor. Honor 200 Pro je imao Super Dynamic H9000 (OmniVision OV50H), f/1.6, 1/1.3" senzor skinut sa Magic 6 Pro, dok Honor 300 Pro i Ultra imaju Sony IMX906 f/2.0, 1/1.56" senzor kakav ima i Honor Magic V3, Nubia Z70 Ultra i Realme GT7 Pro. Kao sto rekoh, deluje mi da je ovo cist(a mozda i poprilican) downgrade. Sa druge strane telefoto senzor bi trebalo da je bolji jer iako su iste(ili uporedive) velicine, stari senzor je vec jedno 5-6 godina star, dok se novi koristio u 3 sporedne kamere na Xiaomi 13 Ultra telefonu.
Ja se razmišljam da ipak uzmem 200 Pro umesto 300 Pro nakon što sam obavio detaljnija istraživanja. I dizajn mi je možda lepši na 200 Pro. Jedino mi smeta plastika u izradi.

Pa Honor 300 i nema na tržištu Evrope? Ili grešim?

Ok, reko da nisam nešto propustio. Ne znam čemu onda razmatranje kupovine honor 300

Pa dobro koji bi ti telefon kupio? pošto u svakoj temi nalaziš mane telefonima i kritikuješ skoro svaki model 😂

Poslednja izmena:
Pa dobro koji bi ti telefon kupio? pošto u svakoj temi nalaziš mane telefonima i kritikuješ skoro svaki model 😂
Realno verovatno nesto sa Snapdragon 8 Elite sto nije OnePlus 13, iskreno mislim da je taj telefon promasaj za koji neki kazu da je po aspektima gori od prethodnika, a skuplji je i onda vise ne ide u sopstvenu "sub flasghip" kategoriju, vec se bije sa "velikim momcima" i tu nema sta da trazi/to radi osetno gore od prethodnika, pa ne vidim kako se dize frka oko njega(slicna prica i sa Honor Magic serijom, samo sto je OnePlus i na papiru, a ne samo u praksi inferioran). Idealno bih uzeo neki Xperia 5 V za normalne novce ili ne postojeci Xperia 5 VII sa novim procesorom jer mi ne odgovaraju veliki telefoni, ali kad bi bio dostupan kod nas najverovatnije bih uprkos tome sto je veliki uzeo Vivo X100 Ultra. Po specifikacijama je izuzetan, citam da sad ima i android auto tako da mu je resena i poslednja bojka toga sto je kineski telefon(inace bi u obzir dosli Oppo Find X6 Pro i X7 Pro) i nema nikakvu ovako neocekivanu falinku kao Vivo X200 ili Xiaomi 14 serija sto imaju sa kamerama.

Mislim da je za ~1200e Oppo Find X8 pro trenutno najzaokruzeniji "flagship uređaj" na tržištu, gledajući hw i sw i ostaće verovatno ...
Jedino upitno njihov OS/Ui mada cenim da je i to stvar navike.
OP13 je svakako "zakocen" (kamere) zbog njega i rekao bih da je Honor M7 mozda i bolja kupovina ako bude povoljniji od OP13, po pitanju kamera.

Da OP12 moze da se kupi legalno po ceni za koju mi je naleteo (i koja je verovatno bila greška), apsolutno no brainer kupovina.
Generalno za preskočiti su trenutni modeli makar do kraja godine dok im se cene ne "stabiliziju", SD elite nije vredan tolike doplate

Jesu dodali USB 3.0 podršku, zbog video izlaza?

Nazad
Vrh Dno