Šta je novo?

Honor 200 Pro

Kojimkineski e sim koristite?

Sve jedno, koji god sa store-a. Ionako moze samo jednom da se iskoristi kao trial. Znaci svaki put neki drugi

Imam problem sa 200 Pro izgubim mrežu gde je loš signal, međutim kad sam na boljem prijemu neće da se automatski vrati signal na telefon nego moram da ga restartujem uvek.

Imam problem sa 200 Pro izgubim mrežu gde je loš signal, međutim kad sam na boljem prijemu neće da se automatski vrati signal na telefon nego moram da ga restartujem uvek.
To se i meni desilo pre 3 dana, a bio sam u inostranstvi, ni rucno nije htelo da mi poveze mrezu, sve dok nisam restartovao telefon, ne znam do cega je problem.
Moj uredjaj je Magic 7 pro.

Није потребан рестарт - довољно је на секунд покренути авионски режим и угасити. Мрежа ће се одмах појавити.
На жалост имам исти проблем од како сам прешао у јетел мрежу. Док сам био у А1 никада тих проблема нисам имао.

Ne koristim još Honor 200 kao primarmi telefon sa SIM karticom, ali po ovome što ga do sada koristim i testiram sam zadovoljan.
Baterija mi je toliko dobra da sam uključio da se na dodir uključuje i always on display (onaj sa crnom pozadinom), ugodan je taj lakši pristup satu, postotku baterije i pogledu na notifikaciju.
Kad već ne mogu isključiti da mi se na podizanje mobitela pali oznaka za otisak prsta, onda nek stoji i taj AOD na dodir. Ipak sve to vodi ugodnijem korištenju.
Baterija i operativni sistem su još u fazi učenja pa mogu očekivati i bolje rezultate po pitanju autonomije, a zasad je ta autonomija takva da mi izgubi 3-4% tijekom noći (kroz tih 7 sati mirovanja). Isključio sam obe opcije za punjenje baterije: Smart Charge i Smart Battery Capacity, punim ga ponekad do oko 80% a ponekad i do 100%.
Sa 3 aplikacije za provjeru hardware-a sam primjetio da pokazuju da mu je baterija Li-Ion, pa sam išao pogledati na Honor stranice i vidim da globalni Honor 200 ima, ovako piše:
''Lithium polymer battery (Silicon-Carbon Battery)''. Izgleda da stavljaju obe vrste baterija, a ne samo karbonske. Ja bih i radije da je Li-Ion, ali da li vjerovati ovim aplikacijama koje su prepoznale da je to baterija tog tipa.
Inače za ono što se ne može ugasiti opcija da se pali oznaka za skener otiska prsta prilikom podizanja mobitela, sam našao samo na jednoj temi i to o Pixelu. Nisu sigurni da li je to bug ili feature (značajka) uključenog skenera otiska prsta. Moglo bi se ugasiti sa ADB komandama, ali mislim da nema potrebe zezati se oko toga.

-----https://xdaforums.com/t/cant-disable-lift-to-wake.4353213/

Kamerom sam također zadovoljan, nema trzanja videa kod 4K snimanja, i kad se tu snimku pogleda sa onim playerom koji je dio galerije, je sve dobro. Ali kad se taj isti snimljeni 4K video pogleda sa onim default Honor video playerom uvijek snimka trza. U vezi toga na netu kažu da je riješeno kroz update, a do tada da im je sve bilo ok uz VLC i slične instalirane playere.
Meni odrađuje odlično taj posao i spomenut player koji spada pod aplikaciju galerije i ne mislim dodavati drugi player dok nema potrebe.
Audio me ugodno šokirao koliko glasno zvuči kad pustim muziku. Snimanje videa jako dobro i glasno snimi zvukove, dakle i mikrofon je super.

Na recenzijama svi hvale honor po pitanju jačine prijema signala, kažu da je po tome općenito bolji od većine drugih proizvođača. Konkretno Honor 200 i 200 Pro, ali i općenito kao Honor.
Bit će da je do postavki ako si nešto mjenjao, ili bug-a koji je nastao zbog nečega, da li prilikom update-a ili slično.

Poslednja izmena:
После 100 година, дођосмо и ми смртници (који нисмо купили телефон преко оператера) на ред

2990.jpg

ПС - нека га , нека дође и месец дана после осталих - битно је да стижу закрпе. Ко је користио Кантаролу зна о чему причам.
ПС 2 - а што се мене тиче, што се излета у друге таборе тиче - нема више. Остајем у хавајци/хонор екипи. Докле год сам користио телефоне од поменутих произвођача нисам имао проблема. Додуше, по први пут имам проблем са јетел мрежом и хонором, али то је до јетела. Није ме нико био по ушима да из А1 пређем у јетел а да се не распитам како ради мрежа. Мада - најнормалније ми је било да све ради без проблема. Кад оно - међутим...

Poslednja izmena:
Kupio sam telefon Honor 200 i uzeo sam originalni Xiaomi punjač od 120W, jer je duplo jeftiniji od originalnog Honorovog punjača. Gde god sam čitao po netu ovaj Šaomijev punjač podržava sve te standarde Quick Charge, Power Delivery, Mi HyperCharge, Super Fast Charge... ne znam samo ko je dozvolio da uopšte postoji milion ovih standarda i opšta papazjanija. Koga god sam pitao, svi mi kažu da će Honor 200 podržavati taj Šaomijev punjač i imati brzo punjenje. Problem je što kad stavim na punjenje, telefon se od 20% do 100% puni 2 sata i 40 minuta. Na ekranu piše brzo punjenje, ali to je sve samo ne brzo, ili je to normalno da se telefon puni skoro tri sata?
Na onoj aplikaciji Battery Guru, pokazuje isto kao brzo punjenje, a struja punjenja je oko 1.7A!?, napon je oko 4V, nije čak ni 5 volti, struja je ispod 2A, ne znam šta je tu brzo, pa toliko puni i onaj pijačni punjač za 300 dinara. Ne znam da li ova aplikacija pokazuje prave podatke, pritom tokom punjenja u toj aplikaciji Battery Guru, pokazuje da u nekom trenutku to padne na normalno punjenje, pa čak padne i na sporo punjenje kad je struja ispod jednog ampera. Uglavnom očaj živi. Da li ovde postoji neki problem sa punjačem, ili sa telefonom, ili je to sve normalno, ili moram na kraju da kupim ipak originalni Honorov punjač, je l' ima neko iskustva s ovim?

Kupio sam telefon Honor 200 i uzeo sam originalni Xiaomi punjač od 120W, jer je duplo jeftiniji od originalnog Honorovog punjača. Gde god sam čitao po netu ovaj Šaomijev punjač podržava sve te standarde Quick Charge, Power Delivery, Mi HyperCharge, Super Fast Charge... ne znam samo ko je dozvolio da uopšte postoji milion ovih standarda i opšta papazjanija. Koga god sam pitao, svi mi kažu da će Honor 200 podržavati taj Šaomijev punjač i imati brzo punjenje. Problem je što kad stavim na punjenje, telefon se od 20% do 100% puni 2 sata i 40 minuta. Na ekranu piše brzo punjenje, ali to je sve samo ne brzo, ili je to normalno da se telefon puni skoro tri sata?
Na onoj aplikaciji Battery Guru, pokazuje isto kao brzo punjenje, a struja punjenja je oko 1.7A!?, napon je oko 4V, nije čak ni 5 volti, struja je ispod 2A, ne znam šta je tu brzo, pa toliko puni i onaj pijačni punjač za 300 dinara. Ne znam da li ova aplikacija pokazuje prave podatke, pritom tokom punjenja u toj aplikaciji Battery Guru, pokazuje da u nekom trenutku to padne na normalno punjenje, pa čak padne i na sporo punjenje kad je struja ispod jednog ampera. Uglavnom očaj živi. Da li ovde postoji neki problem sa punjačem, ili sa telefonom, ili je to sve normalno, ili moram na kraju da kupim ipak originalni Honorov punjač, je l' ima neko iskustva s ovim?
Ja korsitim Motorolin 68w i puni ga za 40ak minuta otptilike, a baš juče sam bio kod druga koji ima taj Xiaomijev od 120w i stavio sam ga na 40% da dopunim malo i pisalo je skoro 2 sata da će trebati, tako da definitivno ne podržava Honor taj Xiaomijev punjač.

Imamo Honor 200 pro, puni sa Honorom 100w sa Alija beskprekorno, puni i sa no name identičnim Honor punjačem, ali to je na kupcu eventualni rizik, nama radi savršeno

Pisalo se dosta ovde po honor temama da xiaomi punjači ne rade sa honorom.
Generalno mislim da xiaomi loše radi sa većinom brendova koji nisu njihovi, zato su verovatno i jeftiniji.
Ako nisi gadljiv na aliexpress imaš tamo dobrih gan punjača za sitne pare koji podržavaju honor protokole

Gledao sam na AliExpressu, ali mi je to rizično baš. Šta god sam uzimao ozbiljnije od tehnike na Aliju, sve se ispostavilo da je lažnjak.

Ne znam gde gledaš lažnjake, ali u principu se sve pravi u jednom gradu u Kini, i originali, kopije originala i lažnjaci (štagod mislio pod tim)

Usb fleš diskovi su na primer sve lažnjaci. Nemaju uopšte taj kapacitet i najjadnija memorija je u njima. Nalepe brend, a veze nema sa tim brendom. SSD diskovi isto...

Ali, već po komentarima tamo vidiš da je mačka u džaku. Jedan kaže da ima realnih 40W, drugi kaže da ima realnih 60W, treći kaže da je 35W.... Dolazi u običnoj kesici, nema originalne kutije... Kol'ke su šanse da je to original... čak mi nije bitno i ako nije original, samo kad bih znao da je kvalitetna replika, da ne rizikujem da mi još skrši telefon od 300 evra...
Malopre sam naručio u domaćoj radnji Honor od 100W za 3700 dinara. Prošao sam kako Englezi vole da kažu - nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari. Ovaj šaomi punjač ne radi ni sa Oneplus telefonom, i njega sporo puni. Na kraju ću ga zakačim da napaja stoni LCD sat :D

Trebalo je da ispratiš teme o aliexpress-u, tamo su date preporuke za kvalitetne punjače koji pune honor telefone na max.
Takvi nisu baš jeftini ni tamo ali može dobro da se prođe uz neke kupone i novčiće.
Drugim rečima, ni na aliju nije jeftino ono što valja, ali je opet jeftimije od derikoža iz naših domaćih radnji gde pređe preko hiljadu ruku i svako mora da se ugradi

Honor 200
Ne znam koliko će biti koristan podatak o autonomiji baterije, jer je ovo dok još nisam ubacio SIM karticu, niti aktivirao Viber i WhatsApp.

Znači nakon 4-5 ciklusa punjenja baterije, kroz oko 10 dana, sam primjetio da se autonomija poboljšala, to početno "učenje" baterije je prošlo, pa sam onda zabilježio ovaj SOT.
Inače, odlučio sam da ću isključit obe pametne opcije za punjenje baterije, i za početak ću punit do 100%.

Dakle stalno spojen na Wi-Fi (i noću).
Auto osvjetljenje ali u dobro osvjetljenoj prostoriji, tako da je slider na oko 45%.
Potrošnja je samo Opera browser, preko kojeg sam gledao 720p youtube i surfao.

Magic OS 8.0.0.182
Dark tema. 60 Hz ekran. Isključene sve vibracije. Uštimane još razne postavke sustava. Deinstaliran facebook app i još neki. (Fejs gledam takoder preko Opera browsera)

Na slikama je potrošnja kroz 2 dana, prvi dan 06:34 sot, drugi dan nastavljeno još 04:44 sot, i ostalo još 35% s kojim sam mogao lagano još 2 sata i ukopčat ga na punjač sa 25%.

Zadovoljan sam mobitelom zasad.
Kolegica na poslu ima Samsung S21 Ultra. Usporedili smo zvuk puštajući istu pjesmu na max volume, Honor 200 ima ljepši i glasniji zvuk uz nešto više basa.

1000002844.jpg1000002848.jpg

Poslednja izmena:
Javlja mi se problem na Honor 200 telefonu, zvuk iz nekog razloga sam od sebe postane ultra tih, jedva se čuju alarm, zvono... a pritom jačina ode na 200%, iako nije tako podešeno, već treba da bude negde malo iznad pola skale. Kad restartujem telefon, vrati se sve u normalu i zvuk je okej, međutim posle 2-3 dana, ponovo se pokvari i bude tih i opet moram restartovati telefon. Je l' imao neko ovakvih problema?

Isti slučaj i kod mene na Honor 200 Pro, rešenje problema je restart telefona. Opet nije nešto što mi mnogo smeta ali dešava se često.

Meni se desava da je zvuk setovan na neki above average nivo, ali se ne cuje ni ne vibrira kad zvoni.

Mozda se desilo 4-5puta od predzadnjeg update.

Da li vam radi RCS chat u porukama?
Meni od pre dva dana odjednom prestao. U Yettelu kazu da je do Google servisa koji su pali pre dva dana

Da li vam radi RCS chat u porukama?
Meni od pre dva dana odjednom prestao. U Yettelu kazu da je do Google servisa koji su pali pre dva dana
Хвала Богу, јетелу су сви други криви за нешто што не ради, само они нису.

Nazad
Vrh Dno