Ne koristim još Honor 200 kao primarmi telefon sa SIM karticom, ali po ovome što ga do sada koristim i testiram sam zadovoljan.
Baterija mi je toliko dobra da sam uključio da se na dodir uključuje i always on display (onaj sa crnom pozadinom), ugodan je taj lakši pristup satu, postotku baterije i pogledu na notifikaciju.
Kad već ne mogu isključiti da mi se na podizanje mobitela pali oznaka za otisak prsta, onda nek stoji i taj AOD na dodir. Ipak sve to vodi ugodnijem korištenju.
Baterija i operativni sistem su još u fazi učenja pa mogu očekivati i bolje rezultate po pitanju autonomije, a zasad je ta autonomija takva da mi izgubi 3-4% tijekom noći (kroz tih 7 sati mirovanja). Isključio sam obe opcije za punjenje baterije: Smart Charge i Smart Battery Capacity, punim ga ponekad do oko 80% a ponekad i do 100%.
Sa 3 aplikacije za provjeru hardware-a sam primjetio da pokazuju da mu je baterija Li-Ion, pa sam išao pogledati na Honor stranice i vidim da globalni Honor 200 ima, ovako piše:
''Lithium polymer battery (Silicon-Carbon Battery)''. Izgleda da stavljaju obe vrste baterija, a ne samo karbonske. Ja bih i radije da je Li-Ion, ali da li vjerovati ovim aplikacijama koje su prepoznale da je to baterija tog tipa.
Inače za ono što se ne može ugasiti opcija da se pali oznaka za skener otiska prsta prilikom podizanja mobitela, sam našao samo na jednoj temi i to o Pixelu. Nisu sigurni da li je to bug ili feature (značajka) uključenog skenera otiska prsta. Moglo bi se ugasiti sa ADB komandama, ali mislim da nema potrebe zezati se oko toga.
-----https://xdaforums.com/t/cant-disable-lift-to-wake.4353213/
Kamerom sam također zadovoljan, nema trzanja videa kod 4K snimanja, i kad se tu snimku pogleda sa onim playerom koji je dio galerije, je sve dobro. Ali kad se taj isti snimljeni 4K video pogleda sa onim default Honor video playerom uvijek snimka trza. U vezi toga na netu kažu da je riješeno kroz update, a do tada da im je sve bilo ok uz VLC i slične instalirane playere.
Meni odrađuje odlično taj posao i spomenut player koji spada pod aplikaciju galerije i ne mislim dodavati drugi player dok nema potrebe.
Audio me ugodno šokirao koliko glasno zvuči kad pustim muziku. Snimanje videa jako dobro i glasno snimi zvukove, dakle i mikrofon je super.
Imam problem sa 200 Pro izgubim mrežu gde je loš signal, međutim kad sam na boljem prijemu neće da se automatski vrati signal na telefon nego moram da ga restartujem uvek.
Na recenzijama svi hvale honor po pitanju jačine prijema signala, kažu da je po tome općenito bolji od većine drugih proizvođača. Konkretno Honor 200 i 200 Pro, ali i općenito kao Honor.
Bit će da je do postavki ako si nešto mjenjao, ili bug-a koji je nastao zbog nečega, da li prilikom update-a ili slično.