Šta je novo?

Honor 10 ili?

petrasko

Poštovan
Učlanjen(a)
28.08.2017
Poena
80
Poz svima, imam Huawei p9 od oktobra 2017(godinu dana) i osećam da treba da kupim neki drugi, trenutni model koji "merkam" je honor 10 na KP za 320-330€ da li se on vise isplati u odnosu cena/kvalitet ili Huawei p20 za oko 380-400€, s tim što želim da prođem što jeftinije. Otprilike znam da je kamera, ekran i performanse jako slične na oba modela, ali me interesuje kamera, smatram da je malo bolja na p20 a da li vredi dati 70€ više samo zbog nje ? Da napomenem da je nisam neki profesionalni korisnik. Hvala unapred

Kao novopečeni vlasnik Honor 10 mogu ti izneti utiske ukratko. Dobre stvari, hardver kirin 970 zaista gura i PUBG i Fortnite i ostalo bez problema, rad u OS je fluidan i bez problema. Baterija je dobra 40-tak sati do sledećeg punjenja. Brzo punjenje je super stvar.
Manje dobro, ekran je ok, svetlina nije najjača koju sam video boje su korektne pošto nije amoled nema true black a ni ne može vrv bolje za tu cenu, mada bi maksimalna osvetljenost mogla biti bolja, čitač otiska prsta je ok mada zna da omaši iz prve i zbog položaja treba vreme prilagođavanja.
Loše su slušalice ok zvuk ali znaju često da ispadaju zbog oblika.
Slike su preko dana zaista dobre, noću su ok postaviću primere, sami meniji kod kamere su malo nepraktični i zahtevaju privikavanje. Ai opciju mora huawei da još dosta unapredi jer u mnogim slučajevima zna da pretera sa filterima. Video klipovi su dobri mada sam viđao i bolje 1080p ima stabilizaciju 4K nema, ima i super slowmo opciju koja je kul mada malo čudno reaguje i ograničeno je na par sekundi.

https://ibb.co/mfEXV0
https://ibb.co/f01Xxf
https://ibb.co/iCn83L
https://ibb.co/mHkHxf

Poslednja izmena:
Hvala na brzom dogovoru, nego ne reče mi najvažnije, za 320€ sa kp-a nema da se nadje bolje ? I još jedno, sto se tice baterije, performansi, ekrana i ostalog biću zadovoljan sigurno, pošto sada furam P9 sa kirin 955 i bukvalno nikada mi nije zabagovao ili zakočio, tako da sa te strane, sigurno ću biti i više nego zadovoljan. E sad ima jedini problem, kamera. Kakva je razlika između ove i p20, čuo sam da su danju fotke i selife kamera bukvalno iste, ali slike noću su bolje na p20 zbog night mode-a ?

Hvala na brzom dogovoru, nego ne reče mi najvažnije, za 320€ sa kp-a nema da se nadje bolje ?
Mislis telefona sa boljom kamerom ili celokupno gledajuci boljih?
Nije ni jedna kamera drasticno bolja od te da sad padnes na d#pe koliko je dobra, ali ima za nijansu boljih sigurno kako novih tako i polovnih telefona za tu cenu mozda HTC U11/ U Ultra, Lg g6, Google Pixel, s7e, polovnih iphona, ima sigurno jos nekih lg-a, samsunga, mozda nekih novih nokia koje imaju bolju kameru, od novijih telefona Pocophone slika bolje sa gcam.

Uglavnom mislim na kameru, pošto je meni i ovaj p9 sasvim dovoljan da performansama, treba mi jednostavno telefon da većim ekranom i boljom kamerom, znači ulgavnom to je to honor, gledao sam pocophone neke recenzije i to, ne sviđa mi se nešto mada za 300 € je odličan. Odluku ću dati do kraja novembra, možda malo padnu cene. Honor 10 ili ako skupim pare za p20, to je to uglavnom.

Pocophone je svakako za klasu bolji od Honor 10. Samo je izrada na strani Honora, mada po meni ni to, staklo je najgora opcija, klizavo, podlozno lomljenju..

Poslednja izmena:
Za tu ceno do 400evra imas i Mi8. Snapdragon, i mnoge druge mogucnosti, tipa GCam, sto na Kirin procesorima ne moze. Sto se mene tice Kirin nikad vise.

Ja sam našao za te pare na KP i nisam uspeo da nađem za tih 2-3 meseca koliko sam pratio cene niže, P20 ima bolje noćne slike to je sigurno ipak Laica mora da opravda svoje ime a i Ai implementacija mora da je bolja. Meni se nije plaćala ta razlika cena za praktično isti HW ta dva telefona. Honor ima i RAW mode pa snima slike i u tom formatu pa photoshop može da pokupi maksimalnu količinu podataka ako su ti neke fotke bitne ti ih doradiš u PS.

Ako su slike sa kamere slicne kao na Mate 10pro, onda je ono katastrofa, pogotovo ako slikas sa AI, plasticna lica (ako gldeas slike na telefonu, onda su super. Cim ih prebacis na komp, i pogledas u velicini, onda vidis kvalitet slika.). Iako je Leica kamera. Marketing radi cuda.

Poslednja izmena:
Tih, sada me zbuniste sve, u još goroj sam dilemi...znam da mi8 (kao i p20) trenutno neću moći priuštiti, honor 10 mogu kao i pocophone, nego me brine pouzdanost xiaomija? I još jedno pitanje razlika u kameri između mi8 i poco-a? Smatram da je mi8 bolji, ipak je to primarni model.

Pazi ovako. Ja sam koristio od xiaomi još davno mi2, huawei je bio krš u to vreme, čak i mi 4 kad je bio huawei je bio isto krš. Xiaomi po meni ima dužu liniju pouzdanosti od huawei telefona. Imao sam mi 2 i mi4 i sada mix 2s a od huawei mate 10 Pro. Uvek ću pre odabrati xiaomi.

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Pa ništa, nek piše neko utiske ako hoće, ja ću da razmislim, uglavnom, šta god da kupim valjda se neću pokajati, jer svi telefoni imaju dobre i loše osobine, vidim imaš mix 2s, jel je bolja kupovina od poco-a ili mi8-ce?

Naravno nek pise svako utiske, samo sam skrenuo paznju na to da mislis da xiaomi nije dovoljno pouzdan, a Huawei kao jeste.
Imam Mix 2s i po meni je bolja kupovina , vidjam da ga ima i za manje od 400evra, Mi8 jedino je mozda bolji zbog AMOLED ekrana. Mix 2s bolji , vec i global Stable ima android Pie, dok mi8 jos nema, to u vezi zvanicne podrske. Custom ima custom romova dowoljno i za jedan i drugi model, gcam su uglavnom iste, i tako.

Naravno nek pise svako utiske, samo sam skrenuo paznju na to da mislis da xiaomi nije dovoljno pouzdan, a Huawei kao jeste.
Imam Mix 2s i po meni je bolja kupovina , vidjam da ga ima i za manje od 400evra, Mi8 jedino je mozda bolji zbog AMOLED ekrana. Mix 2s bolji , vec i global Stable ima android Pie, dok mi8 jos nema, to u vezi zvanicne podrske. Custom ima custom romova dowoljno i za jedan i drugi model, gcam su uglavnom iste, i tako.

Ako poredimo kamere Mix 2s sa Samsung modelima, u kom rangu bi bilo poredjenje? Pitam jer koristim Samusng, a razmišljam i o ovom modelu.

Koji Samsung?
Zadnja kamera pravi odlične fotografije, pogotovo sa ovom zadnjom verzijom gde ima HDR Pro u HDR Live, noćne su dobre ako se koristi manual mod. Prednja kamera je loša. Pored standardne kamere postoji i GCam koja u nekim uslovima poboljšava zadnju kameru, dok prednju poboljšava 100%.
Uskoro treba da za mix2s iziđe i kamera sa mnogim poboljšanjima, tj kamera sa mix 3.

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Ja ne Bih da cepidčalim, biću zadovoljan sa svakom kamerom koja je bolja od trenutnog telefona Huawei p9( da ne dođe do zabune, zadovoljan sam i sa ovom, jako dobre fotke pravi, ali osećam potrebu za nečim malo boljim) ali opet se lomim, jer je mala razlika u ceni, tu ulaze i honor 10 I Poco f1 I mix 2s I mi8, mada voleo bih što jeftinije da prođem

50-70e razlike kada se kupuje telefon ne treba zaliti.... ali ako pricamo o mi mix 2s to je oko 400e a tu upada i s8+ svremena na vreme na oglasima novi ili cak note 8 imas kao nove nekad i nove za opet malko vise para....
To je vec klasa telefona ozbiljnija.
Nenojte me napadati pristalice xiaomija ili huaweia ne trolujem samo kazem moje misljenje

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Za 380e imas i Mi Mix 2S i Mi8 koji su mozda bolja kupovina od P20. Kad Mi Mix 3 izadje u prodaji jos ce vise pasti cena od Mix 2s, mozda bi trebao da sacekas da se to desi

Po cemu je Note 8 ozbiljniji od Mi Mix 2S?

Dve klase losiji chipset, losija autonomija, edge ekran, performanse daleko losije, losija izrada..

Jedino po cemu je bolji jeste IP68, ekran i verovatno kamera, sve ostalo je losije. Takodje i Stylus, ko koristi..

Poslednja izmena:
Zaokruzeniji uredjaj koji pruza sve bez modifikovanja bilo cega, out of the box + ozbiljan servis i podrska. Ne mislim na rootovanje nego servisne.
A da li je kirin, Sd, exynos... manje vise svi rade isto, razlike ima ali ja mislim da su krivci animacije I UI samih proizvodjaca a ne sami procesori ili ti chipsetovi.
Mi mix ili mi8 ili poco ili sta vec su bili daleko best buy kada je odnos cena bio
800 prema 400e
Ali sad kada su izasli novi uredjaji samsunga razlika izmedju njih je 100e... negde i manje..
Ja podrzavam te kompanije ali po meni je krajnje drsko s necije strane reci da je kvalitet xiaomi uredjaja jednak kvalitetu samsunga...
Smatram da ce razlike biti sve manje ali za sad je samsung i apple daleko ispred xiaomi kompanije
Znam da lici kao da trolujem ali sam objektivan i licno ja bih sigurno i sigurno cu uzeti jedan xiaomi telefon, videcu koji..

To sto ti pises je susta suprotnost objektivnom, tj. subjektivno misljenje bazirano ni na cemu, iz aviona se vidi da nisi prisao Xiaomi uredjaju :)

Ja bih uzeo Mi 8 ili Mix 2S pre nego S9, kamo li Note 8..

Mada S9 je vec daleko bolji od prethodnika, ima stereo zvuk, chipset je jaci nego u S8/Note 8..

Poslednja izmena:
Ima mi kolega (po ceo dan smo zajedno)
Black shark 8/128 vrhunski je telefon tako da sam upoznat lepo sa njim, jedino mi ruzni bazeli stvarno na njemu al ae.. jako je stabilan,brz,fluidan,lagfree sto ne mogu reci za samsung moj, natavno ja sam mojim skroz zadovoljan jer da nisam prodao bih moj i za te pare kupio mi8 i jos bi mi ostalo kusura... tako da nisam uopste zadrt i one way direction.. imao sam ja mislim apsolutno telefon od svakog proizvodjaca, ali trenutno u kuci imam iphone 8, s9, note 8, imam cak i sluzbenu nokiu, i keva sluzbeni Alcatel pixel...pre njih ip6,6 plus, samsung j serije,s serije, note 4, ma puno( doduse tad nisu bili skupi kao sad ;) )... opet pominjem svakodnevno sam u kontaktu sa Black Shark (koji je jako dobar) vise osecam taj premium feel u samsung uredjajima.. no nema veze, nekad se ugrizem za jezik i sto pisem bzvz... samo ja bih jako voleo da ljudi koji koriste xiaomi, redmi, one plus itd itd budu malo objektivniji i da druge ljude usmere na sve proizvodjace a ne samo na pomenute jer oni misle da su otkrili sveti gral otkrivsi Kineze sa dobrim performansama i brdo kompromisa
Ja sa Samsungom nemam nijedan kompromis ali nijedan!! Kao i 90%ljudi koji nisu fanatici a covek koji je pitao nije fanatik

Note8: 450-500e nov vakum:
Performanse odlicne za 95% korisnika
Ekran jedan od najboljih na trzistu
Kamera jedna od najboljih na trzistu
Baterija skroz ok (ko nije heavy user moze dan i po, mojoj maci i 2 na obicnom s9)
Brzo punjenje 1:15min 0-100%
Dizajn (bez notcha) izgled ekrana,sve obuhvatno, Samsung nema konkurenciju
S pen koji je jako zanimljiv i koristan
Akg slusalice u pakovanju koje za razliku od ostalih fabrickih razbijaju..
Razni adapteri kao i fast charger

Mane su po meni samo sto nema stereo
Mozda za mene malko vecu bateriju mada mi je i ova ok.

S9+ i Note 9 po meni najbolji telefoni na trzistu

Poslednja izmena:
Black Shark je budzevina gaming fon, nije standardni fon i nije premium izrada kao na Mix 2S koji je od keramike, vec je budzasto napravljen da zapadne za oko "gejmerima".

Nisu bazeli vec bezeli..

Upravo to sto kaze Ivan. Black Shark nije napravljen da izgleda kao premijum, sve ono sto sljasti, i dizajn je za gejmere.
Idi negde ako si iz BGD gde mozes videti uzivo npr mi8, neko je pisao da ima u Uscu u WInWin.
Ja sam pisao na nekoj drugoj temi. ovde na ovom delu, jedna tema nize, da sam bio u Mediamarkt i razgledao telefone, i Samsung Note 9, S9+, Huawei P20Pro, Mate 10Pro. I svi mi oni izgledaju kao decije igracke naspram Mix2s, suvise laki, iako su od stakla, izgledaju plasticno.
Mi8 nisam video uzivo.
Sto se tice rada out of box. Ne moras ti nista ni na Xiaomi, niti na OnePlus, niti na bilo kojem da instaliras nesto ako neces, sve to radi odlicno, samo eto imas mogucnosti da se igras, vise nego sa samsung telefonima jer ovi imaju snapdragon procesore, a samsung exynos uglavnom kod nas. Isto kao sto Huawei ima Kirin, i to ti je sta ti je, nema igranja.
Mislim da ipak imas predrasude prema ovim proizvodjacima, i imat ces ih sve dok ne budes koristio neki od njih.
Npr OPPO marka koja je vlasnik OnePlus. Oni su mi jos vise premium, ali zato njihovi telefoni toliko i kostaju.
Bratu sam kupio pre 3godine oppo r7s, AMOLED ekran, 4GB Ram, jos i sad izgleda vise premijum od nekih novih koji su premijum klasa.

Samsung , Huawei oni imaju jak marketing zato i imaju tolike cene. Eto sam si naveo da se note8 koji je proslogodisnji model moze kupiti za 400evra, a koliko je bio kad je izisao? preko 1000. Sto znaci da ipak ne vredi 1000 vec realno 500-600

Sto se tice pokretaca teme, nek razmisli , bolje da doda malo vise nije to neka veliki novac Mate 10Pro, Mi8, Mix2s, HTC U11, LG V30, ima bas mnogo telefona u tom cenovnom rangu, sigurno ti nije lako.

Veruj mi druže, sada u opticaj mogu lagano da stavim 20 modela, pošto sam student, takva je situacija da mogu max 350 da iskeširam, da mogu više uzeo bih s9 bet razmišljanja. Šta kažete na neki s8/s8 + polovan? Za nekih 300-330€ u dobrom stanju

Veruj mi druže, sada u opticaj mogu lagano da stavim 20 modela, pošto sam student, takva je situacija da mogu max 350 da iskeširam, da mogu više uzeo bih s9 bet razmišljanja. Šta kažete na neki s8/s8 + polovan? Za nekih 300-330€ u dobrom stanju

Pocophone je bolji izbor od s8, s8+. Poco ima dosta prednosti bolji soc, autonomija, bolja podrska, itd, a i ta kamera nije daleko sa gcam. Prednja je bolja na Pocu, a i zadnja je bolja u nekim situacijama. Kad se na sve to doda da je s8 polovan, a Poco nov i jos malo jeftiniji, daleko je bolji izbor Poco.

Lako ces ti kao student iskoristiti tu daleko bolju autonomiju i bolji cpu, gpu i 2gb rama vise. Sta ces raditi na dosadnim predavanjima? Treba da ti se potrosi baterija, da ti zalaguje PUBG?:) Verujem da je i wifi signal jaci na Pocophonu, zbog tog plasticnog kucista. Treba da se desi i to jos da ne mozes da uhvatis internet na predavanjima? Nema ni fm radio, stas onda raditi sa tim s8? Zaspati od smaranja?:) Posle faksa tebi prazna baterija a treba da pijes pivo sa drustvom ispred doma, sa cime ces se slikat? Ugasenim s8?:D

Ja nisam student, radim i u firmi i kao frilenser pa sam uzeo Poco jer nije bilo potrebe da uzmem nesto bolje od toga. Interesantno je da sam imao skuplje telefone kad nisam nista radio. Drug ima note 9, ja ne vidim da sam ista izgubio od vaznih stavki. Et mozda da nema taj zub na ekranu bio bi savrsen, ali i na to sam se vec navikao. Amolede ne volim jer cesto razbijem ekran. Maske i stakla na telefon ne stavljam.

Hahaha bukvalno sve što si rekao pogodio si, Mada ne igram igrice na telefonu, sem nekog fudbala i to je to, što se tiče tog "zuba" meni je on baš kul, i to mi ne smeta uopšte, sve u svemu, koji god uzmem, neću da se pokajem, a i nisam osoba koja uzima telefon zbog "marke" kao što imam drugara koji je uzeo iPhone 6 star 4 godine, ali nema veze to je jabuka kaže drugar, o bože pomozi...

Nazad
Vrh Dno