Šta je novo?

HomeWorld alternative

zver

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2001
Poena
620
nabasah na ovaj disk dok sam rasčišćavao neki krš, i baš sam dobio želju da ga ponovo odigram, što ću i uraditi.
ali me interesuje da li postoji nešto slično što je takođe vredno odigrati.
naravno očekujem da je i ta igra vrhunska.

pa eto, ako tako nešto postoji, slobodno napišite ;)

Ako postoji, ja nisam naisao na njega. Mada se secam da mi je jedan drug preporucuvao Star Wolves (ako se ne varam), iako nikad nisam stigao da je probam.
Ako probas i ako vredi, javi i meni za jednu dozu do izlaska rimejka HW-a.

rimejk HW ???
gde, šta, kada, pričaj mi sve ! :)

ok, jedva čekam da izađe, neću ni instalirati sad ovaj stari HW.

inače, HW je jedina igra za koju mi je bilo stvarno žao što nisam kupio original, osećao sam se bedno kada sam ga prešao i držao u ruci onaj šugavi verbatim iz lokalnog kluba.
sad ću da ispravim stari greh koji me proganja, da mi savest bude mirna.
što je najgore, posle HW 1/2 nisam ni odigrao nešto vredno pamćenja, sem možda dreamfall 2.

Poslednja izmena:
Meni Hegemonia : Legions of Iron nije bila losa, mada atmosfera HW, pogotovo keca, ne moze da se ponovi. I dalje se bez izuzetka najezim kad cujem Barberov Adagio for Strings.

Prilicno jedinstvena igra, no other like it.

Na pamet mi pada taj Star Wolfs sto pomenu kolega, malo cudna igra sa produkcijske strane ali odlican gameplay. Star Trek Armada II, Sins of a Solar Empire, Sword of the Stars II, Nexus: The Jupiter Incident iiii.... to je to. Vrlo mala lista i to ne bas slicnih igara.

Jako mali zanr.

Jako mali zanr.

Mene je to uvek cudilo imajuci u vidu kolicinu fanova SF-a i RTS-a pa kombinacija bi trebalo da ima zaista veliko trziste ali na zalost druagacije je...Igrao sam Sins of a Solar Empire i svaka preporuka za igru...odlican gameplay i veoma teska igra...

sins of a solar empire je jako dobra igra, ali to je više xxxx, u kome se u real time-u odigrava sve pa i upravljačko simulacioni deo. po meni, pogrešna kombinacija. istovremeno odigravanje poteza upravljačke simulacije u moo2 je (opet naglašavam - po meni) daleko bolje rešenje, ali to sam samo ja :)
možda je najbolje uspela varijacija na homeworld malopre spomenuti nexus - the jupiter incident, ali ima tu dosta da se sažvaće pre nego što počneš da kusaš ono najslađe :)
u svakom slučaju - probaj, a probaj i star wolves.

sins of a solar empire je jako dobra igra, ali to je više xxxx, u kome se u real time-u odigrava sve pa i upravljačko simulacioni deo. po meni, pogrešna kombinacija. istovremeno odigravanje poteza upravljačke simulacije u moo2 je (opet naglašavam - po meni) daleko bolje rešenje, ali to sam samo ja :)
možda je najbolje uspela varijacija na homeworld malopre spomenuti nexus - the jupiter incident, ali ima tu dosta da se sažvaće pre nego što počneš da kusaš ono najslađe :)
u svakom slučaju - probaj, a probaj i star wolves.

ovih dana sam u retro fazonu, igram gothic 2 a nisam igrao taj homeworld i vidim da ga pominju non stop kao etalon space rts-a...pretpostavljam da se radi o homeworld 2 igri a rado bih probao pa ako neko igra neka preporuci neki hi rez mod ili patch i sta vec bi trebalo namestiti ako neko sada hoce da igra?

Edit:

sad naletih i na nove vesti o remasterovanju homeworlda...http://www.polygon.com/2014/2/14/5411514/borderlands-3-homeworld-new-gearbox-software-games

Poslednja izmena:
pretpostavljam da se radi o homeworld 2 igri

Homeworld 1 je po meni etalon, dvojka je jako jako dobra, ali kec je remek delo. Mozda zato sto je bila prva takva igra, ali prica je savrsena.

http://www.moddb.com/mods/homeworld-2-fx
stavis mod i uzivas dok ne izadje zvanicni rimejk ili nastavak homeworld shipbreakers (u pocetku originalni developeri HW radili na svom nezavisnom naslovu, nakon sto je gearbox kupio Homeworld od raspalog THQ-a dogovorili su se sa njima da to bude zvanicna homeworld igra)

Nazad
Vrh Dno